Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Gru 2012 14:57 

niebieski
hej,

cos kiepsko na stronach opisuja AE i najlepsze miejsca. wiec pytanie. w ichniejszych A330 jakie miejsca polecacie dla 2 osob, oczywiscie najlepiej z duzym dostepem na nogi i rozkladowe ;)

aha, potrzebuje dla 2 osob.

no i pytanie dodatkowe, na stronie AirEuropa przy wyborze miejsc przy oknie jest opis "child avail". co to ma znaczyc w tym przypadku?
 Profil Relacje PM off  

Tam słońce będzie świecić nawet jesienią ☀️🍂 Cypr na tydzień za 1879 PLN 🏝️🌊 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem 🍴 Tam słońce będzie świecić nawet jesienią ☀️🍂 Cypr na tydzień za 1879 PLN 🏝️🌊 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem 🍴
Leć do Nowego Jorku z Warszawy za 1679 PLN 😲🗽✈️ Leć do Nowego Jorku z Warszawy za 1679 PLN 😲🗽✈️
#2 PostWysłany: 31 Gru 2012 19:06 

niebieski
Podbijam, bo jest problem. Mam 2 bilety, jeden z Pelikana, drugi z ebookers. W Pelikanie mam zablokowane miejsca i nie mogę ich zmienić (wyskakuje info, żebym przedzwonił na call center). W ebookers też tak jest, ale nie na wszystkich odcinkach (tu na pozostałych mogę sobie to zmienić).

Zna ktoś darmowy numer (skype?) abym mógł sobie zarezerwować miejsca?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 31 Gru 2012 20:07 

Bez problemu wybrałem miejsca dzwoniąc na infolinię. Dzwonilem na bezplatny numer hiszpanski - ze wzgledu na miejsce zamieszkania.
Można sobie również wybrać typ jedzenia: dla wegetarian, halal, koszerne :)
Powodzenia
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 31 Gru 2012 20:29 
Awatar użytkownika

Loty: 105
Kilometry: 146 485
niebieski
Mam podobnie. Podróż 4-odcinkowa, na dwóch mam miejsca przydzielone przez ebookers.fr
Spróbuję w niedługim czasie przedzwonić i zarezerwować 2 pozostałe odcinki.

#5 PostWysłany: 02 Sty 2013 01:25 

niebieski
Niech ktoś da znać czy da się zadzwonić z Polski jakoś za darmo :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 06 Sty 2013 16:48 

ja kupiłem 2 bilety przez ebookers.fr i zostały mi przydzielone automatycznie miejsca na lot powrotny (na lot z limy miejsca w ostatnim rzędzie!), których nie można zmienić na stronie, mogłem zmieniać jedynie miejsca na lot tam, jednak tak jak piszecie miejsca te nie są blokowane na czerwono i wygląda tak, jakby nie były zarezerwiwane (nie są widoczne w checkmytrip) jednak stają się niedostępne - przy okazji zapytania mailowego do air europa w sprawie rezygnacji z ostatniego odcnika lotu poprosiłem o zmianę miejsc co też zrobili – od tej pory miejsca zmienione mailowo figurują cały czas w systemie jako czerwone (także na checkmytrip) i nie mogę już ich zmienić – dlatego też proponuję zadzwonić do aireuropa lub napisać maila i zmienią bez problemu wszystkie miejsca - samodzielna zmiana miejsc nie powoduje widocznej stałej zmiany w systemie
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 06 Sty 2013 17:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Korzystając z ostatniej promocji do Peru kupiłem bilety na ebookers.fr. Podróż 4-odcinkowa, dla 2 odcinków ebookers przydzieliło mi miejsca w samolocie, a na 2 loty zostały nieprzydzielone. Jako, że wybór miejsc na stronie przewoźnika (Air Europa) nie działa najlepiej, zadzwoniłem do nich. Udało się wybrać miejsca na brakujące odcinki a nawet zmienić te nadane przez ebookers

Tel: 0034 971 080 235, for english press 2

#8 PostWysłany: 06 Sty 2013 17:52 

dokładnie to samo zrobiłem mailowo clientes@air-europa.com czas oczekiwania na odpowiedź ok. 3 dni
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 06 Sty 2013 18:24 

niebieski
O. Mailowo to fajnie. Mam 2 osobne rezerwacje dla dwóch osób. Chce je złożyć obok siebie - wystarczy nazwisko, imie i kod referencyjny tych rezerwacji czy cos jeszcze dodać w mailu?

I swoją drogą - anulowali Ci ten ostatni odcinek?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 06 Sty 2013 20:54 

takie dane w zupełności wystarczą, plus jeszcze oczywiście miejsca jakie chcesz dla kogo :)
ostatniego odcinka mi nie anulowali, zresztą wyraźnie zaznaczyłem że nie chcę dokonywać żadnych zmian w rezerwacji, wcześniejsze anulowanie ostatniego odcinka mogłoby przynieść przykre konsekwencje w postaci ponownego przeliczenia taryfy ;) (tak wyczytałem w ich regulaminie) trochę się bałem pisząc im takiego maila że zaczną staszyć że to niezgodne z regulaminem, że mają prawo przeliczyć taryfę, nałożyć kary itd. a oni jedynie grzecznie odpowiedzieli co zrobić jak nie chcę lecieć dalej :) napisałem im że nie chcę mieć problemów na lotnisku w madrycie i wiem że dalsze loty na tej rezerwacji przepadają (których już i tak nie ma) a oni potwierdzili jedynie grzecznie zaproponowane przeze mnie rozwiązanie
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 06 Sty 2013 21:06 

niebieski
Dzięki za info. Możesz jeszcze napisać jakie to rozwiązanie zaproponowałeś?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 06 Sty 2013 21:14 

takie jakie potwierdzili czyli aby powiedzieć przy check-in w limie że bagaż ma lecieć tylko i wyłącznie do madrytu a nie jak jest na bilecie do paryża (humbak w komentarzach pod newsem napisał że rożnie to bywa z możliwością nadania bagażu tylko do miejsca pośredniego podróży z jednego biletu i zależy od konkretnej osoby z obsługi portu, dlatego też chciałem mieć podkładkę mailową którą będę mógł pokazać w limie gdyby miła pani na odprawie stwierdziła że nie może nadać bagażu tylko do madrytu)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 11 Lut 2013 21:42 

niebieski
Napisałem 1.5 tygodnia na ten mail i zero odpowiedzi w sprawie zmiany miejsc w samolocie. Ktoś też ma problemy komunikacyjne z AirEuropa?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 12 Lut 2013 21:12 
Awatar użytkownika

niebieski
nie wiem czy kupowałeś przez pośrednika ale jeśli tak to napisz do niego. ja na następny dzień już miałem przydzielone.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 12 Lut 2013 21:27 
Awatar użytkownika

niebieski
ja kupowałem u pośrednika i nie było problemów przy bezpośrednim kontakcie z przewoźnikiem. Fakt, trochę długo odpisują. Ja rezerwację miejsc załatwiłem ostatecznie telefonicznie.

#16 PostWysłany: 12 Lut 2013 21:56 

niebieski
Kupowałem na ebookers.fr - oni mogą mi to zmienić? Ktoś zna maila na który odpisują szybko? :)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 12 Lut 2013 22:09 
Awatar użytkownika

niebieski
bartek. napisał(a):
Kupowałem na ebookers.fr - oni mogą mi to zmienić? Ktoś zna maila na który odpisują szybko? :)

też kupowałem na ebookers.fr, aireuropa dokonała mi zmiany miejsc
napisz na clientes@air-europa.com lub zadzwoń na 0034 971 080 235, for english press 2

#18 PostWysłany: 12 Lut 2013 22:20 

Loty: 20
Kilometry: 67 605
niebieski
kupowalam przez ebookers.com ale zamiane miejsc zrobilam mailowo, odpowiedzieli po 3 dniach.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 12 Lut 2013 22:23 

Loty: 20
Kilometry: 67 605
niebieski
troche z innej beczki :) lece za 3 miesiace, zastanawiam sie nad kupnem dolotow juz teraz czy kupiliscie juz doloty? o ile takowych potrzebujecie? Ja potrzebuje tylko 1, do BCN ale za to dla 4 osob i boje sie, ze moga zmienic godzine odlotu. Chcialabym kupic lot gdzie bede miala 6 godz. zapasu. Jak myslicie wystarczy?
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 12 Lut 2013 22:42 

niebieski
Pisałem na clientes@air-europa.com 2 tygodnie temu i nic. Sprobuje napisac do ebookers.fr
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości