Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 30 Kwi 2011 15:51 

niebieski
My wracamy dopiero 21.07 - dwa tygodnie się byczymy;)
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#22 PostWysłany: 06 Maj 2011 14:23 

Kilka słów na temat lotniska w Cochstedt:
- dojazd z zachodniej Polski bezproblemowy, praktycznie cały czas autostrada i końcówka drogą szybkiego ruchu, najdłużej zeszło w Polsce;
- parkingi wyglądały już na wykończone, ze szlabanami, aczkolwiek polecam www.parken24.com - właściciel niemieckojęzyczny, ale można się dogadać, na parkingu dominują polskie tablice rejestracyjne :) czas transferu to około 3-5 min;
- bagaże podręczne kazano nam umieszczać w koszyku, jeden plecak się nie mieścił, ale przy dopchnięciu wszedł - Niemka tylko się uśmiechnęła i puściła nas dalej (w Las Palmas wyłapywano większe torby wyrywkowo i niektórzy się ubierali gruuuuuubo)
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 07 Maj 2011 11:03 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
I kilka moich wrażeń po pierwszym pobycie na Cochstedt:

1) dojazd - tak jak pisze martoohna, bezproblemowy. Ja z Zielonej Góry (ok.350 km) jechałem 3,5h ale nie spieszyłem się. Jakby mocniej depnąć to w 3h zrobiłbym tą trasę spokojnie

2) położenie - cóż, lotnisko ma w nazwie Magdeburg ale położone jest około 40 km od miasta, do tego w bardzo malowniczym polu w pobliżu wioski Cochstedt ;) Pasące się nieopodal wejścia barany i owce tylko dopełniają tego sielankowego obrazu :)

3) parking - ten z którego korzystałem (Park&Fly) oddalony jest kilkanaście km od lotniska - w miejscowości Egeln. Transfer nowym suvem Mercedesa bezproblemowy:) Są też położone bliżej, np. parken24 który mijałem po drodze. Naprzeciwko terminala są jakieś biura i opuszczone bloki, więc wydaje się że możliwe byłoby zostawienie auta "na dziko", ale pewnosci nie mam

4) obsługa i infrastruktura - widać, że lotnisko się rozwija dopiero. Na razie działa jeden sklepik w holu (ale otwierany trochę pozniej niż wylot do Malagi) oraz kawiarenka po kontroli bezpieczeństwa. Jest też bankomat i wypożyczania aut Hertza. Dostępny także niewielki taras widokowy. Pani z obsługi Ryanair dość drobiazgowo sprawdzała wielkość bagażu i torba mojej znajomej wylądowała w koszu. I tu ciekawostka: niemieckie małżeństwo pokusiło się na tą torbę i wyjęło z kosza mówiąc że jest całkiem ładna :D Do czego to doszło - Niemcy korzystają z rzeczy wyrzuconych przez Polaków :shock: Świat oszalał :) Kontrola bezpieczeństwa zaś nie różniąco się zbytnio od tych na innych lotniskach.

Podsumowując odczucia całkiem sympatyczne. Trzymam kciuki, żeby im się w tym Cochstedt dobrze kręciło, bo kierunki lotów super i pewnie jeszcze nie raz skorzystam.

#24 PostWysłany: 08 Maj 2011 15:36 

Cześć!

W przyszłą niedzielę wylatuję z Magdeburga. Do samego miasta znalazłem fajne połączenie pociągiem z Frankfurtu nad Odrą. Bezpośrednio i tylko 3h. Problem w tym, że później trzeba jeszcze dotrzeć na lotnisko. Orientujecie się, czy w pobliżu dworca głównego w Magdeburgu są jakieś połączenia autobusowe z lotniskiem? Jeśli tak, to jest jakaś rozpiska w jakich godzinach albo jak często kursują?

Z góry dzięki za pomoc!
Pozdrawiam! ;)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 08 Maj 2011 18:35 

a ja podlacze sie do pytania ale o powrot z lotniska do magdeburga.

#26 PostWysłany: 08 Maj 2011 20:32 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 149 516
niebieski
Shaq jak coś ciekawego znajdziesz to bardzo chętnie zabiorę się z Tobą z Zielonki na lotnisko :)
Dojazd z Czewy pociągiem nie będzie problemem :)
Drogę do Niemiec mogą umilić rozmowy o żużlu :)
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 08 Maj 2011 20:47 

niebieski
No, musimy im kiebzy nabić, żeby im się lotnisko rozwijało, może next year nowe, równie atrakcyjne kierunki otworzą;)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 08 Maj 2011 22:19 

Odnośnie transportu z lotniska znalazłem coś takiego: http://www.airport-cochstedt.de/de/Flug ... /Magdeburg

Co do pociągu... Na pkp.pl są fajne połączenia z Frankfurtu nad Odrą do Magdeburga. Bezpośrednie, 3h jazdy i śmigają co godzinę.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 09 Maj 2011 21:10 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
Vojtas napisał(a):
Shaq jak coś ciekawego znajdziesz to bardzo chętnie zabiorę się z Tobą z Zielonki na lotnisko :)
Dojazd z Czewy pociągiem nie będzie problemem :)
Drogę do Niemiec mogą umilić rozmowy o żużlu :)

Rozmawiając o żużlu możemy dojechać nawet do Hiszpanii. Samolot jest już zbędny :)

#30 PostWysłany: 09 Maj 2011 22:57 

niebieski
dzedaj napisał(a):
Co do pociągu... Na pkp.pl są fajne połączenia z Frankfurtu nad Odrą do Magdeburga. Bezpośrednie, 3h jazdy i śmigają co godzinę.

A ja myślałem, że polskie PKP jest wolne. Tą trasę autem można zrobić w 1,5 godziny :D

#31 PostWysłany: 13 Maj 2011 09:40 
Awatar użytkownika

niebieski
ja bylem 8-12.05 na GC, generalnie rozwalilo mnie ze drugim, po angielskim, jezykiem komunikatów w samolocie byl nie niemiecki, nie hiszpanski (samolot zbazowany w LPA) ale.. polski. Masa polakow, wiele grup, mozna sie poczuc "prawie" jak w czarterze :]

Dojazd w pierwsza strone z KRK stopem dosc dlugi, ale to z tego powodu ze wyruszylem jeszcze w piatek po poludniu i sporo jechalem w nocy portugalskim tirem po zwyklych drogach, nie autostradach. To akurat bylo mi na reke bo w aucie bylo po prostu duzo cieplej ;-) W sb około 11 bylem na zjazdówce do Strassfurtu, a z tamtąd juz na spokojnie na lotnisko.

W druga strone bez problemów, o 22 byłem w domu (czyli ok 9h jazdy) aczkolwiek sporo jechalem tirami, nawet zaliczyłem jedną pauzę (majac pewne miejsce juz do KRK, nie chciało mi sie łapac bo pogoda w rejonie Wro-Opole była wczoraj lekko ujmując mało przyjemna (dawno takiej ulewy nie widzialem..;))
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 19 Maj 2011 00:11 

Witam
Lecimy w piątkę na Grand Canarię w terminie 23.06-30.06
Jedziemy z Poznania busem i mamy jeszcze 3 wolne miejsca.
Czy ktoś był by chętny jechać z nami i dorzucić się na busa ?
Możemy zabrać kogoś po drodze z wielkopolski albo z lubuskiego.
Jakby ktoś chciał jechać to zapraszamy
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 23 Maj 2011 15:59 

Polecieliśmy na GC 12-19 maja.
Do Magdeburga dojechaliśmy z Warszawy stopem w 11h (3 osoby)
Na lotnisko airport shuttle za 6,5E - spóźnił się jakieś 20 min więc było trochę nerwów.
Z lotniska do Magdeburga stopem. Tu uwaga: lotnisko jest na wielkim zadupiu i nie licząc ludzi wracających z lotu nic tamtędy praktycznie nie jeździ. Jest szansa złapania kogoś kto właśnie wylądował ale wszyscy Niemcy którzy się przy nas zatrzymywali jechali w innym kierunku, a Polacy byli załadowani prawie do pełna :) udało nam się złapać Niemca który akurat przejeżdżał tą drogą po jakichś 30 minutach. Jest też opcja której ostatecznie nie sprawdziliśmy (powiedział nam o niej pewien miły pracownik lotniska), mianowicie w kilku blokach oddalonych od lotniska o kilkaset metrów (doskonale widocznych) ponoć mieszkają studenci którzy ok godziny 14 (przynajmniej w czwartek) jadą do Magdeburga i mogą zabrać chętnych.
Z Magdeburga do Warszawy stopem w 12h, trzema TIRami - pierwszy znaleziony na parkingu, przesiadki załatwiane przez radio więc żadnego łapania tego dnia nie było :)
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 01 Cze 2011 18:49 

Mam pytania do osób, które korzystały z parken24.com.
Jaka obowiązuje płatnośc podczas rezerwacji? Kartą czy po przyjeździe?
Jeśli kartą to czy naliczane są jakieś opłaty dodatkowe przez bank?
Czy transfer na lotnisko jest wliczony w cenę?
Czy jest on co jakiś określony czas, na określony samolot czy na życzenie klienta?
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 02 Cze 2011 16:36 

Dzięki za info :)
A rezerwowałes wczesniej przez ich stronę czy pojechałes w "ciemno"?
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 02 Cze 2011 17:01 

Dzięki za info :)
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 11 Cze 2011 23:21 

Lecimy we dwojke z Magdeburga-Cochstedt 16-23.06.11. Bedziemy jechac samochodem z Gorzowa Wielkopolskiego - chetnie zabierzemy dodatkowo 2-3osoby i podzielimy koszty:) Ewentualnie mozemy dolaczyc sie do kogos kto jechalby swoim transportem w tym samym terminie (chocby w jedna strone).
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 22 Cze 2011 17:05 
Awatar użytkownika

Loty: 157
Kilometry: 186 837
niebieski
Witam poszukuję dla 3 osób transportu w dniu 17.07.2011 z okolic Szczecina na lotnisko do Magdeburg - Cochstedt. Może ktoś wybiera się w tym terminie??
Analogicznie dla drogi powrotnej w dniu 24.07.2011 z Magdeburg - Cochstedt do Szczecina.
Proszę o kontakt 502 576 271 bądź sms oddzwonię.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 28 Cze 2011 14:00 

Witam,

Poszukujemy transportu z Trójmiasta na lotnisko Cochstedt w Magdeburgu dla 2 osób w dniach 2-3 lub 6-7 lipiec, oraz transportu z Magdeburga do Trójmiasta w dniach 24 - 25 lub 28-29 lipiec. Mamy ze sobą bagaż w postaci 2 pakunków ze sprzętem sportowym (każdy ma wymiary ok 2.5 x 0.6 x 0.3 m, waga ok 20 kg). Jeżeli nie na lotnisko to może być gdzieś w mieście.

I tu od razu pytanie: jakieś podpowiedzi co do ewentualnego przejazdu z tego typu bagażem z miasta na lotnisko? Można się zabrać tym shuttle czy nie bardzo? Ewentualne alternatywy?

Z góry wielkie dzięki za wszelkie info.

Pozdrawiam,
Kuba
604586331
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 28 Cze 2011 18:02 

Witam,

szukajac oferty cenowej parkingu znalazlem:
http://www.parken24.com/index.en.php?go=parkpreise
cena oferowana to 29 euro co jest tylko polowa oficjalnej
ceny na lotniksu (na miejscu). Ciekawe czy to dziala?

Pozdrawiam

M.M.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość