Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Mar 2013 06:58 

witam,
Dziś w nocy otrzymałam od AriAsia SMSa ze mój lot z Bangkoku do Chiang Mai został odwołany ( wszystkie loty od 22.04 do 31.09 są odwołane)

Lece na 2 tyg do Tajlandii i ten odwołany lot psuje całe plany. Proszę może ktoś się spotkał z taką sytuacją??

Może ktoś mi poradzi... inna sprawa że mój lot jest akurat 22 kwietnia może lepiej szybko kopić bilety na dzień wcześniej i nie czekać na odpowiedz i info od AirAsia.
Orientuje się ktoś czy kasa zostanie mi zwrócona czy może zamienią mi lot
POMOCY!!!!
 Profil Relacje PM off  

🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN 🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN
Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN
#2 PostWysłany: 19 Mar 2013 08:22 
Awatar użytkownika

srebrny
Dziwne, ale bilety w tym przedziale czasowym co odwolali caly czas sa dostepne.
Edit: Mozesz tez sprobowac 22.04 poleciec nokair, zerknij na ich strone, moze akurat Ci bedzie odpowiadac.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 19 Mar 2013 08:31 

Andi@ - na stronie wszystko widnieje ładnie :) ja otrzymałam SMSa i email że lot jest odwołany... :(

Call center albonie odbiera albo numery są nieaktualne.. chyba faktycznie kupie nowy .. nie mam innego wyjścia

dzięki
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Mar 2013 08:38 

Niestety AirAsia nie oddaje kasy :(

Affected passengers may also choose from the following options:

(a) Change to a new travel date on the same route within 14 days.

(b) Credit shell You may retain the value of your fare in a credit account for your future travel with AirAsia. The credit shell is valid for 90 days after it has been issued.

akurat wszystkie bilety mam już kupione więc 'kredycik' mi nie potrzebny :( a teraz bilet jest droższy i muszę dopłacić... :((
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 19 Mar 2013 09:07 

niebieski
Airasia ma darmowy live chat : http://www.airasia.com/ask/ na dole ekranu. Możesz spróbować zapytać tutaj
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 19 Mar 2013 10:50 

czapla@ - dzięki cały czas czekam w kolejce na czat :)

na ich stronie chciałam zmienić datę lotu ale dolicza mi milion opłat za zmianę :( więc zostaje chyba tylko nowy bilet u konkurencji

Czy ktoś może otrzymał również takiego meila w tej sprawie :) Czy jestem jedyna ? :/
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Mar 2013 14:28 

wejdź na Live Chat,
mi anulowali lot z Surabaya do Kuala Lumpur w Styczniu.
po rozmowie z konsultantem dostałe do wyboru opcje zmiany daty lotu lub zwrot gotówki (w złotych na moje konto, a nie ekwiwalentu)
Lot wykasowałem bo znalazłem tańszy, gotówkę oddali po ok. 2 miesiącach.
przy zmianie lotu z winy AIRASIA nie doliczą ci żadnych opłat, dostaniesz link gdzie bez żadnych dopłat możesz wybrać inną datę lotu
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 19 Mar 2013 15:37 

Loty: 20
Kilometry: 67 605
niebieski
nie trac nadzieji. Air Asia odwolala mi lot z Londynu do Kuala Lumpur w zeszlym roku. Zaproponowali mi alternatywny lot w Malaysia Airlines, tak, ze polecialam do Kuala Lumpur za £260/return 5-gwiazdkowymi liniami. Byla tez opcja zwrotu kasy z czego wielu skorzystalo.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 02 Kwi 2013 11:06 
Awatar użytkownika

srebrny
Czy na pewno te loty są odwołane? Cały czas mozna kupowac bilety na stronie. Gdyby byly odwolane to od dnia kiedy Cie powiadomili mineło juz sporo czasu, wiec strone by sobie zaktualizowali. Wydaje mie sie ze coś nie tak z tym odwołaniem i to w takim dlugim okresie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości