Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Mar 2013 20:35 
Awatar użytkownika

srebrny
Maris83 napisał(a):
Nie przesadzam, pierwszy raz z ich strony skorzystałem - to, że dowiedziałem się o niej przy okazji promocji -20zł przy MWZ 30zł nie ma tutaj nic do rzeczy. A to, że dali mi kod gorszy niż dostępny jest publicznie dla wszystkich - jest ewidentną kpiną z mojej osoby.
W związku z powyższym, napisałem im maila, w którym daje im 5dni na stosowną rehabilitacje (czyli nieoferowanie mi kodu gorszego niż dostępny dla wszystkich publicznie) - a w przeciwnym wypadku zgłaszam chargeback na niezgodność towaru z zamówieniem.

Powiedzcie mi, że to się nie dzieje naprawdę ;(

Ja rozumiem (to znaczy staram się zrozumieć), że Ty żyjesz sobie z odszkodowań, ale jak nie oddają Ci 10zł z zamówienia wartego 30zł (w którym "realnie" straciłeś 50 groszy (:LOL) ) to masz zamiar się sądzić o 170ml napoju? Gdybym bym właścicielem tej pizzerii to bym Ci na złość przywiózł drugi sok 330ML i na twoich oczach wylał 160ml i wręczył Ci brakujące 170ml... ;/

MADERA w wydaniu ✨premium✨ 🌊 Loty i luksusowy ⭐⭐⭐⭐hotel za 1249 PLN 😍 MADERA w wydaniu ✨premium✨ 🌊 Loty i luksusowy ⭐⭐⭐⭐hotel za 1249 PLN 😍
Zimowe all inclusive na Teneryfie 🌴🍹 4* hotel z basenem i spa za 2455 PLN Zimowe all inclusive na Teneryfie 🌴🍹 4* hotel z basenem i spa za 2455 PLN
#2 PostWysłany: 29 Mar 2013 20:40 

niebieski
Maris83 daj spokój, ile "straciłeś" na tej różnicy? A napiwek dałeś jakiś dostawcy? Szanujmy się.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 29 Mar 2013 20:43 

Maris83 napisał(a):
Nie przesadzam, pierwszy raz z ich strony skorzystałem - to, że dowiedziałem się o niej przy okazji promocji -20zł przy MWZ 30zł nie ma tutaj nic do rzeczy. A to, że dali mi kod gorszy niż dostępny jest publicznie dla wszystkich - jest ewidentną kpiną z mojej osoby.
W związku z powyższym, napisałem im maila, w którym daje im 5dni na stosowną rehabilitacje (czyli nieoferowanie mi kodu gorszego niż dostępny dla wszystkich publicznie) - a w przeciwnym wypadku zgłaszam chargeback na niezgodność towaru z zamówieniem.

Ja musiałem dopłacić 6zł za dostawę, bo ich portal źle obliczył trasę do adresu dostawy. Też dostałem ten sam kod na 10zł.
Nie robię z tego wielkiego halo, bo i tak oszczędziłem 14zł. A ty serio już nie rób scen z powodu mniejszego napoju...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Mar 2013 20:45 
Awatar użytkownika

srebrny
matt napisał(a):
Maris83 daj spokój, ile "straciłeś" na tej różnicy? A napiwek dałeś jakiś dostawcy? Szanujmy się.

Maris i napiwek? Sądzę, że dostawca miał dodatkowo krzywo założoną czapeczkę firmową i Maris zrobił mu zdjęcie i będzie domagał się dodatkowego zadośćuczynienia za brak należytej staranności dostawcy usługi za którą przecież ZAPŁACIŁ! 33% jej wartości ;]

Maris83 napisał(a):
Chodzi o uczciwość. Dla mnie nie ma różnicy czy ktoś mnie oszuka na 0,01zł czy 1000zł (a byłem oszukany już na wyższą kwotę i jej nie otrzymam zapewne nigdy) - obie sprawy są dla mnie oszustwem i już, kwota nie ma nic do rzeczy.

Mylisz oszustwo z błędem człowieka. Narobisz syfu, potrącą te kilka złotych pracownikowi, Ty będziesz dumny z siebie po raz kolejny, a pracownik straci wynagrodzenie za godzinę (albo i dwie) pracy...

#5 PostWysłany: 29 Mar 2013 21:10 

niebieski
Spóźniłeś się ponad godzinę, a robisz dym o 50 groszy. Wyluzuj.

#6 PostWysłany: 29 Mar 2013 21:22 

niebieski
A na ile ty musisz naoszukiwać, żebyś w końcu zrozumiał jaką wiochę robisz? To działa w dwie strony.

Pisząc o uczciwości jesteś śmieszny.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 29 Mar 2013 21:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Panowie i Panie.

Załączniki:
nie-karmic-trolli1-jpg.jpg
nie-karmic-trolli1-jpg.jpg [ 78.34 KiB | Obejrzany 1260 razy ]

#8 PostWysłany: 30 Mar 2013 02:00 

Maris83 napisał(a):
ACZKOLWIEK! kieruje to do wszystkich, co uważają moje zachowanie za niestosowne i OCZEKUJĘ odpowiedzi. Na ile muszą was oszukać, abyście mieli jakieś pretensje? 2zł to za mało, czy zatem 20zł lub 200zł jest już oszustwem, co należy zgłosić, cy też może nie i będzie to przy kwocie 2tys lub 20tys? Proszę o dokładne wyznaczenie granicy oszustwa wg. Was. Dla mnie oszustwem jest wprowadzanie mnie w jakąkolwiek niekorzyść finansową (w PL od 0,01zł) i jak wspomniałem wcześniej oszustwo to oszustwo - a co za tym idzie sprawa kwoty 0,01zł jest dla mnie na równi sprawie 1000zł. Oczekuję odpowiedzi.
Ty uważasz, że ktoś chciał Cię oszukać na te 170ml soczku? :lol:
Moim zdaniem problem jest w tym, że nie dzielisz takich rzeczy na oszustwa i pomyłki. Działasz jak prawnik, a nie jak człowiek. Złożyłeś reklamację i uważam, że portal zachował się ok dając Ci kod zniżkowy (ten kod -20zł był dostępny do północy, a ten który dostałeś zapewne ma dłuższą ważność).
Wymagasz od innych idealności, a zobacz jak sam się zachowujesz...
Maris83 napisał(a):
Ja dziś koło 11 zamawiałem i działało. Zamówiłem na 13, jednakże przez kolejki na drogach i w sklepach odebrałem ją o 14:05. Zdążyli do mnie zadzwonić o 13:40 (40min po czasie odbioru) z pytaniem gdzie jestem. O dziwo pizza była ciepła - trzymali ją na piecu. Mina kierowców, że jadę 30km/h i ruch tamuje bo sobie pizze sosem polewam i konsumuje - bezcenna :D
Mi też się zdarza jeść w samochodzie, ale stojąc na czerwonym, w korku lub ewentualnie jadąc tak aby koncentracja na drodze była w 100% na pierwszym miejscu. Takich zawalających trasę jak Ty, to nic tylko wyprzedzić, dać lewy kierunek i po hamulcach jak się będziesz zajmował sosem do pizzy...
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 30 Mar 2013 09:21 
Awatar użytkownika

srebrny
siGGe napisał(a):
A na ile ty musisz naoszukiwać, żebyś w końcu zrozumiał jaką wiochę robisz? To działa w dwie strony.

Pisząc o uczciwości jesteś śmieszny.

Spoko, karma go doj.bie.

Do Modów: wywalcie to od kiedy zaczął się żalić, bo znów syf się robi. Od tego jest formularz dostępny po zamówieniu, gdzie można komentarz i opinie wystawić pizzeri i pizzaportal.pl, a nie ten wątek.

#10 PostWysłany: 30 Mar 2013 09:35 

niebieski
święta =samotność=chęć wyżalenia=smutek :o
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 30 Mar 2013 10:31 

niebieski
Tak tak on działa jak prawnik (znowu naraża się na śmieszność i jeszcze się zgadza w 100%), na pw dostałem informację straszącą mnie sądem, w związku z tym, że napisałem, że jest śmieszny. Więc uważajcie co piszecie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości