Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 06 Sty 2013 18:05 

niebieski
Masz jeszcze 10 dni, daj im trochę czasu. Najnowsze ustalenia są takie, że Modlin ma być otwarty 15.I, ale to nic pewnego.
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#22 PostWysłany: 08 Sty 2013 22:36 

Zbanowany
przechodziles do odprawy logujac sie na swoje konto wizz (login i haslo) czy moze wpisywales tylko numer rezerwacji i nazwisko pasazera zeby przejsc do odprawy?

mialem identyczna w skutkach sytuacje. rezerwacje w WIZZ na lot Wroclaw-Oslo-Wroclaw dokonal mi znajomy. wiec probowalem sie odprawic wpisujac numer rezerwacji i nazwisko. pojawilo sie okno z 2 przyciskami ODPRAWA oraz TAK,POTWIERDZAM. klikniecie w ODPRAWA nie bylo mozliwe (klialem, ale nie wykonywala sie zadna akcja). klikniecie w TAK, POTWIERDZAM skutkowalo zakonczenie procdury i zmiana statusu na ODPRAWIONY. nakarcie pokladowej oczywiscie nie ma numeru i serii dowodu osobistego.

czy to normalne ze nie moge wpisac danych z dowodu os. na tej trasie?
czy odprawa bez numeru i serii na tej trasie jest OK, aby moc wejsc na poklad?

Ostatnio edytowany przez goldziak, 08 Sty 2013 22:44, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 08 Sty 2013 22:40 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
niebieski
goldziak napisał(a):
przechodziles do odprawy logujac sie na swoje konto wizz (login i haslo) czy moze wpisywales tylko numer rezerwacji i nazwisko pasazera zeby przejsc do odprawy?

Nie musisz się logować na konto. Wystarczy numer rezerwacji i dane pasażera ;)

#24 PostWysłany: 08 Sty 2013 22:50 

Zbanowany
edytowalem posta, a Ty AFC mi w miedzyczasie odpisales. wciaz jednak nie wiem:
- czy odprawa bez wpisania numeru i serii dowodu jest wlasciwa i wejscie na poklad bedzie mozliwe na tej trasie.
- czy brak mozliwosci wpisanai numeru i serii dowodu jest normalny

#25 PostWysłany: 08 Sty 2013 23:02 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 428 084
srebrny
goldziak napisał(a):
edytowalem posta, a Ty AFC mi w miedzyczasie odpisales. wciaz jednak nie wiem:
- czy odprawa bez wpisania numeru i serii dowodu jest wlasciwa i wejscie na poklad bedzie mozliwe na tej trasie.
- czy brak mozliwosci wpisanai numeru i serii dowodu jest normalny

Tak i tak. W strefie Schengen nie potrzeba podawać żadnych danych z dokumentów. Mapa strefy Schengen http://pl.wikipedia.org/wiki/Uk%C5%82ad_z_Schengen (Norwegia jak widać też należy, a Wielka Brytania i Irlandia nie)
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 08 Sty 2013 23:04 

Zbanowany
to ze norwegia jest w Schengen to oczywista sprawa (choc pol roku temu rozwazali wystapienie :P )
to ze w Schengen odprawa jest uproszczona to tez wiem.

nurtowal mnie jednak brak mozliwosci wpisania danych dokumentu.

#27 PostWysłany: 09 Sty 2013 00:41 

goldziak napisał(a):

mialem identyczna w skutkach sytuacje. rezerwacje w WIZZ na lot Wroclaw-Oslo-Wroclaw dokonal mi znajomy. wiec probowalem sie odprawic wpisujac numer rezerwacji i nazwisko. pojawilo sie okno z 2 przyciskami ODPRAWA oraz TAK,POTWIERDZAM. klikniecie w ODPRAWA nie bylo mozliwe (klialem, ale nie wykonywala sie zadna akcja). klikniecie w TAK, POTWIERDZAM skutkowalo zakonczenie procdury i zmiana statusu na ODPRAWIONY. nakarcie pokladowej oczywiscie nie ma numeru i serii dowodu osobistego.

Przez numer potwierdzenia, ale sytuacja nie jest identyczna, bo u Ciebie status się zmienia i masz kartę pokładową. U mnie w dalszym ciągu po kliknięciu TAK, POTWIERDZAM strona się przeładowuje i nic się nie zmienia. Zanosi się jednak na to, że lecę z Okęcia, więc poczekam do końca tygodnia z dzwonieniem.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 09 Sty 2013 14:00 

A ja mam pytanie dotyczące drukowania karty pokładowej - lecąc w jedną stronę drukuję to co wygenerowałam pdczas odprawy online jeden raz (z 2 kodami) czy dwa razy -jako potwierdzenie dla mnie i linii (2x 2 kody)?

Ostatnio edytowany przez maia, 09 Sty 2013 15:11, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 09 Sty 2013 14:05 

niebieski
drukujesz raz, góra jest dla ciebie, dół dla linii
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 09 Sty 2013 15:09 

dzięki, dokładnie o to mi chodziło :)
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 14 Sty 2013 22:30 
Site Admin
Awatar użytkownika

Ja mam takie pytanie: Bo zrozumiałem, że na Okęciu nie działają te wydrukowane boarding passy tak czy inaczej i że check-in jest darmowy wtedy na lotnisku. A co z powrotem? Mam zaplanowany lot 18: WMI (WAW) - TRF i 23.01 TRF-WMI. Nadal nie można się odprawić przez internet na ten drugi lot. Czy w tym przypadku możliwe będzie również, że będzie się można odprawić w Oslo na lotnisku bez opłat?
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 14 Sty 2013 23:06 

Loty: 62
Kilometry: 145 353
niebieski
Wracałem 11.01 z BGY do WMI(WAW). Odprawiłem się normalnie przez internet(3 dni przed lotem), karta wydrukowana i bez problemu. Wydaje mi się, że nie przechodzą tylko karty na wylot z WMI(WAW).
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 14 Sty 2013 23:28 

michzak napisał(a):
Ja mam takie pytanie: Bo zrozumiałem, że na Okęciu nie działają te wydrukowane boarding passy tak czy inaczej i że check-in jest darmowy wtedy na lotnisku. A co z powrotem? Mam zaplanowany lot 18: WMI (WAW) - TRF i 23.01 TRF-WMI. Nadal nie można się odprawić przez internet na ten drugi lot. Czy w tym przypadku możliwe będzie również, że będzie się można odprawić w Oslo na lotnisku bez opłat?

Mam podobny problem - wylot 23.01, myślę, że jest to spowodowane przeniesieniem lotów do 22 na Chopina...
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 15 Sty 2013 23:44 
Site Admin
Awatar użytkownika

mogę się odprawić na 23.01 z TRF i kartę mogę drukować - lecę na WAW... przedłużyli?
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 15 Sty 2013 23:55 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 20 944
wystarczy poczekac, mialem identyczna sytuacje
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 19 Sty 2013 13:42 

Loty: 51
Kilometry: 88 379
Wydrukowałem właśnie kartę na lot wizzairem.
Wydruk nie zmieścił się na 1 stronie- dolny kod jest na następnej.
Napisze ktoś jak ustawic wydruk żeby drukował na jednej?
Pewnie trzeba wybrac opcję drukuj w w pdf, ale nie mam czasu i pieniędzy na próby bo jestem na wsi na Kanarach gdzie strona wydruku kosztuje 1euro a korzystanie z netu 3euro za 1h.
Z góry dzięki za odpowiedź na głupie pytanie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości