Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1354 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 68  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 28 Mar 2013 05:58 

Bilety kupione podczas pamiętnej „lotowskiej” promocji lotów do Hanoi.
Ostatecznie dotarliśmy do stolicy Wietnamu okrężną drogą, bo przez Paryż.
W Wietnamie odwiedzamy min. zatokę Ha Long, pływamy po rzece Tam Coc, bierzemy udział w trekkingu w Sapie oraz chodzimy tunelami z czasów wojny wietnamskiej.
W Laosie min. pływamy po Mekongu, odwiedzamy wodospad Kuang Si i park Buddy.
Kambodża to głównie 3 dniowe zwiedzanie świątyń Angkoru oraz wizyta w Phnom Penh.

Link do relacji: http://grumko.sileman.net.pl/wlkw/wlkw.htm
Uwaga: Relacja jest dosyć obszerna, więc może się otwierać chwilę dłużej niż standardowa strona.
 Profil Relacje PM off  

🔥HIT❗🔥 Malta na przedłużony weekend za 299 PLN🔥😱 Loty + ⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙😍 🔥HIT❗🔥 Malta na przedłużony weekend za 299 PLN🔥😱 Loty + ⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙😍
Porto okołoweekendowo za 859 PLN 💛🇵🇹 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel Mercure w centrum 😍 Porto okołoweekendowo za 859 PLN 💛🇵🇹 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel Mercure w centrum 😍
#282 PostWysłany: 28 Mar 2013 12:52 

R-E-W-E-L-A-C-J-A ! Dopiero zacząłem czytać, może wieczorkiem uda się przez resztę przebić. Tak czy inaczej - dzięki i zazdroszczę niemal miesięcznej wyprawy :-)

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#283 PostWysłany: 28 Mar 2013 20:20 

Loty: 87
Kilometry: 133 780
Jesli ktos jedzie polecam sprawdzic pogode na bbc jest bardzo dokladna, mieszkam w londynie wiec mam doswiadczenie. Jakby ktos potrzebowal jakis informacji to tez chetnie pomoge czy wytlumacze:)
 Profil Relacje PM off  

#284 PostWysłany: 28 Mar 2013 20:34 

Jeszcze kilka malych uwag juz po przeczytaniu relacji
*bilet na london eye jest tanszy przez internet, zreszta dotyczy to wszytskich atrakcji,
*ceny biletow na metro tez nie sa takie wysokie jesli podrozuje sie w weekend. ale nie tylko jednorazowy przejazd strefa 1-2 to 2.8 albo 2.2 ze znizka, W dodatku warto zastanowic sie nad bilet autobusowym gdyz jest duzo tanszy, a wiekszosc turystow i tak zatrzymuje sie w 1 strefie
* city hall ratusz ktory miesci sie kolo tower bridge jest darmowy, mozna zobaczyc w nim wielka mape londynu, po ktorej mozna chodzic, w dodatku czasami jest otwarty taras widokowy skad tez jest swietny widok
* warto przejechac autobusem numer 9 z pod tower bridge do trafalgar square, praktycznie tylko na tej trasie kursuja stare modele autobusu bez drzwi
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 29 Mar 2013 10:57 

moniaklb napisał(a):
Jeszcze kilka malych uwag juz po przeczytaniu relacji
*bilet na london eye jest tanszy przez internet, zreszta dotyczy to wszytskich atrakcji,
*ceny biletow na metro tez nie sa takie wysokie jesli podrozuje sie w weekend. ale nie tylko jednorazowy przejazd strefa 1-2 to 2.8 albo 2.2 ze znizka, W dodatku warto zastanowic sie nad bilet autobusowym gdyz jest duzo tanszy, a wiekszosc turystow i tak zatrzymuje sie w 1 strefie
* city hall ratusz ktory miesci sie kolo tower bridge jest darmowy, mozna zobaczyc w nim wielka mape londynu, po ktorej mozna chodzic, w dodatku czasami jest otwarty taras widokowy skad tez jest swietny widok
* warto przejechac autobusem numer 9 z pod tower bridge do trafalgar square, praktycznie tylko na tej trasie kursuja stare modele autobusu bez drzwi

moniaklb, dzięki za info. przyda się następnym razem.
tak, przez internet jest taniej i na pokładzie ryanaira też tańsze bilety na london eye sprzedają.
co do zniżek na metro, to hm... co to za zniżki? z tytułu weekendu po prostu? pytaliśmy w okienku o takie opcje i nikt czegoś takiego nam nie powiedział...

#286 PostWysłany: 29 Mar 2013 12:34 

zellchen napisał(a):

moniaklb, dzięki za info. przyda się następnym razem.
tak, przez internet jest taniej i na pokładzie ryanaira też tańsze bilety na london eye sprzedają.
co do zniżek na metro, to hm... co to za zniżki? z tytułu weekendu po prostu? pytaliśmy w okienku o takie opcje i nikt czegoś takiego nam nie powiedział...

Tansze bilety sa codziennie po 9:30 a takze cala sobote i niedziele. Te ceny sa z oysterka jest to karta za ktora placi sie depozyt okolo 3 funty, nawet na jeden dzien oplaca sie ja kupic gdyz ceny bez niej sa duzo wyzsze.
Nie znam cen biletow na pokladzie dawno nie lecialam, ale mysle ze i tak sa wyzsze gdyz przez interent czy nawet na miejscu sa tez dostepne pakiety na kilka atrakcji, np london eye i madam tussaud. wiec jak ktos chce isc do kilka warto rozwazyc. Cena biletu na stronie na london eye to 17.30 w tym momencie

A co do kilku biletow

*London Aquarium, London Dungeon, Madame Tussauds i London Eye normalna cena 95 funtow po znizce 57.
*London Aquarium, Madame Tussauds i London Dungeon zamiast 76 53 funty
*London Aquarium, London Eye i The London Dungeon zamiast 65 46 funtow
*London Aquarium, London Eye & Madame Tussauds 49 zamiast 70
*London Eye + London Eye River Cruise 26 funtow

Jest jeszcze wiele innych kombinacji tych biletow, mozna zdecydowac sie na dowolne atrakcje.

Ja wiem ze to jest forum o tanich podrozach, a te bilety sa duzo drozsze niz samolot czy nawet hotel, ale tez wiem ze duzo ludzi odwiedza te miejsca i czesto przeplaca

Sluze pomoca w razie jakich kolwiek pytan o londyn
 Profil Relacje PM off  

#287 PostWysłany: 29 Mar 2013 12:43 

Ja jeszcze przypominam, że jak ktoś się wybiera w dniach 14 do 30 kwietnia ważna jest jeszcze promocja 2 w cenie 1 na większość popularnych atrakcji :)
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Brazylia
#288 PostWysłany: 29 Mar 2013 14:47 

Loty: 50
Kilometry: 103 695
Witam
Jestem właśnie w Brazylii, zapraszam na moją relację z podróży na blogu:

http://laupinka.blogspot.com.br/search/ ... Cem%202013

Trasa, którą robię: Salvador de Bahia - Rio de Janeiro - Foz do Iguazu - Sao Paulo
Pozdrawiam
Laupinka
 Profil Relacje PM off  

#289 PostWysłany: 31 Mar 2013 10:06 
Awatar użytkownika

Kluczem jest poruszanie się pieszo "na zakładkę" lub też "zygzakiem" wzdłuż Tamizy z odbiciem raz w kierunku Pałacu Buckingham i Parku St. James. Start od dworca Victoria i okolic Chelsea/Keningston a koniec przy Tower Bridge i 80% najważniejszych rzeczy Londynu zaliczona ;)

http://gdziewyjechac.pl/14892/zwiedzani ... -mapa.html

Image

Image

#290 PostWysłany: 31 Mar 2013 23:27 

Super relacja! Przy okazji dowiedzieliśmy się o wielu zniżkach a to się przyda:)
 Profil Relacje PM off  

#291 PostWysłany: 01 Kwi 2013 13:37 
Awatar użytkownika

Loty: 23
Kilometry: 27 962
niebieski
Ja właśnie się tak zastanawiam czy nie lepiej będzie polecieć na majówkę choćby na 2 dni właśnie do Londynu. Na typowe nastawienie zwiedzające itp. Tylko czy da się przyhaczyć na ten czas jakąś dobrą ofertę lotniczą . Wszystko na razie na etapie przemyślenia, bo i Morawy wchodzą w ten termin.

Temat postu: ..:: Sri Lanka ::..
#292 PostWysłany: 04 Kwi 2013 17:45 

Dość obszerna relacja ze Sri Lanki na przełomie lutego i marca.
http://travelstripsjourneys.blogspot.com/

zapraszam do komentowania.

Poniżej trochę sampli

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

#293 PostWysłany: 04 Kwi 2013 17:56 
Awatar użytkownika

Loty: 985
Kilometry: 2 186 000
niebieski
Shadow napisał(a):
[b]Dość obszerna relacja ze Sri Lanki na przełomie lutego i marca.
http://travelstripsjourneys.blogspot.com/

zapraszam do komentowania.

Jedna uwaga, nie ucinaj fotografowanym ludziom rak, zle sie to oglada :)

Same fotki, czyli https://www.instagram.com/atamancia/
Blog o moich podróżach http://atamanka.pl uwaga, dużo zdjęć ;)
 Profil Relacje PM off  

#294 PostWysłany: 04 Kwi 2013 18:02 
Awatar użytkownika

srebrny
Konkretna relacja z podsumowaniem kosztow + powyzsze zdjecia plazy w Mirissie => jest okejka :D
 Profil Relacje PM off  

#295 PostWysłany: 04 Kwi 2013 18:40 

No proszę jak byłem przez 2 dni w połowie marca to wejście na "wysepkę" przy plaży w Mirissie zawsze było do pasa w wodzie :)

Pozdr.
P.

#296 PostWysłany: 04 Kwi 2013 18:54 

relacja jak sie patrzy.....co za dokładność-miło poczytać i oko nacieszyć
 Profil Relacje PM off  

#297 PostWysłany: 04 Kwi 2013 19:11 

@Antia
wezmę pod uwagę, zakładam, że chodzi o tego Pana wystającego z okna :) Dzięki, dopiero zaczynam zabawę z fotografią cyfrową, Sri Lanka była testem dla sprzętu :)

@Pabur
rano było ok, natomiast po południu był przypływ i faktycznie po kolana

@m3lm4k, Kasia6555
dzięki za dobre słowa =]

#298 PostWysłany: 04 Kwi 2013 19:39 
Awatar użytkownika

Loty: 985
Kilometry: 2 186 000
niebieski
Mateusz napisał(a):
Prosze o info jakie szkła i czy to już po obróbce raw czy jpg z aparatu.

Przeca widac, ze to jpg byly :)

Same fotki, czyli https://www.instagram.com/atamancia/
Blog o moich podróżach http://atamanka.pl uwaga, dużo zdjęć ;)
 Profil Relacje PM off  

#299 PostWysłany: 04 Kwi 2013 19:52 

Pentax K-5 + Tamron 17-50 f/2.8

Nie bawię się w RAW-y bo jak wspomniałem dopiero zaczynam zabawę z cyfrową fotografią.

#300 PostWysłany: 05 Kwi 2013 07:21 

Shadow Twoj blog jest jak najbardziej niesamowity! jestem zachwycona dokladnoscia z jaka opisujesz pobyt na sri lance :D

jako, ze lecimy w lipcu i bedziemy robic praktycznie identyczna trase jak Wy bylabym wdzieczna jakbys mi odrobinke pomogl. Moj mail to: agata.szerlag@gmx.at

bede sie strasznie cieszyc jak napiszsz bo mam pare malych pytanek :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1354 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 68  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość