Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Odprawa
#1 PostWysłany: 20 Gru 2012 15:50 
Awatar użytkownika

Loty: 22
Kilometry: 20 023
niebieski
Witam wszystkich serdecznie, jest to mój pierwszy post i pierwszy lot dlatego proszę o wyrozumiałość:)
Zarezerwowałem bilet na lot.com tam i z powrotem. Jest tylko jeden kod rezerwacji: czy służy on do odprawy na oba loty? Nie ma podanych numerów bramek itd. Czy te informacje będą podane dopiero na karcie pokładowej?
Dzięki

Ostatnio edytowany przez sherif14, 30 Kwi 2013 19:37, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Tam słońce będzie świecić nawet jesienią ☀️🍂 Cypr na tydzień za 1879 PLN 🏝️🌊 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem 🍴 Tam słońce będzie świecić nawet jesienią ☀️🍂 Cypr na tydzień za 1879 PLN 🏝️🌊 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem 🍴
Leć do Nowego Jorku z Warszawy za 1679 PLN 😲🗽✈️ Leć do Nowego Jorku z Warszawy za 1679 PLN 😲🗽✈️
 Temat postu: Re: Odprawa
#2 PostWysłany: 20 Gru 2012 16:01 

Zbanowany
niebieski
sherif14 napisał(a):
Zarezerwowałem bilet na lot.com tam i z powrotem. Jest tylko jeden kod rezerwacji: czy służy on do odprawy na oba loty?

tak

sherif14 napisał(a):
Nie ma podanych numerów bramek itd. Czy te informacje będą podane dopiero na karcie pokładowej?

Na lotnisku na ekranach
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 20 Gru 2012 16:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki
Na karcie pokładowej też chyba są jakieś informacje?
I jeszcze jedno pytanie. Jeżeli mam 2 osobne bilety (nie lot transferowy): z Budapesztu do Warszawy i z Warszawy do Katowic to czy będę mógł wnieść zakupy wolnocłowe w specialnej torbie do samolotu do Katowic?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 20 Gru 2012 16:23 

sherif14 napisał(a):
Dzięki
Na karcie pokładowej też chyba są jakieś informacje?
I jeszcze jedno pytanie. Jeżeli mam 2 osobne bilety (nie lot transferowy): z Budapesztu do Warszawy i z Warszawy do Katowic to czy będę mógł wnieść zakupy wolnocłowe w specialnej torbie do samolotu do Katowic?

w warszawie masz zamiar wyjść na miasto a później wrócić i lecieć do Katowic?
jeśli zakupy zrobiłeś w Budapeszcie i wyjdziesz z nimi to już ich nie wniesiesz na pokład ;)
no chyba ze masz tylko chwile na przesiadke to wtedy masz przejście tranzytowe do hali odlotow i nie musisz przechodzić 2 raz security

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 20 Gru 2012 19:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Na przesiadkę mam około 2 godzin i nie mam zamiaru iść na miasto, ale jeżeli nie mam lotu transferowego tylko 2 osobne bilety czy będę mógł skorzystać z tego przejścia tranzytowego?
Czy ta strefa tranzytowa jest dobrze oznakowana, będę wiedział gdzie iść po wylądowaniu??
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 20 Gru 2012 20:05 
Awatar użytkownika

niebieski
W Warszawie automatycznie wychodzisz do strefy za kontrolą bezpieczeństwa więc jeśli nie wyjdziesz z niej to nie będzie problemu. Po przylocie do Warszawy będziesz jeszcze musiał udać się punktu transferowego LOT znajdującego się w tej srefie aby odebrać kartę pokładową na lot do Katowic.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 20 Gru 2012 20:48 
Awatar użytkownika

niebieski
I nie powinno być problemu, że to 2 osobne bilety?
Wiem, że przy zakupach w wolnocłowej muszę pokazać kartę pokładową, ale będę miał tylko tą do Warszawy. Czy mam pokazać też bilet do Katowic?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 22 Gru 2012 13:10 
Awatar użytkownika

niebieski
I jeszcze jedno pytanie: czy na stanowiskach self check in na Okęciu można odprawić się tez na lot powrotny (na ile maksymalnie godzin przed powrotem)?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 22 Gru 2012 22:38 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 285 616
niebieski
Nie będzie problemu, jeżeli nie będziesz miał karty pokładowej na odcinek do Katowic, to idziesz do niebieskich stanowisk "transit" i tam wydrukują Ci kartę pokładową i powiedzą do której bramki masz iść na kolejny lot :)

Raczej nie powinno być problemu, jeżeli odcinek powrotny jest 24h po momencie w którym się odprawiasz. Ale spokojnie z tym, to normalna linia, więc możesz się jak by co zawsze odprawić na lotnisku bezpłatnie.

#10 PostWysłany: 21 Sty 2013 00:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Witam, podczas kontroli bezpieczeństwa na Okęciu kazano mi włożyć kartę pokładową do kuwety.
Czemu to służy i czy jest to praktykowane na innych lotniskach?
Dzięki
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 21 Sty 2013 00:08 
Awatar użytkownika

srebrny
sherif14 napisał(a):
Witam, podczas kontroli bezpieczeństwa na Okęciu kazano mi włożyć kartę pokładową do kuwety.
Dzięki

Musieli przeswietlic karte pokladowa by sprawdzic czy nie ukryles w niej przypadkiem materialow terrorystycznych czy tez plynow V>100[mL].
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 27 Sty 2013 11:28 

m3lm4k napisał(a):
sherif14 napisał(a):
Dzięki

Musieli przeswietlic karte pokladowa by sprawdzic czy nie ukryles w niej przypadkiem materialow terrorystycznych czy tez plynow V>100[mL].

a nie jest tak ze przed security pokazuje sie boarding pass no a później aby było szybciej to wkladasz go do kuwety bo przez bramkę wchodzisz bez "niczego"
przynajmniej ja to tak zawsze odbieram.

Wysłane z mojego GT-I9300
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 27 Sty 2013 18:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Bardzo możliwe:)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 30 Sty 2013 14:31 

Lecę Ryanairem z Okęcia zamiast z Modlina. Czy będę musiał wymienić kartę pokładową, czy to dotyczy tylko Wizzaira?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: chester0, dziabulek oraz 8 gości