Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: housetrip.com
#1 PostWysłany: 11 Lut 2013 23:35 

Loty: 545
Kilometry: 1 226 030
złoty
czy ktoś zna/korzystał z tego serwisu? wygląda jak wimdu czy airbnb, dostępność pokoi/mieszkań też niezła.
Dzięki za pomoc

Lato na wypasie 🌤️😎 Urlop w hotelu z parkiem wodnym i all inclusive za 1735 PLN 👙🌊💦 Lato na wypasie 🌤️😎 Urlop w hotelu z parkiem wodnym i all inclusive za 1735 PLN 👙🌊💦
Grecja bez tłumów, ale z pełnym wyżywieniem 🌤️⛱️ Tydzień na Korfu za jedyne 1399 PLN ☕🍽️ Grecja bez tłumów, ale z pełnym wyżywieniem 🌤️⛱️ Tydzień na Korfu za jedyne 1399 PLN ☕🍽️
 Temat postu: Re: housetrip.com
#2 PostWysłany: 03 Kwi 2013 13:18 

Loty: 545
Kilometry: 1 226 030
złoty
Sama udziele odpowiedzi i jednocześnie chce ostrzec przed korzystaniem z tego serwisu.
Zarezerwowalam noclegi na Martynice, z miesiąc kontaktowałam się z właścicielem, aby wyjaśnić wszystkie wątpliwości, m.in. co do lokalizacji. Ostatecznie zarezerwowalam noclegi - kobieta nie jest zbyt elastyczna, tylko o określonej godzinie można np. Odebrać klucz. Ale trudno, można się dostosować. 2 dni przed wylotem napisałam do właściciela, aby otrzymać nr komórki, bo w potwierdzeniu go nie było. Jednocześnie właściciel poinformował mnie, ze istnieje konieczność zapłaty kaucji - nocleg kosztował 60eur/noc, a kaucja 80 EUR/noc. NApisalam wiec do serwisu, żeby to potwierdzili. Napisali, ze właściciel nie może wymagać ode mnie kaucji i to wyjaśnia. Polecielismy juz na Martynikę i po 2 dniach dostałam maila z serwisu, ze albo place kaucję, albo anuluja rezerwację. Oczywiście nie byliśmy na to przygotowani finansowo, ale ostatecznie można wyciągnąć kasę z bankomatu. Czy rezerwacja wyparli okaże się za 2 dni.

Generalnie odradzam serwis. Zostawiają klienta na lodzie, nawet nie zaoferowali pomocy przy znalezieniu innego noclegu-tylko krotki warunek płac lub kasujemy rezerwację. Jeśli ktoś nie ma dostępu do pieniędzy na koncie, albo ponioslby wysokie koszty, to niewarto sobie zawracać głowy tym serwisem. Są niewiarygodni i nie stoją po stronie klienta.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości