Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Lut 2013 10:32 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Lufthansa,zakup na stronie przewoźnika. Można potraktować miasto położone nad Jeziorem Genewskim jako świetną bazę wypadową do Francji - Lyon (150 km),czy też na Lazurowe Wybrzeże (Nicea,Cannes,Monako etc.),albo zwiedzić po prostu kawałek Szwajcarii;autostop+couchsurfing i wycieczka gotowa:)
Tylko kilka terminów w takiej cenie: 04-14.07,01/02-11.08,09-18.08
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off  

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#2 PostWysłany: 24 Lut 2013 11:17 

platynowy
nelson 1974 napisał(a):
+couchsurfing i wycieczka gotowa:)

Może miałem pecha, ale miesiąc temu byłem w Genewie i wysłałem ok. 10-12 requestów o nocleg. Na połowę nie dostałem wcale odpowiedzi, druga połowa odmowna. Nigdy mi się to nie zdarzyło. A jestem na CS od 8 lat, mam sporo referencji i zaufany profil. Dziwne miasto pod tym względem.

Taryfa LH oczywiście świetna, również ceny w 1 stronę są przystępne.

#3 PostWysłany: 24 Lut 2013 11:31 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ja nie byłem w Genewie,więc nie próbowałem skorzystać z CS,ale do tej pory (jestem członkiem CS od marca 2012) najwięcej zapytań wysłałem jadąc do Barcelony (37-uparty ze mnie skubaniec i w końcu udało się!),ale było to w grudniu 2012,a więc w okresie największego ruchu.
W takim razie Twoje 10-12 zapytań to niewiele,więc nie ma co się zniechęcać :)
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Lut 2013 12:05 

HON fly4free
lot na tyle krótki, że w sierpniu szkoda przepłacać za LH - sporo terminów Berlin SXF - Geneva do 300 zł RT (najtaniej nawet 243 zł) easyjetem
być może z innymi niż KRK, patentami wyjdzie jeszcze taniej ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Lut 2013 12:55 
Awatar użytkownika

HON fly4free
To odpowiem Tobie jeszcze raz :) Nie pisałem o lotach easyjet z oczywistych względów(nigdy nie porównuję lotów liniami nisko-kosztowymi z tradycyjnymi),ale dziękuję za czujność i komentarz ;)
Image
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Lut 2013 13:14 

HON fly4free
nelson 1974 napisał(a):
To odpowiem Tobie jeszcze raz :) Nie pisałem o lotach easyjet z oczywistych względów(nigdy nie porównuję lotów liniami nisko-kosztowymi z tradycyjnymi),ale dziękuję za czujność i komentarz ;)

;)

pewnie, że nie ma co porównywać samych linii, ale w tym przypadku bonus w postaci bagażu i kanapki jest wątpliwy, bo:
- krótki lot - 1,5h
- zakładając autostop i cs (1. post) raczej bagaż nie za duży

nie piszę co lepsze - pokazałem alternatywę, a wybór oczywiście należy do podróżnego (chociaż w przypadku LH jest on zdecydowanie mniejszy ;) )
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 24 Lut 2013 13:51 

pemat napisał(a):
lot na tyle krótki, że w sierpniu szkoda przepłacać za LH - sporo terminów Berlin SXF - Geneva do 300 zł RT (najtaniej nawet 243 zł) easyjetem

W Wizzair do Genewy są często bilety po 24zł OT a do Budapesztu dostać się tanio to nie problem.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 24 Lut 2013 14:58 

HON fly4free
Pacjonek napisał(a):
pemat napisał(a):

W Wizzair do Genewy są często bilety po 24zł OT a do Budapesztu dostać się tanio to nie problem.

z Wrocka łatwiej mi jednak dojechać do Berlina
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: kvs oraz 12 gości