Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 126 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 23 Sty 2013 15:55 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
A to juz znam :) mozna jakos wykorzystac na przejazd z luton do londynu?

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2

Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN
Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN
#62 PostWysłany: 23 Sty 2013 21:34 

Zbanowany
chyba sie rozochociłem na te polaczenie tych 2 promocji. 2in1 dotyczy National Rail a bilety za funciaka sprzedaje National Express.
sorry za pomylke :)

#63 PostWysłany: 24 Sty 2013 20:24 
Awatar użytkownika

Loty: 30
Kilometry: 37 700
niebieski
goldziak napisał(a):
nie bedzie on skasowany przez konduktora.
ale czy bede mogl skorzystac z promocji 2in1 okazujac wazny bilet? bo wychodzi duuuzo taniej.
dzieki

Bilet nie musi być skasowany. Wchodziłam tak w ten weekend,
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 24 Sty 2013 21:50 

Mateusz napisał(a):
Dziękuję kevin za wskazówki. Skorzystam!
A w pobliżu coś taniego, żeby wejść na kawę i obiad?
Czy jakieś atrakcje bardzie "luźne" od muzeów też znajdę (byle ciepło było ;))?

Na obiad polecam China Town, znajdziesz tam bary oferujące bufet (jesz ile chcesz) w granicach 5-8 funtów. W ten weekend będac w Londynie jadłam własnie w China town za 5.90 a w bufecie było wszystko, różne rodzaje makaronów, ryżu, ryba, kurczak, dwa rodzaje zup nawet sushi sie trafiło :) niestety, nie pamiętam nazwy knajpy ale pełno tego jest mozna sie przejść zajrzeć przez okienko i wybrać najbardziej pasującą oferte :)
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 24 Sty 2013 22:56 

Zbanowany
Moya napisał(a):
goldziak napisał(a):
nie bedzie on skasowany przez konduktora.
ale czy bede mogl skorzystac z promocji 2in1 okazujac wazny bilet? bo wychodzi duuuzo taniej.
dzieki

Bilet nie musi być skasowany. Wchodziłam tak w ten weekend,

a jak lepiej kupic bilet?
online i potem drukowac w automacie czy moze da sie kupic na miejscu i placic gotowka/debetowka? i jakie stacje wybralas by bylo najtaniej (bo mi na razie wychodzi najtaniej 2.60Ł/os)

#66 PostWysłany: 24 Sty 2013 23:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja nie byłam na jednodniówkę więc trochę inaczej to ogarniałam.
Kupiłam dla siebie Travelcard z logo National Rail na jeden dzień a dla dziecka, które nie potrzebuje biletów na przejazd też w kasie chcieli mi wcisnć Travelkę. Powiedziałam że dla dziecka nie chcę karty tylko zwykły bilet z Battersea Park do Londynu. Za dziecko zapłaciłam 1Ł. Za siebie 7,30 ale w tym miałam cały dzień podróżowania wszystkim po Londynie.
Dla Ciebie chyba nie opłaca się Travel Card na jednodniówkę, bo pewnie będziecie wszędzie na piechotę.
Na miejscu da się płacić kartą/gotówką.
Nie widzę taniej niż 2,6 w tej chwili ale nie znam całej taryfy, poproś w kasie o jakiekolwiek najtańsze bilety do Londynu. Powinno być poniżej 2 na osobę.
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 24 Sty 2013 23:26 

Zbanowany
Moya napisał(a):
poproś w kasie o jakiekolwiek najtańsze bilety do Londynu. Powinno być poniżej 2 na osobę.

a jak ma sie wybieranie stacji poczatkowej/koncowej na bilecie do kuponu 2in1? bo na kuponie trzeba wpisac stacje poczatkowa. sprawdzają to?

#68 PostWysłany: 25 Sty 2013 09:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie ma to znaczenia.
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 30 Sty 2013 20:05 

Zbanowany
Jeśli chodzi i promocje 2in1
http://www.daysoutguide.co.uk/london-eye
to gdy byłem w niedziele w Londynie okazało się, że w kasie London Eye wcale nie wymagali biletów National Rail, wystarczyło, że pokazałem kupon 2in1 i zapłaciłem 19,20Ł za 2 osoby.

Polecam więc zainteresowany, aby w ciemno nie kupowali biletow NR, bo nie ma sensu. jesli jednak kasjer bedzie chcial biletu to wystarczy podejsc do najblizszej kasy/automatu NR i je zakupic i wrócić pod London Eye. Dodam ze bilet na London Eye kupuje się na dany dzień, wiec nie trzeba po zakupie od razu z niego korzystać. Jest czas do konca dnia.

#70 PostWysłany: 30 Sty 2013 22:15 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Warto w ogóle na to London Eye wjeżdżać? Bo tak się właśnie zastanawiam...
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 30 Sty 2013 22:23 

Zbanowany
bylem w nocy, tzn. kolo godz: 20, czyli, gdy juz bylo ciemno. wszystkie budynki oswietlone wiec londyn widziany z gory robi wrazenie. cala przejazdzka ok. 20 minut (jeden obrot kola). wg mnie warto, mimo ze to nie najtansza rozrywka.

dodatkow potem z biletem na London Eye mozna wejsc na krotki (5 min) pokaz 4D jak powstawala ta atrakcja. jak wchodzilem to juz nawet nie pytali o bilety, wiec pewnie da sie wejsc za friko.

#72 PostWysłany: 04 Lut 2013 20:44 

Mam pytanie... czy bilet jedno przejazdowy np: Off-peak single £2.10 również upoważnia do zniżki 2for1?? Chcemy podjechać do atrakcji wrócić pieszo czy taki bilet kupiony w automacie / kasie będzie ok ??
pozdr
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 04 Lut 2013 21:10 

Zbanowany
patiomkin4 napisał(a):
Mam pytanie... czy bilet jedno przejazdowy np: Off-peak single £2.10 również upoważnia do zniżki 2for1?? Chcemy podjechać do atrakcji wrócić pieszo czy taki bilet kupiony w automacie / kasie będzie ok ??
pozdr

promocja 2in1 działa z biletami National Rail, nie jest nigdzie okreslone jaki typ. wazne zeby byly do Londynu (moga byc tez z Londynu).

#74 PostWysłany: 04 Lut 2013 21:11 
Awatar użytkownika

niebieski
patiomkin4 napisał(a):
pozdr

Jeśli jedno przejazdowy na komunikację miejską to nie. Jedynie travel card i to kupiony w odpowiednim miejscu, ale możesz też za zbliżoną cenę kupić bilet na pociąg na jak najkrótszy odcinek.

Tu masz więcej info. Jeśli potrzebujesz po polsku, otwórz tą stronę przez ten link.

Ale za 2GBP możesz kupić chociażby bilet na dowolną najbliższą stację, który uprawnia do zniżki. Np. na taką trasę jak poniżej.

Strona: http://www.nationalrail.co.uk/

Załączniki:
nr_uk.png
nr_uk.png [ 48.73 KiB | Obejrzany 1184 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 04 Lut 2013 22:29 

@ kliper - Dzięki bardzo za pomoc :)

a czy taki bilet będzie w podobnej cenie również w kasie ( można je kupić w automacie??) czy lepiej przez internet?? Bo z tego co wyczytałam trasa (stacje) nie są weryfikowane :)

pozdr i dzięki jeszcze raz
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 05 Lut 2013 00:34 
Awatar użytkownika

niebieski
patiomkin4 napisał(a):
@ kliper - Dzięki bardzo za pomoc :)

a czy taki bilet będzie w podobnej cenie również w kasie ( można je kupić w automacie??) czy lepiej przez internet?? Bo z tego co wyczytałam trasa (stacje) nie są weryfikowane :)

pozdr i dzięki jeszcze raz

Ja akurat miałem travelki kupione przez Vouchery, natomiast wydaje mi się (tak na 99,9%), że bez problemu te bilety kupisz na miejscu w tej samej cenie. Np. w Luton jest na lotnisku automat (zaraz po przejściu kontroli paszportowej, w okolicach taśm gdzie wydawane są bagaże rejestrowane), musisz mieć tylko kartę debetową/kredytową, może też być prepaid. Nie wiem jak jest na Stansted i innych lotniskach ale podejrzewa, że tam też są automaty i bez problemu kupisz bilety od razu po przylocie.
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 08 Lut 2013 14:20 

@haveanicejourney, jeśli założyłaś tu konto tylko po to, by spamować linkami do tego bloga, to radzę ci byś zaprzestała na tych 8 postach.
Sam tekst poprawny, ale ostatecznie słaby.
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 11 Lut 2013 10:59 

Mam pytanie odnośnie promocji 2for1. Czy jest opcja, że oysterCard wystarczy, czy muszę mieć travelkę lub bilet NR?
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 11 Lut 2013 11:19 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 428 084
srebrny
photofun napisał(a):
Mam pytanie odnośnie promocji 2for1. Czy jest opcja, że oysterCard wystarczy, czy muszę mieć travelkę lub bilet NR?

Nie wystarczy Oyster Card, musi być bilet/travelcard z National Rail
http://www.daysoutguide.co.uk/faq.aspx#2
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 22 Lut 2013 17:30 

niebieski
Gdzie w Londynie znajduję się Sport's direct z największym asortymentem ? Bo na google map np ten na baker street wydaje się strasznie mały, a chciałbym większe zakupy w tym sklepie zrobić.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 126 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości