Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 126 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 16 Mar 2013 21:17 
Awatar użytkownika

srebrny
Na stacji metra Earl's Court? :)
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#102 PostWysłany: 16 Mar 2013 21:45 

niebieski
effecto napisał(a):
Chyba faktycznie za bardzo namieszałem Gdzie powinienem kupić travelcard jeżeli przylatuję do Londyn-Luton i jadę easybusem do przystanku Earl's Court tak abym nie ponosił, żadnych dodatkowych kosztów ?

A zamierzasz korzystać z promocji 2 for 1 ? Jeśli tak, to stacja metra nie wchodzi w grę ;) Wtedy travelkę musisz kupić na stacji kolejowej :)
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 16 Mar 2013 23:32 

miszti napisał(a):
effecto napisał(a):
Chyba faktycznie za bardzo namieszałem Gdzie powinienem kupić travelcard jeżeli przylatuję do Londyn-Luton i jadę easybusem do przystanku Earl's Court tak abym nie ponosił, żadnych dodatkowych kosztów ?

A zamierzasz korzystać z promocji 2 for 1 ? Jeśli tak, to stacja metra nie wchodzi w grę ;) Wtedy travelkę musisz kupić na stacji kolejowej :)

Właśnie myślałem o tym promo też o ile starczy nam czasu mam przylot o 7:30 a wylot 20:30 ... A czy do tego promo chcąc skorzystać z LondonEye, mogę kupić 1 bilet na ich stronie ( jest znacznie tańszy) następnie na miejscu na Victoria kupiłbym travelkę dla mnie i dla drugiej osoby po czym będąc pod LondonEye gdzieś przy wejściu wpuszczą tę drugą osobę na mój bilet zakupiony przez neta ? Dobrze rozumiem ?
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 17 Mar 2013 00:42 

niebieski
effecto napisał(a):
Właśnie myślałem o tym promo też o ile starczy nam czasu mam przylot o 7:30 a wylot 20:30 ... A czy do tego promo chcąc skorzystać z LondonEye, mogę kupić 1 bilet na ich stronie ( jest znacznie tańszy) następnie na miejscu na Victoria kupiłbym travelkę dla mnie i dla drugiej osoby po czym będąc pod LondonEye gdzieś przy wejściu wpuszczą tę drugą osobę na mój bilet zakupiony przez neta ? Dobrze rozumiem ?

Nie mam pojęcia. Ale nie wiem, czy jest sens, żebyś kupował przez internet. Bo może promocje nie łączą się ze sobą i jeśli kupisz taniej, to nie będziesz mógł skorzystać z promocji 2 for 1.
Najprościej będzie jeśli zaraz po dotarciu do Londynu kupisz travelkę na stacji kolejowej (z logo National Rail), a następnie udasz się do danej atrakcji z wydrukowanym voucherem ze strony http://www.daysoutguide.co.uk/2for1-london. Wtedy jedna osoba wejdzie tak jakby za darmo ;) Jeżeli masz jakieś wątpliwości to pisz na PW. Byłem w Londynie na początku lutego i korzystałem z 2 for 1 wraz z travelką z logo National Rail.
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 18 Mar 2013 11:37 
Awatar użytkownika

Loty: 30
Kilometry: 37 700
niebieski
Żeby skorzystać z oferty 2w1 bilety muszą być kupione w kasie.
Na stacji West Kensigton (chyba najbliżej od przystanku Earl's Court) nie kupisz Travelki z logo NR, dopiero na Victorii.
Travel Card można kupić tez przez internet, przysyłają do domu, jeździsz wtedy od początku bez dodatkowych kosztów. Ale wiadomo trzeba ją zamówić odpowiednio wcześniej.
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 22 Mar 2013 15:37 

Loty: 72
Kilometry: 141 891
miszti napisał(a):

Jak coś do 7dniowej travelcard kupionej na stacji kolejowej [jeśli chce się znaczek kolei i możliwość korzystania z 2for1] jest konieczne zdjęcie, są automaty na terenie dworca, gdzie owe zdjęcie można zrobić za 5funtów - więc troszkę kosztują, lepiej z domu coś zabrać.
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 22 Mar 2013 15:38 

Loty: 72
Kilometry: 141 891
elgigio napisał(a):
(...)
-I żebym dodał coś od siebie do lowcostowego forum, osobom którym szkoda płacić 19E za panoramę z london eye czy też 25E za widok z the shard, mogę polecić wieże Katedry Westministerskiej przy victoria st. 2,5F studencki 5F normalny 64metry wysokośći 4 balkony na 4 strony świata, wyjazd windom:
http://westminstercathedral.org.uk/tower.php

Katedry Westminsterskiej ;) ;)
Jest jeszcze Monumenta również z całkiem ciekawym widokiem, ale niżej o 2m :) http://www.themonument.info/visit/
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 24 Mar 2013 17:41 
Awatar użytkownika

Loty: 56
Kilometry: 81 095
Polecam tego pdf-a :) Jak i serwis, z którego pochodzi. Awesome!
http://guides.tripomatic.com/download/t ... london.pdf

:)

#109 PostWysłany: 29 Mar 2013 12:55 

już kiedyś to pisałem, wcale nie trzeba kombinować z biletami kolejowymi wystarczy kupić vouchery 2for1 na ebayu. Kosztuje kilka złotych z przesyłką i nie trzeba żadnych biletów czy innych rzeczy. ja przed wyjazdem do londynu kupiłem na ebayu 3 vouchery i wykorzystałem je w madame tussands, dungeon i sealife.
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 29 Mar 2013 14:01 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 384
Kilometry: 547 133
Przyjeżdzam 1-szy raz do Londynu, będę mieszkać w centrum. 3,5 dnia razem. Mógłby ktoś napisać, czy warto 1 dzień poświęcić na wybranie się do Greenwich i później do Windsor i czy warto kupować (drogie przecież) bilety w Windsorze. Czy da się to jakąś jedną travelką obskoczyć?
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 30 Mar 2013 14:55 

Czesc
Do Greenwich warto sie wybrac, zwlaszcza jak bedzie dobra pogoda. Jest tam darmowe muzeum National Maritime Museum (zwiazane z historia Anglii na morzu), darmowe Old Royal Naval College (ciekawy "duzy pokoj" The Painted Hall),czesc platna,czesc darmowa Royal Observatory i "Poludnik Zerowy", plus widok na Canary Wharf z najwyzszego miejsca parku, park Greenwich, platny statek muzum Cutty Shark i pewnie inne interesujace rzeczy.
Mozesz tunelm dla pieszych pod Tamiza wybrac sie do Canary Wharf - nowoczesne budynki,taka dzielnica biznesowa.
W Windsorze nie bylem.
Moge ci przeslac pare fotek z Greenwich na maila.

Skoro pierwszy raz przyjezdzasz do Londynu to skup sie na innych darmowych miejscach niz na Windsor,ktory jest prawie poza miastem (hmm albo jedz do tego Windsrou i napisz czy warto;). Polecam darmowe muzea (British Museum a zwlaszcza Victoria and Albert Museum,Natural History Museum i Science Museum) - te trzy ostatnie sa obok siebie ,w sam raz na caly dzien albo i tydzien.

Udango wyjazdu zycze.
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 31 Mar 2013 19:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Roku napisał(a):
Przyjeżdzam 1-szy raz do Londynu, będę mieszkać w centrum. 3,5 dnia razem. Mógłby ktoś napisać, czy warto 1 dzień poświęcić na wybranie się do Greenwich i później do Windsor i czy warto kupować (drogie przecież) bilety w Windsorze. Czy da się to jakąś jedną travelką obskoczyć?

Do Greenwich dotrzesz spod parlamentu łodzią, a przy okazji zobaczysz z niej mniej więcej Tower of London, Tower Bridge, The Globe, budynek Tate Modern, Millennium Bridge (w zasadzie większość mostów). Jak na trzy pełne dni, to 'dopołudniowa' wizyta w Greenwich jest opłacalna, ale Windsor można zostawić sobie na kiedy indziej. :P
Jest zdecydowanie więcej innych atrakcji, którym można te 72h+ poświęcić.
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 11 Kwi 2013 17:33 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Dzięki za info.

Kolejne pytanie. Czy da się kupić bilety kolejowe przez internet, wydrukować sobie w maszynie na dworcu i użyć tych biletów jako przepustki do promocji 2in1???
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 11 Kwi 2013 18:33 
Awatar użytkownika

Tak możesz zakupić je przez internet i odebrać z maszyny na dworcu kolejowym.
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 11 Kwi 2013 18:51 
Moderator forum
Awatar użytkownika

I to mi wystarczy, zeby skorzystać z londyńskiej promocji 2in1?
Obojętnie na której stronie kupię?
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 15 Kwi 2013 18:25 

hej!
wydaje mi sie ze 2 i 4 punkt sie wykluczaja. moze mi to ktos wytlumaczyc? ;)

Załączniki:
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png [ 242.79 KiB | Obejrzany 1818 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 15 Kwi 2013 19:15 

chodzi o to że tradycyjne travelcard które są najczęściej spotykane i kupowane w automatach na stacjach metra nie działają w tej ofercie ale gdy kupisz travelkę w okienku NR to jak najbardziej wszystko działa :) (sprawdzone w styczniu)
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 16 Kwi 2013 00:12 

super! dzięki!
btw wybaczcie za moj 'rozlegly' post ale ja widac nie umiem robic print sreen'ów:)
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 17 Kwi 2013 22:19 

Ktoś podrzuci jak aktualnie sytuacja ze wstępem na południk 0 wygląda? Gdzieś słyszałem, że jest obecnie płatny..
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 18 Kwi 2013 12:29 

Loty: 5
Kilometry: 5 119
http://www.rmg.co.uk/visit/times-and-admission/

tak, na południk 0 wstęp wynosi 7 funtów
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 126 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości