Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 126 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 08 Sty 2013 14:31 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 428 084
srebrny
miszti napisał(a):
Kevin, a jaki jest koszt tej karty Travelcard na jeden dzień (tej z NationalRail)? Będę wdzięczny za jakiegoś linka.

http://www.tfl.gov.uk/tickets/14414.aspx#adultthrough
Ceny nie różnią się od tych wydawanych na stacjach metra. Czyli dla ścisłego centrum (strefa 1 i 2) to jest £8.80 przez cały dzień lub £7.30 poza szczytem (po 9.30 w tygodniu oraz w weekendy i święta)
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#42 PostWysłany: 08 Sty 2013 15:54 

niebieski
W takim razie to, co pisałem na poprzedniej stronie (edytowałem posta minutę po Tobie, zerknij sobie), to dotyczyło jednak London Pass.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 08 Sty 2013 16:19 
Awatar użytkownika

srebrny
Zapewne - nic nie czytałem na temat London Pass ;) Musisz zobaczyć, co wyjdzie najlepiej dla Ciebie - zależnie od liczby osób. 2 for 1 brzmi atrakcyjnie - i chyba są tam wszystkie wymienione przez Ciebie płatne atrakcje.
Alternatywnie jest też na przykład taki bilet łączony do akwarium, lochów i Tussauds http://www.visitsealife.com/London/Ticket-Prices/sealife-london-aquarium-and-madame-tussauds-and-london-dungeon.aspx
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 08 Sty 2013 18:18 

niebieski
Tak, tak, patrzyłem na te zniżkowe oferty jeśli zwiedza się kilka atrakcji, ale zniżka 30% to jednak nie 50% :D Więc dla nas jednak najbardziej korzystne będzie chyba 2 for 1. A jak sprawdzę na mapie odległości między atrakcjami, to wtedy zadecydujemy czy opłaca nam się wydawać te 7 funtów. Lecę wraz z narzeczoną, więc kupując Travelcard ponosimy dodatkowy koszt w wysokości 15 funtów, a to już jest jakaś konkretna suma :)

Jesteśmy nastawieni na chodzenie. Hotel mamy w samym centrum na New Bridge Street bodajże, więc myślę, że jesteśmy w stanie wszędzie dostać się na nogach :)

Dalsze tereny (Hyde Park i okolica) zwiedzimy w dniu przyjazdu, bo Easybusem dojeżdżamy do Earl Courts :)
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 13 Sty 2013 17:07 

Cześć
chciałam zapytać o tę promocję 2 for 1 z NR.. Rozumiem że vouchery pobieracie na stronie http://www.daysoutguide.co.uk/2for1-london i z tym voucherem i biletem idziecie do wybranej atrakcji?? ja nie mogę sie zalogować na tej stronie nie mogę pobrać vouchera.. czy to działa jakoś inaczej?? czy wystarczy mieć tylko bilety? proszę o pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 13 Sty 2013 21:31 
Awatar użytkownika

Loty: 30
Kilometry: 37 700
niebieski
Jeszcze jedno pytanie dotyczące 2za1. Przypuśćmy że chcę skorzystać ze zniżki, kupując Travelcards w NR. Ale dzieci nie płacą za przejazdy i nie muszą mieć travelek. Jak one skorzystają ze zniżek?
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 14 Sty 2013 20:46 

Hej
Czy 2FOR1 zadziała na biletach kupionych przez internet na stronie np. London Eye?
Powiecie mi może, dojeżdżam do earls court - gdzie najbliżej będę mógł kupić najtańsze bilety National Rail?
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 14 Sty 2013 21:21 

2for1 działa tylko na bilety zakupione w kasach.
Zamiast biletow NR polecam kupić kartę Travelcard na cały dzień na wszystkie rodzaje transportu po Londynie (koszt 7-8 funtow) zalezy jakie strefy, tyle ze musi byc ona kupiona nie na stacji metra a na stacji NR najblizsza od earls court bedzie stacja west brompton :)
Prawidłowa travelcard działająca w tej promocji ma na gorze i dole pomaranczowe paski oraz w dolnym lewym roku masz znaczek NR

Ostatnio edytowany przez gretka1212, 14 Sty 2013 21:29, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 14 Sty 2013 21:29 

Mówisz Travelcard? Bo ja myślałem o tourist busie w stylu http://www.bigbustours.com
Jest nas troje, na 2 dni, 22 23 styczen. Chcielibyśmy jak najwięcej zwiedzić
Jak myślisz, jaka opcja będzie najbardziej optymalna?
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 14 Sty 2013 21:35 

Hmm szczerze polecałabym Travelcard :) Patrzac na to ze bus kosztuje ok.20 funtow, travelki wyniosa was na dwa dni max.16 funtow(osoba) a wydaje mi sie ze zwiedzicie o wiele więcej a przede wszystkim bez pospiechu. Londyn jest dobrze przygotowany na turystow wiec nawet jezeli to wasza pierwsza wizyta to wystarczy mapa metra z zaznaczonymi atrakcjami do zwiedzania i zazwyczaj juz po wyjsciu "na powierzchnie" macie od razu kierunkowskazy na muzea, atrakcje etc.
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 14 Sty 2013 22:40 
Awatar użytkownika

Loty: 30
Kilometry: 37 700
niebieski
Ponawiam pytanie o dzieci? Ktoś wie jak to jest?
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 14 Sty 2013 22:53 

z FAQ:
How many train tickets are required per voucher?

Whilst you will only have one London Attractions voucher between 2 people, both people need to hold valid train tickets for the day of their visit.

Dwie osoby muszą posiadac wazny bilet NR, czyli podejrzewam ze albo zwyczajnie kupujesz bilet dla dziecka, albo promocja nie działa, mozna tez ryzykowac ze nie sprawdza ale to roznie bywa :)

edit:
najtanszy bilet z NR bedzie cie kosztował max.2 funty :) podejdziesz na stacji do okienka i poprosisz o najtanszy gdziekolwiek i załatwione :)

Ostatnio edytowany przez gretka1212, 15 Sty 2013 14:40, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 15 Sty 2013 09:28 

Ponawiam pytanie ... może ktoś pomoże

chciałam zapytać o promocję 2 for 1 z NR.. Rozumiem że vouchery pobieracie na stronie http://www.daysoutguide.co.uk/2for1-london i z tym voucherem i biletem idziecie do wybranej atrakcji?? ja nie mogę sie zalogować na tej stronie nie mogę pobrać vouchera.. czy to działa jakoś inaczej?? czy wystarczy mieć tylko bilety? proszę o pomoc :)

pozdr
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 15 Sty 2013 15:12 

wczoraj pobierałam i wszystko było ok :) drukujesz, idziesz do kasy, pokazujesz kupon + bilety i gotowe :)
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 23 Sty 2013 13:44 
Awatar użytkownika

srebrny
Mateusz napisał(a):
Hej,

Co polecacie pozwiedzać w Londynie w czasie takich mrozów jak obecnie? Gdzie można w miarę tanio wejsć, coś ciekawego zobaczyć? :)

Akurat w Londynie jest wiele takich miejsc, na dodatek darmowych.

Na przykład Science Museum, Natural History Museum i Victoria and Albert Museum - leżą obok siebie. Poza tym British Museum, National Gallery, Tate Modern, Museum of London. Wszędzie wejście za darmo - ewentualnie jakieś specjalne wystawy są płatne.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 23 Sty 2013 14:00 

Zbanowany
mam pytanie odnośnie promocji 2in1 w Londynie i biletow National Rail.
lece na 1 dniowke do Londynu/Luton 27.1.2013, potem easybusem do centrum.

mozna jednak kupic promocyjne bilety National Rail za 1funciaka. Zakladajac ze kupie 2 takie bilety do Londynu (dla siebie i zonki) za 2 funty. wydrukuje go sobie na jakiejkolwiek stacji, np. Luton, ale nie skorzystam i nie bedzie on skasowany przez konduktora.
ale czy bede mogl skorzystac z promocji 2in1 okazujac wazny bilet? bo wychodzi duuuzo taniej.

dzieki

#57 PostWysłany: 23 Sty 2013 14:17 
Awatar użytkownika

srebrny
Mateusz napisał(a):
Dziękuję kevin za wskazówki. Skorzystam!
A w pobliżu coś taniego, żeby wejść na kawę i obiad?
Czy jakieś atrakcje bardzie "luźne" od muzeów też znajdę (byle ciepło było ;))?

Nie byłem dawno w Londynie, więc nie wiem, gdzie najlepiej zjeść (wybieram się w tym roku).
Science Museum jest "luźne" :) A z innych luźniejszych rzeczy to masz Madame Tussauds (figury woskowe), akwarium, lochy (London Dungeon) - ale to już nie za darmo. Z wymienionych byłem tylko w Tussauds, więc się nie wypowiem, czy warto. A tam byłem dawno temu i teraz chyba by mnie już to nie bawiło ;)

goldziak napisał(a):
mozna jednak kupic promocyjne bilety National Rail za 1funciaka. Zakladajac ze kupie 2 takie bilety do Londynu (dla siebie i zonki) za 2 funty. wydrukuje go sobie na jakiejkolwiek stacji, np. Luton, ale nie skorzystam i nie bedzie on skasowany przez konduktora.
ale czy bede mogl skorzystac z promocji 2in1 okazujac wazny bilet? bo wychodzi duuuzo taniej.

W opisie promocji nic nie widzę na temat skasowania biletu. Byle był ważny na dany dzień chyba...
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 23 Sty 2013 14:20 

Zbanowany
goldziak napisał(a):

kevin napisał(a):
W opisie promocji nic nie widzę na temat skasowania biletu. Byle był ważny na dany dzień chyba...

tyle tez wyczytalem :)
wydaje mi sie ze to MEGA okazja bo bilety za 1 funta nie czesto sie zdarzaja.

#59 PostWysłany: 23 Sty 2013 14:42 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
A cos wiecej nt tych biletow jakis link:)

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2

#60 PostWysłany: 23 Sty 2013 15:13 

Zbanowany
patrykdo napisał(a):
A cos wiecej nt tych biletow jakis link:)

bylo na forum

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 126 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości