Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1049 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Malediwy
#301 PostWysłany: 07 Lut 2013 13:43 

Viperix napisał(a):
Czy ktoś będzie mieszkał na Hulhumale w terminie 12-19 marca?

Viperix
Orientowałeś się czy z tej wyspy organizowane są jakiekolwiek konkretne fakultety?
Co chcesz robić na tej wyspie ?
Tam nic nie ma ciekawego
 Profil Relacje PM off  

Wypad all inclusive na Fuerteventurę 🏝️🏌️‍♂️ 4* hotel przy polu golfowym za 2645 PLN Wypad all inclusive na Fuerteventurę 🏝️🏌️‍♂️ 4* hotel przy polu golfowym za 2645 PLN
Zobacz cuda Portugalii 💎😍 Azory i Lizbona w jednej podróży za 676 PLN💚💙 Zobacz cuda Portugalii 💎😍 Azory i Lizbona w jednej podróży za 676 PLN💚💙
#302 PostWysłany: 07 Lut 2013 14:19 

Robot napisał(a):
Viperix napisał(a):

Viperix
Orientowałeś się czy z tej wyspy organizowane są jakiekolwiek konkretne fakultety?
Tam nic nie ma ciekawego

Oczywiście, pokusiłam się nawet na telefon do naszego GH. Mój wybór podyktował głównie fakt bliskości lotniska, nie mogę sobie pozwolić na obsuwę typu prom/wodolot etc nie pływa i nie zdążę na samolot. Na Hulhumale będę spędzać jedynie noce w hotelu, a super by było znaleźć towarzystwo z PL na miejscu na wycieczki, ja nurkuję np.
Udało mi sie także załatwić Dubai Connect i to w obie strony, chociaż wisiałam na tel cały dzień i myslałam że się nigdy nie dodzwonie.
 Profil Relacje PM off  

#303 PostWysłany: 07 Lut 2013 14:20 

Viperix napisał(a):

Jedna noc z 12/13 marzec hotel Hulhumale Inn.
 Profil Relacje PM off  

#304 PostWysłany: 07 Lut 2013 14:33 

Viperix napisał(a):
Robot napisał(a):
Viperix napisał(a):

Viperix
Tam nic nie ma ciekawego

Oczywiście, pokusiłam się nawet na telefon do naszego GH. Mój wybór podyktował głównie fakt bliskości lotniska, nie mogę sobie pozwolić na obsuwę typu prom/wodolot etc nie pływa i nie zdążę na samolot. Na Hulhumale będę spędzać jedynie noce w hotelu, a super by było znaleźć towarzystwo z PL na miejscu na wycieczki, ja nurkuję np.
Udało mi sie także załatwić Dubai Connect i to w obie strony, chociaż wisiałam na tel cały dzień i myslałam że się nigdy nie dodzwonie.

Rzeczywiście może to być ciekawe rozwiązanie, jeśli organizują wycieczki w rozsądnych cenach
Dubai connect zajefajna opcja.
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 07 Lut 2013 14:47 

popowicz napisał(a):
Viperix napisał(a):

Jedna noc z 12/13 marzec hotel Hulhumale Inn.

Ja w Le Vieux Nice Inn.
 Profil Relacje PM off  

#306 PostWysłany: 07 Lut 2013 14:51 

Ted napisał(a):
Proszę bardzo:
Ranveli Village Maldives - 7 nocy, 1 Pokój Dwuosobowy typu Superior, pełne wyżywienie.

ja tez bede w Ranveli, od 22 maja, wychodzi niecal2 2000$ za 2 os za 7 nocy, juz z transportem wyspowym

Podziel sie prosze Ted po przyjezdzie wrazeniami, bo bedziesz chyba wczesniej :)
 Profil Relacje PM off  

#307 PostWysłany: 07 Lut 2013 15:52 

Dzisiaj można było kupić przez około 45 minut 7 dni HB z Berlina na maj, w tym wliczony bilet kolejowy od granicy Polski za 1295EUR od osoby. Transfer powrotny z Male oczywiście wliczony i to wodolotem
Hotel

Profil Relacje PM off  

#308 PostWysłany: 07 Lut 2013 20:15 

Witam,
Podzielę się swoim znaleziskiem.
Jak wyczytałem z forum przy opcji mieszkania na Mafushi w grę wchodzą przede wszystkim wycieczki po 15$ osoba na lokalne wyspy na dzień. Będzie to kosztowne i uciążliwe... Zacząłem wiec szukać Guest House na innych wyspach. Kiedy znalazłem jeden w którym pokój był tani, na pięknej wyspie na innym atolu bardzo się ucieszyłem, ale uśmiech zniknął jak automatycznie na Agoda.com doliczono mi 800$ za 3 os za samolot... Stwierdziłem więc, że napiszę do tego hotelu na facebooku i zapytam czy naprawdę nie można inaczej się tam dostać. Po 2 minutach dostałem odpowiedź no i wywiązała się konwersacja. Oto jej fragmenty:
transport by Public Ferry- Free of charge (4 hours journey). Ferry operates all the days of the week, except Friday and scheduled as follows: Male to Coral Reef View Inn = Sunday, Tuesday, Thursday (depart at 9:00 am); Coral Reef View Inn to Male = Saturday, Monday, Wednesday (depart at 10:00 am). And also pleased to confirm that we do have a Private Beach for our guest where guest can sunbath in bikini, so bikini on the private beach is possible and also snorkeling too.
Przylatujemy we wtorek o 8:25 + 3h czasu lokalnego więc mamy 2 dni na Hulhumale i 6 dni w Coral Reef View Inn. Ceny? Podróżujemy we trójkę więc ceny będą za pokój 3 osobowy ze wszystkimi podatkami:
Transit Beach View, Hulhumale - 80$ za noc, Coral Reef View Inn, Ukulhas, North Ari Atoll - $139 (z HB!!) za noc. Ceny za pokój 3 osobowy ze wszystkimi podatkami. Ponadto Dostałem we wspomnianej wcześniej rozmowie na fb z miejsca cenniki dodatkowych wycieczek i nurkowania, które dodaję w załączniku.
W ten sposób za 1050zł/os spędzimy 8 dni na Malediwach mając w większości HB na innej wyspie niż Maffushi.
Będziemy 14-22 maja, było by super jakby ktoś dołączył - hotel ma tylko 3 pokoje.
Dodam też, że na hotel Rasdhoo Inn, do którego dopływa ten sam prom co na Ukulhas jest własnie promocja i powinien wyjść tez tanio.

Załączniki:
Bez tytułu2.png
Bez tytułu2.png [ 87.84 KiB | Obejrzany 803 razy ]
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg [ 113.91 KiB | Obejrzany 803 razy ]

Ostatnio edytowany przez Rafael2101, 07 Lut 2013 21:24, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#309 PostWysłany: 07 Lut 2013 21:11 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 39 898
Ja mam nadzieje że wy płyniecie na Maafushi z pełną świadomością że jest tam więzienie w ktorym co jakis czas wybuchają zamieszki
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 07 Lut 2013 21:26 

I co w związku z tym....mamy czuć się zagrożeni ;)
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 07 Lut 2013 22:10 

14 sty 2013
 Profil Relacje PM off  

#312 PostWysłany: 07 Lut 2013 22:45 

Loty: 14
Kilometry: 16 620
Czy ktoś z Was ma nocleg na wyspie Guraidhoo? Co sądzicie o tej wyspie, jakie są opinie? :)
 Profil Relacje PM off  

#313 PostWysłany: 07 Lut 2013 23:01 

Wpisz w wyszukiwarkę forum 'Rip Tide' - ten GH jest właśnie na Guradiahoo i będziesz miał tam opis co do wyspy jako tako. To był mój plan C więc napisałem maila z zapytaniem o cenę, oto odp:

Dear Rafal

Thanks for your booking request from 9 to 18 feb 2013 , we can offer Bed and breakfast per person USD 42.5 for 3 person in 1 room BB USD 127.5

Transfer from Male the capital to Guraidhoo Island with local ferry departs from Male at 2.30 pm daily except Friday from
Guraidhoo Island to Male depart at 7 am daily except Friday duration is 2 hours, charge USD 2 per person one way Speed boat USD 300 per trip from Airport to Island

Activities we have Snorkling ,Diving,Surfing,Picnic Island tour,Day and night fishing,Dolphing watching,Manta ray watching all the activity points are just 20 minutes distance, USD 20 to 30 per pax

Best Regards
Saeed www.mamnuztravels.com
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 07 Lut 2013 23:49 

Do Rafael2101: Nie ma na Agodzie HB. Czy otrzymałeś tą informację na maila? Przez co dokonałeś rezerwacji? Jeżeli bezpośrednio u nich, to czy płaciłeś coś z góry?
 Profil Relacje PM off  

#315 PostWysłany: 08 Lut 2013 00:18 

ewka29 napisał(a):
Do Rafael2101: Nie ma na Agodzie HB. Czy otrzymałeś tą informację na maila? Przez co dokonałeś rezerwacji? Jeżeli bezpośrednio u nich, to czy płaciłeś coś z góry?

tutaj jest opcja HB: http://www.coralreefviewinn.com/

#316 PostWysłany: 08 Lut 2013 00:23 

Dokładnie - rezerwowałem na ich stronie.
Za nic nie płaciłem z góry. Wygląda to tak jak przy bookowaniu na każdym portalu - podaje się dane karty dla bezpieczeństwa, ale płatność dokonywana jest przy zameldowaniu/wymeldowaniu w walucie lokalnej.
 Profil Relacje PM off  

#317 PostWysłany: 08 Lut 2013 00:46 

Kurcze, najgorsze, że w razie czego nie można zrezygnować, bo potrącają 50%. Ale chyba zabookuję. A masz jakieś informacje o tej wyspie Ukulhas? Szukam czegoś, ale nic nigdzie nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#318 PostWysłany: 08 Lut 2013 00:50 

ewka29 napisał(a):
Kurcze, najgorsze, że w razie czego nie można zrezygnować, bo potrącają 50%. Ale chyba zabookuję. A masz jakieś informacje o tej wyspie Ukulhas? Szukam czegoś, ale nic nigdzie nie ma.

moi znajomi anulowali bez potrącenia. a gdzie jest napisane, że aż tyle potrącają?

#319 PostWysłany: 08 Lut 2013 00:52 

http://www.facebook.com/CoralReefViewInnUkulhas

http://en.wikipedia.org/wiki/Ukulhas_(Alif_Alif_Atoll)

Jeśli macie pytania to piszcie na profil na facebooku - koleś odpisuje w kilka godzin.

Ostatnio edytowany przez Rafael2101, 08 Lut 2013 00:54, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#320 PostWysłany: 08 Lut 2013 00:53 

ewka29 napisał(a):

znalazłam:
- For cancellations made between check-in date and 3 days before the check-in date: 50% penalty will be applied.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1049 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 53  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości