Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Gru 2012 18:36 

Loty: 248
Kilometry: 373 049
niebieski
Niedługo będę leciał z Gdańska do Warszawy przez Malmo. Jednak czas na przesiadkę to 45 minut, a z tego co się dowiadywałem, w MMX nie ma strefy tranzytowej. Mógłby mi ktoś poradzić (najlepiej narysować na mapce), co muszę zrobić, aby zdążyc i nie stracić ani minuty? Bo w razie opóźnień będę bardzo na styk.

Image
 Profil Relacje PM off  

Przedświąteczna wycieczka na Lazurowe Wybrzeże 🌊🎄 Loty do Nicei i hotel za 719 PLN 🇫🇷 Przedświąteczna wycieczka na Lazurowe Wybrzeże 🌊🎄 Loty do Nicei i hotel za 719 PLN 🇫🇷
Afryka mniej znana 😎 Loty do Namibii (z bagażem) od 2883 PLN 🔥😍 Afryka mniej znana 😎 Loty do Namibii (z bagażem) od 2883 PLN 🔥😍
#2 PostWysłany: 24 Gru 2012 19:00 
Awatar użytkownika

HON fly4free
MMX jak najbardziej ma strefę tranzytową i przy de-boardingu przez rękaw wejdziesz prosto do strefy odlotów.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 24 Gru 2012 21:46 

niebieski
Możesz mi w takim razie umiejscowić na mapie ten rękaw?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Gru 2012 23:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Gooorcz napisał(a):
Możesz mi w takim razie umiejscowić na mapie ten rękaw?

<facepalm>

to co prowadzi z budynku do samolotu to rękaw (polecam np. wikipedie)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Gru 2012 23:40 

niebieski
Dziękuję. Niestety moja wiedza lotnicza, to w 95% teoria, więc przepraszam za gafę.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Gru 2012 23:51 
Awatar użytkownika

niebieski
kemot napisał(a):
MMX jak najbardziej ma strefę tranzytową i przy de-boardingu przez rękaw wejdziesz prosto do strefy odlotów.

Nie do końca. Często wypuszczają tunelem wokół lotniska prosto do strefy przylotów / odbioru bagażu i trzeba ponownie przechodzić kontrolę bezpieczeństwa (sam tak raz miałem na 30 min przesiadce). Zresztą już o tym pisałem w co najmniej dwóch wątkach.

#7 PostWysłany: 24 Gru 2012 23:58 

niebieski
kerad85 napisał(a):
kemot napisał(a):

Nie do końca. Często wypuszczają tunelem wokół lotniska prosto do strefy przylotów / odbioru bagażu i trzeba ponownie przechodzić kontrolę bezpieczeństwa (sam tak raz miałem na 30 min przesiadce). Zresztą już o tym pisałem w co najmniej dwóch wątkach.

Tak czy inaczej to chyba małe lotnisko i 45 min powinno starczyć?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 26 Gru 2012 20:56 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 285 616
niebieski
Nawet z powtórną kontrolą bezpieczeństwa lotnisko jest do obejścia w 15 minut.

#9 PostWysłany: 26 Gru 2012 21:13 

niebieski
Pytanie podstawowe czy wracasz tym samym samolotem co przylatujesz. Jeśli tak to bez problemu zdążysz nawet jeśli wypuszczą Cię tak, że będzie konieczne ponowne security.

#10 PostWysłany: 27 Gru 2012 13:21 

niebieski
kleyo napisał(a):
Pytanie podstawowe czy wracasz tym samym samolotem co przylatujesz. Jeśli tak to bez problemu zdążysz nawet jeśli wypuszczą Cię tak, że będzie konieczne ponowne security.

Drugi odcinek lecę innym samolotem. Odlatuje on planowo 15 minut po powrocie "mojego"
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 27 Gru 2012 13:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Opóźnienie pierwszego lotu + powtórna kontrola i jesteś uziemiony.

#12 PostWysłany: 27 Gru 2012 13:47 

niebieski
kerad85 napisał(a):
Opóźnienie pierwszego lotu + powtórna kontrola i jesteś uziemiony.

Dlatego kupiłem bilet awaryjny. I stąd moje pytanie w pierwszym poscie,a które nikt nie odpowiedział. Załóżmy przypadek, gdy mój pierwszy lot się troszkę opóźni, wywalą mnie na powtórne security i zostanie mi powiedzmy 15-20 min. Więc powtórzę: co dokładnie zrobić, aby nie stracić ani minuty?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 27 Gru 2012 13:50 

niebieski
kiedys leciałem tak: GDN - MMX - BUD oraz BUD - MMX - GDN, wszystko szybko, czas na przesiadkę był: 30 min, ale nie można było się spóźnić, gdyż leciało się tym samym samolotem, wystarczyło wysiąść z rękawa i ustawić się w kolejkę. Oprócz tego jeszcze raz byłem w MMX i zawsze po wyjściu z samolotu znajdowałem się w hali odlotów za security. 45 min, powinno być ok, warto jednak zabukować sobie bilet powrotny do GDN, gdybyś miał niezdążyc na tą warszawę

Cytuj:
Co zrobić, aby nie stracić minuty ?

Pchać się ;).
Usiąść z przodu samolotu!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości