Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Kwi 2013 12:57 

Witajce,
Czy orientujecie się czy można w Ryanair'ze wziąć w bagażu podręcznym wędkę (nieuzbrojoną) mieszczącą się w wymiarach do 55x40x20 ? Czy ktoś z Was ma podobne doświadczenia?

Dziękuję za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

City break w Wiecznym Mieście za 689 PLN 🏛️🍕 Loty i 3 noclegi w hotelu 😍 City break w Wiecznym Mieście za 689 PLN 🏛️🍕 Loty i 3 noclegi w hotelu 😍
Ateny na przedłużony weekend za 689 PLN 🏛️🇬🇷 Loty w świetnych godzinach + ⭐⭐⭐⭐ hotel 👏💙 Ateny na przedłużony weekend za 689 PLN 🏛️🇬🇷 Loty w świetnych godzinach + ⭐⭐⭐⭐ hotel 👏💙
#2 PostWysłany: 11 Kwi 2013 13:13 

Wydaje mi się, że mogliby to zakwalifikować jako sprzęt sportowy i wymagać dodatkowej opłaty. Pewności nie mam jednak. Jeśli nie potraktowaliby tego jako niebezpiecznego narzędzia (ani sprzętu sportowego) to myślę, że powinno przejść wtedy. Ale to jedynie moja opinia, lepiej żeby wypowiedział się jeszcze ktoś, kto podobną sytuację miał.

#3 PostWysłany: 11 Kwi 2013 14:17 

Dzięki. Spróbuje ją wziąć, najwyżej ją zabiorą ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 11 Kwi 2013 14:37 

Daj znać później jak się sytuacja rozwinęła na lotnisku ;)

#5 PostWysłany: 11 Kwi 2013 14:50 

Jeśli wędka przejdzie przez ochronę, to czemu nie? Przecież walizek na lotnisku Ryan nie przeszukuje.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 11 Kwi 2013 14:57 

niebieski
Regulamin Ryanair punkt 8.10.1.3 mówi, że w podręcznym nie można przewozić wędek.

#7 PostWysłany: 11 Kwi 2013 15:02 

Dopiero sprawdziłem, tutaj chyba chodzi bardziej o zasady ogólne a nie widzimisię przewoźnika.

http://www.krakowairport.pl/pl/76/101/2 ... ie-z-glowa
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 11 Kwi 2013 15:11 

niebieski
z mojego doświadczenia :
przewoziłem wędkę w bagażu podręcznym i przeszła na trasie Berlin-Lizbonia-Funchal-Lizbona a w drodze powrotnej z Lizbony-Berlin już się Panom z Security coś nie podobało i teleskop zabrali :lol: wędka była tania i się zamortyzowała na Maderze więc jej strata nie bolała -- żeby było śmieszniej w podręcznym były 3 piwa 0,33cl i przeszły :lol:
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 11 Kwi 2013 16:33 

Czyli wymagania np. lotniska w Krakowie nie określają jednoznaczengo zakazu przewozu wędki. Trzeba chyba się stosować do wymagań operatora lotniska, a nie wprost wymagań przewoźnika.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 03 Wrz 2013 01:00 
Awatar użytkownika

Loty: 187
Kilometry: 302 324
Zbanowany
i jak, udało się przewieźć wędkę ? Myślę żeby kupić małą turystyczną + kołowrotek + haczyki, przejdzie ?
Będę leciał Wizzem z KTW do TRF :D

#11 PostWysłany: 03 Wrz 2013 08:25 

Ja wędki nie brałem i kołowrotka, ale wziąłem za to różne haczyki, żyłki, obciążniki, spławik i nawet robaki. Taki zestaw zajmuje tyle miejsca w plecaku co kubek. Z tym sprzętem tez spokojnie można coś złowić, jeśli się go dobrze zamontuje do jakiegoś kija.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości