Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Mar 2013 10:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Witajcie,
niebawem bede mial okazje leciec linia AirAsia. Moja podroz bede wykonywal tylko z bagazem podrecznym. W zwiazku z tym mam pytanie.
Limit bagazu podrecznego, z tego co wyczytalem na stronie, to torba rozmiaru ryanarowskiego do 7kg PLUS dodatkowa torba.
Wlasnie o nia chcialbym zapytac. Nie znalazlem nigdzie limitu prczewozu dodatkowej torby.

Czy jest limit wagowy, wielkosci dodatkowej torby jako podreczny?
Czy jesli moj bagaz bedzie przekraczal 7kg lub nie bedzie sie miescil w limicie powierzchni bede mogl wyciagnac foliowke i wrzucic tam troche ciuchow, jakies jedzenie itd?
Zupelnie nie rozumiem jak dziala ta dodatkowa torba, jest to dla mnie nowosc. Dlatego bede wdzieczny za wszelka pomoc. Z gory dziekuje.

Pozdrawiam, Mikolaj.

P.S. Przepraszam za bral polskich znakow, ale pisze z telefonu.

Luksus w Egipcie 😍 Wczasy w 5* hotelu z all inclusive w Makadi Bay za 2193 PLN 🔥 Luksus w Egipcie 😍 Wczasy w 5* hotelu z all inclusive w Makadi Bay za 2193 PLN 🔥
🔥 REWELACJA 🔥 Piękna wyspa w pięknej cenie 😎 Madera bezpośrednio od 352 PLN 😍✈️ 🔥 REWELACJA 🔥 Piękna wyspa w pięknej cenie 😎 Madera bezpośrednio od 352 PLN 😍✈️
#2 PostWysłany: 15 Mar 2013 10:41 

niebieski
AA praktycznie nie sprawdza wymiarów i wagi. Raczej na luzie. Ja latałem ostatnio z nimi z plecakiem 12-13kg + czymś ala saszetka 4kg. Do tego przeważnie miałem jeszcze pare pierdół typu gazeta itd. i nigdy nikt słowa nie powiedział.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 15 Mar 2013 21:05 
Awatar użytkownika

niebieski
A myślicie, że zwykła foliówka przeszłaby jako 'moja saszetka'?

#4 PostWysłany: 15 Mar 2013 21:09 

niebieski
Myślę, że nie ma czym się przejmować tylko lecieć ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 18 Mar 2013 00:14 

Loty: 341
Kilometry: 691 144
złoty
To zupełnie inne podejście do pasażera. Tam nikt nikogo nie będzie męczył o nieco zbyt duży bagaż. Miałem 8 lotów z Air Asia w tym 3 w ciągu ostatniego miesiąca. Wszystkie tylko z bagażem podręcznym, ale także ze sporą torbą na aparat. W lotach powrotnych zwykle mam dużo pamiątek i wilgotne ubrania - nikt niczego nie nie czepia, nawet nikomu nie przychodzi do głowy by cokolwiek weryfikować. Air Asia znalazła całą masę przyjemniejszego zarabiania niż dręczenie własnych pasażerów, dlatego ma tak wysokie oceny.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości