Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 126 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [Maroko]
#41 PostWysłany: 25 Maj 2012 11:59 

Popieram!
Nie rezygnuj z pustyni.
Dla mnie wizyta na Erg Chebbi okazała się najważniejsza w Maroku.
 Profil Relacje PM off  

Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN
Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN
#42 PostWysłany: 25 Maj 2012 12:30 

sylwia_pl napisał(a):
hotel omega
http://www.booking.com/hotel/ma/omega.p ... 1684bb6eX1

tylko uprzedzam, że to nie jest centrum Agadiru, żebyś nie był zaskoczony :)

Dzięki sylwia_pl
He he, właśnie ten sobie zarezerwowałem po przylocie, natomiast na ostatnią noc przed wylotem już nie kosztuje 25€ :( Może utarguje coś na miejscu, a jak nie to poszukam czegoś innego.

Pustyni nie odpuszczę raczej, boję się upału, ale szanowna pani małżonka nie pozwoli na ominięcie pustyni.

Próbował ktoś może kite'a w Agadairze? Mam taki cichy plan aby zmierzyć się z latawcem :)
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 25 Maj 2012 13:08 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
polecam również Ouzoud, jak dla mnie number1
ale ja bardzo lubię wodospady, szczególnie w upały ;)

Image
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 25 Maj 2012 14:47 
Awatar użytkownika

srebrny
grimsey napisał(a):
sylwia_pl napisał(a):
hotel omega

Dzięki sylwia_pl
He he, właśnie ten sobie zarezerwowałem po przylocie, natomiast na ostatnią noc przed wylotem już nie kosztuje 25€ :( Może utarguje coś na miejscu, a jak nie to poszukam czegoś innego.

Hej, tez mam zarezerowowana Omegę. Jak planujesz dostać się z lotniska? Bus czy Grand Taxi?

#45 PostWysłany: 25 Maj 2012 15:38 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
Ninoczka napisał(a):
grimsey napisał(a):
sylwia_pl napisał(a):
hotel omega

Dzięki sylwia_pl

Hej, tez mam zarezerowowana Omegę. Jak planujesz dostać się z lotniska? Bus czy Grand Taxi?

zerknijcie w rezerwacji do sekcji usługi:
... transfer z i na lotnisko (bezpłatny)
P.S. ale oczywiście kierowcy warto dać napiwek (nie jest to krótki odcinek)
podając godzinę przylotu warto założyć czas na odprawę wizową (nam w Fes zajęła 20 min, ale to pewnie zależy od sprawności lotniska)
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 27 Maj 2012 22:53 

Między innymi ze względu na ten transfer z lotniska padło na ten, a nie inny hotel.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 04 Cze 2012 10:04 
Awatar użytkownika

srebrny
sylwia_pl napisał(a):

w Agadirze mieliśmy jeden nocleg - tuż przed wylotem - bardzo fajny hotel, z dala od centrum miasta, ale niedaleko do plaży (ok 10 min)
hotel chociaż bez oficjalnych gwiazdek, to jak na europejski standard podchodził pod 4 (podejrzewam, że wszyscy byli tak mili ze względu, że byliśmy pierwszy dzień po otwarciu/renowacji), więc wszystko pachnące świeżością, a obsługa nosząca nas prawie na rękach
pokój dwuosobowy w hotelu z basenem i śniadaniem 25€, cena choć wydaje się wysoka za hotel, to w tej cenie mieliśmy już darmowy transfer na lotnisko (taksówkarze chcieli za ten odcinek 15€), więc finalnie wyszło nie tak źle

Informacyjnie - w hotelu Omega darmowy transfer z lotniska jest przy rezerwacji na przynajmniej 5 nocy - właśnie dostałam od nich maila.

#48 PostWysłany: 16 Cze 2012 16:05 

Też dostałem takiego maila i bardzo mi się to nie podoba :)
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 06 Sty 2013 15:55 
Awatar użytkownika

a czy ktoś w Maroku korzystał z Couch Surfingu? słyszałam już kilka razy opinie że 90% użytkowników wykorzystuje ten portal albo żeby zareklamować swój biznes albo znaleźć "żonę". Jadę sama, więc wolę się wcześniej upewnić i podpytać doświadczonych. Planowałam zatrzymać się chociaż w Marrakechu właśnie przez CS, niestety większość hoteli każe sobie płacić za pojedynczy pokój jak za dwójkę.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 06 Sty 2013 16:17 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Cytuj:
P.S. ale oczywiście kierowcy warto dać napiwek (nie jest to krótki odcinek)
podając godzinę przylotu warto założyć czas na odprawę wizową (nam w Fes zajęła 20 min, ale to pewnie zależy od sprawności lotniska)

W Agadirze zajęło mi to więcej niż 20 minut. Jeśli akurat wyląduje jeszcze inny samolot to kolejka do wszystkich okienek może być spora. Mi w lipcu zajęło to około 35 minut.

#51 PostWysłany: 06 Sty 2013 16:31 
Awatar użytkownika

Loty: 196
Kilometry: 323 953
niebieski
Korzystalam z CS przy wyjezdzie do Erg Chebbi i nasz host na pustyni był jednym z najlepszych do tej pory :)

#52 PostWysłany: 06 Sty 2013 16:34 

Wilma napisał(a):
a czy ktoś w Maroku korzystał z Couch Surfingu? słyszałam już kilka razy opinie że 90% użytkowników wykorzystuje ten portal albo żeby zareklamować swój biznes albo znaleźć "żonę". Jadę sama, więc wolę się wcześniej upewnić i podpytać doświadczonych. Planowałam zatrzymać się chociaż w Marrakechu właśnie przez CS, niestety większość hoteli każe sobie płacić za pojedynczy pokój jak za dwójkę.

Ja w Fezie spalem u jednej dziewczyny z CS. Ale generalnie nie bylo zbyt latwo kogos z CS tam zlapac. Dziewczynie na pewno bedzie duzo latwiej, ale bylbym ostrozny (podrozujesz sama). Polecam poczytac referencje osob do ktorych piszesz.
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 06 Sty 2013 17:06 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
niebieski
Wilma napisał(a):
Planowałam zatrzymać się chociaż w Marrakechu właśnie przez CS, niestety większość hoteli każe sobie płacić za pojedynczy pokój jak za dwójkę.

Szczegolnie sie nie przygladalam (celuje w trojke), ale raczej ceny byly zroznicowane. I nie wygorowane.
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 06 Sty 2013 17:59 

A jak wyglada nocleg w Zaogorze? Myslalem o biwaku na pustyni przy czym:
1. czy w styczniu nie jest za zimno?
2. Do Zagory mozemy dotrzec ok 18, jak sie zalatwia taki nocleg o tej godzinie i ile kosztuje?
3. czy wogole warto? Bedziemy mieli wlasny samochod i tego dnia wyjezdzamy z Agadiru. Celem jest dotarcie do Marrakeszu przez Ait BenHaddou z jednym noclegiem w drodze. Jest sens zachaczac o Zagore i nocleg na pustyni?
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 06 Sty 2013 18:32 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 393 338
W 2010r.byłem autem w Maroku i dalej Sahara Zachodnia, początek lutego, spałem w namiocie na pustyni nad oceanem w nocy temp ok 16*,ale było to bardziej na południu,także im niżej tym cieplej ,ładne widoki wydm pustynnych, tańsze spanie ,jeszcze tańsze paliwo ,wtedy około 1,60zł na Pl. drogi eleganckie...

#56 PostWysłany: 06 Sty 2013 22:10 

czy ktoś mógłby polecić nocleg w Sidi Ifni ? jak tam jest z szukaniem miejsca do spania "z ulicy" w okolicy końca maja początku czerwca ? i przy okazji czy to dobre miejsce aby poplażować ?

pozdrawiam
michał
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 07 Sty 2013 15:39 

a propos sidi ifni napisz do mnie na PW moge ci pomóc !

#58 PostWysłany: 13 Sty 2013 20:35 
Awatar użytkownika

srebrny
r_michal napisał(a):
czy ktoś mógłby polecić nocleg w Sidi Ifni ? jak tam jest z szukaniem miejsca do spania "z ulicy" w okolicy końca maja początku czerwca ? i przy okazji czy to dobre miejsce aby poplażować ?

Dobre dobre bardzo dobre! Byłem trzy tygodnie temu, w okresie Bożego Narodzenia.
Kemping przy plaży ma dwuosobowe pokoje za 80 DH. Ponoć bardzo niewielkie, nie widziałem, bo akurat nie było miejsc.
Tuż obok jest hotel Suerte Loca, pokoje dwuosobowe od 125 DH lub łóżko w namiocie na tarasie (na dachu za 50 DH od osoby). Hotel ma fajną lokalizację i widok z tarasu jest bardzo dobry. Zazwyczaj mają obłozenie, bo wybierają go liczni w Ifni surferzy, więc właściciele nie są skorzy do negocjacji cen. Ta miejscówka sprawia wrażenie sympatycznej, ale jak się dłużej w Sidi Ifni pobędzie, to można zauważyć, że obsługa jest miła tylko jeśli na tobie zarabia. Wydaliśmy u nich z 500 dirhamów na pokoje, kawy i przereklamowane naleśniki plus cztery stówy w spokrewnionym z hotelem sklepie dla surferów, a jak potem chcieliśmy odwiedzić znajomego mieszkającego na tarasie, to własciciel hotelu nas nie wpuścił, bo "to tylko dla mieszkańców". No i wyszło szydło z worka.

NA dole przy plaży jest jeszcze jeden hotel (na tym samym placyku, przy którym jest wejście do campingu). Pan w recepcji proponował dwójki za 150 DH.

Bardziej w miasteczku, przy jednej z głównych ulic, obok banku, jest hotel Ifni. Pokoje za 35 DH/osobę, czyli dwójeczka za 70. Ciepły prysznic płatny chyba 10 DH. Mieliśmy się tam przenieść, ale w końcu wzięliśmy "z ulicy" prywatny pokoik w tej samej cenie.

#59 PostWysłany: 26 Sty 2013 17:55 

Loty: 123
Kilometry: 227 567
Wszyscy piszecie że czy to w Marakeszu,Fezie czy w innym turystycznym miejscu nocleg znajdzie mnie sam.Czy ta sama zasada działa w Casablance?A jeśli tak to gdzie(dworzec,port lub w jakiej dzielnicy)najlepiej szukać i jakiej ceny można się spodziewać za pokój 3os.Z góry dziękuje.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 26 Sty 2013 18:30 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
19marek73 napisał(a):
Wszyscy piszecie że czy to w Marakeszu,Fezie czy w innym turystycznym miejscu nocleg znajdzie mnie sam.Czy ta sama zasada działa w Casablance?A jeśli tak to gdzie(dworzec,port lub w jakiej dzielnicy)najlepiej szukać i jakiej ceny można się spodziewać za pokój 3os.Z góry dziękuje.

tak, samo cie znajduje.
zawsze stoją na dworcu naciągacze.
nawet taksówkarze wiedzą gdzie chcesz jechać :D
problem bywa taki, że nie zawsze ci powiedzą jaka jest prawdziwa cena ale za to każda jest dobra, maj frend :D
wydaje mi się, że najtaniej to może za ok 15-20euro za trójkę

będąc tam 4 lata temu miałem do wyboru albo jechać gdzieś z taksówkarzem gdzie mówił, że 15-20euro to gud prajs albo szukać dalej. w tangerze raz dałem się zawieść do hotelu ale cena była tam wyższa(o 5 euro) niż ta która mówił taksówkarz.
przed wyjazdem czytałem, że w medinie ponoć można zawsze coś takiego znaleźć ale zanim tam dotarłem to już znalazłem więc nie zweryfikowałem ten informacji.
wychodzą z dworca casa voyager i idą w lewo można znaleźć "hotel city", taki chyba niebieski baner. myślę, że warto go obejrzeć przed dalszymi poszukiwaniami, tym bardziej, że jest praktycznie przy dworcu(ok 1-2 minuty drogi).

jeśli jedziesz po za sezonem to pewnie nie będzie problemu ze znalezieniem czegokolwiek bo casa to nie drugi marakesz i aż taka turystyczna(na szczęście) nie jest.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 126 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości