Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 42 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 28 Mar 2013 00:50 

szymonpoznan1 napisał(a):
Słuchaj nie wiem jak jest w RYAN, ale w WIZZ jest tak, że jeśli ich bilety kupujesz u jakiegokolwiek pośrednika - nie ważne jakiego - to masz darmową odprawę na lotnisku w cenie biletu. Być może w przypadku RYANa jest tak samo i po prostu nie musisz się odprawiać? Co do WIZZa informacja jest 100% pewna, pochodząca z przed 2 tygodni z bezpośredniej infolinii WIZZa. Więc jeśli nic nie zrobisz to może na lotnisku się okazać, że nie zapłacisz za to ani grosza. Możesz też spróbować dowiedzieć się dziś na infolinii RYAN jak to jest u nich.

Dzięki za info :). Może się tak okaże, niestety zadzwonić mogę dopiero rano bo nie mają infolinii 24h.
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#22 PostWysłany: 28 Mar 2013 00:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Infolinia Ryanaira jest nieczynna już i otwierają też za późno by zdążyć zrobić odprawę online. U Ryana nie ma "odprawy na lotnisku", czegoś takiego nie możesz wybrać podczas rezerwacji. Jest tylko odprawa on-line i jak nie zjawisz się z kartą pokładową to bulisz 332 PLN od osoby. Pozostaje nic innego chyba niż "płać i płacz" i później staraj się odzyskać kasę od latamy.pl co będzie z pewnością b. trudne.

#23 PostWysłany: 28 Mar 2013 00:54 

platynowy
szymonpoznan1 napisał(a):
Słuchaj nie wiem jak jest w RYAN, ale w WIZZ jest tak, że jeśli ich bilety kupujesz u jakiegokolwiek pośrednika - nie ważne jakiego - to masz darmową odprawę na lotnisku w cenie biletu.

Niestety z Ryanem tak nie jest. Nawet na swojej stronie gdzieś mają taki durny zapis że zabrania się kupowania ich biletów przez pośredników pod karą anulowania takiego biletu (oczywiście nigdy tak nie robią, ale zapis istnieje).

#24 PostWysłany: 28 Mar 2013 00:57 

No będę musiała najwyraźniej zapłacić. Takie życie, jakoś to będzie, ale o zwrot kasy będę "przynajmniej" się starać. Jeszcze raz dzięki za podpowiedzi :)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 28 Mar 2013 00:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Takie coś znalazłem na googlach. Co prawda jest to Wizzair, ale piszą tam, że trzeba zabrać "3. Wydrukowane karty pokładowe". Może to trochę głupie pytanie - ale czy nie masz kart pokładowych załączonych do tego maila z latamy.pl? Kiedy kupowałaś u nich ten bilet? Bo bardzo to dziwne - bo jeżeli nie podają jak zrobić odprawę on-line to w necie na pewno byłoby więcej do wyszukania na ten temat, z negatywnymi komentarzami. ;-) Podawałaś im dane dokumentów itd.?

#26 PostWysłany: 28 Mar 2013 01:03 

platynowy
Chaykin napisał(a):
bo jeżeli nie podają jak zrobić odprawę on-line to w necie na pewno byłoby więcej do wyszukania na ten temat, z negatywnymi komentarzami. ;-)

Może oprócz magdelli nikt inny nie kupował tam biletów Ryana i dlatego opinii w internecie brak? :D

#27 PostWysłany: 28 Mar 2013 01:04 
Awatar użytkownika

srebrny
W sumie smieszny system rezerwacyjny maja. Kazda linie wyszczegolniaja z nazwy przy wyszukiwaniu, a z Ryanairem sie czaja pod nazwa: Tanie linie ;)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 28 Mar 2013 01:05 

Wpisywałaś tego maila z którego przyszedł bilet do Ciebie?
Próbowałaś kombinacji ryanair@latamy.pl, odprawa@latamy.pl itp?

Na bardzo upartego kombinacji karty jaką płacili jest tylko 10 tysięcy ;)
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 28 Mar 2013 01:06 

Infolinia Ryanair na 100% nic nie pomoże, ponieważ osoba poza nr. rezerwacji nie posiada innych ważnych informacji tj. adresu e-mail, 4 ostatnich cyfr karty itp itd.
Proponuję wysłać do któregoś aktywnego moderatora i do chaykin (chodzi o doświadczenie) wiadomości od latamy. pl może faktycznie coś przeoczyłaś, a oni będą w stanie pomóc
miałem podobny problem kilka dni temu z rezerwacją za pośrednictwem BudgetAir.es ale miałem e-mail do rezerwacji i sobie jakoś poradziłem
 PM off  

#30 PostWysłany: 28 Mar 2013 01:09 

Hehe, może nikt nie kupował ;) I nie, nie było kart pokładowych, a dane wszystkie musiałam im podać (takie jakie zwykle się podaje przy odprawie online). Jak będę musiała zapłacić to ja im piękną opinię wystawię na 100%. Różne kombinacje próbowałam.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 28 Mar 2013 01:09 
Awatar użytkownika

niebieski
razzededge napisał(a):
Na bardzo upartego kombinacji karty jaką płacili jest tylko 10 tysięcy ;)

No właśnie! :D Ile trwa sprawdzanie jednego numeru - 2, 3 sekundy? W 8 godzin się wyrobisz o ile nie banują po paru próbach. :)

#32 PostWysłany: 28 Mar 2013 01:10 
Awatar użytkownika

srebrny
Strzelaj we wszystkie możliwe adresy mailowe na ich domenie :D Np.: bilety@latamy.pl albo rezerwacje, bilet, biuro, poczta - no cokolwiek :D

#33 PostWysłany: 28 Mar 2013 01:10 
Awatar użytkownika

srebrny
Probowalem pomoc, bo udawalo mi sie wybrnac z wielu problemow forumowiczow, ale chyba w tym wypadku moja diagnoza to: "pacjent zmarl".

https://www.bookryanair.com/SkySales/bo ... px#History
(tu najlatwiej bawic sie wpisujac najrozniejsze kombinacje maila, bo podejrzewam literowke).

Powodzenia, do rana duzo czasu :)

Ostatnio edytowany przez m3lm4k, 28 Mar 2013 01:11, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 28 Mar 2013 01:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
a dane wszystkie musiałam im podać (takie jakie zwykle się podaje przy odprawie online)
Te dane nie są potrzebne do rezerwacji biletu tylko do odprawy online, więc być może po prostu "zapomnieli" Ci ją zrobić i przesłać karty?...

#35 PostWysłany: 28 Mar 2013 01:12 
Awatar użytkownika

srebrny
Albo z taki jeszcze banalnych pomysłów, może sprawdź SPAM na poczcie. Może jednak jakąś instrukcję wysłali? Może jakiś link do odprawy czy coś?

#36 PostWysłany: 28 Mar 2013 01:14 

Jeszcze odrobinę się łudzę że właśnie "zapomnieli", ale niestety wątpię w to chyba bardziej ;)

No nic, dzięki za pomoc, coś tam jeszcze popróbuję, ale chyba niestety mój portfel się znacznie jutro odchudzi :(
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 28 Mar 2013 12:46 
Awatar użytkownika

srebrny
I co? Jak sie sprawa rozwiazala?
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 28 Mar 2013 15:28 

Oficjalnie mogę opisać sytuację z latamy.pl. Rano po telefonie przysłali informację z mailem, na którego była rezerwacja, szkoda że już było po czasie odprawy :/. No i stwierdzili że oni to wysyłali i to aż dwa razy - i tu moje pytanie po co dwa razy skoro niby wszystko było ok (podobno właśnie dla bezpieczeństwa). Nie mam ich na skrzynce, nie ma ich w spamie, nie wiem gdzie w takim razie są. Na pytanie co z potwierdzeniem odbioru stwierdzono że oni NIE WIEDZĄ czy muszą na takie czekać. Na lotnisku już dowiedziałam się ze takie rzeczy się zdarzają, niestety za późno żeby cokolwiek zrobić.

Ostatnio edytowany przez magdellaa, 03 Kwi 2013 11:18, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 28 Mar 2013 16:06 
Awatar użytkownika

srebrny
Podaj tego maila tutaj - może komuś kiedyś się jeszcze przyda ;-)

#40 PostWysłany: 28 Mar 2013 16:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie chcę być czepialski, ale ja jak gdzieś lecę to robię odprawę dużo dużo wcześniej, nie czekam do ostatniej chwili. W razie problemów mam zawsze czas na rozwiązanie problemu.

Oczywiście latamy.pl - powinno wysłać Ci tą rezerwację..ale (niestety) Twoim błędem było czekanie z odprawą do ostatniego dnia.
www.okruszek.org.pl
www.pustamiska.pl
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 42 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: kameander oraz 11 gości