Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Gru 2012 23:03 

niebieski
Mam małą zagwozdkę.
Potrzebuję wypożyczyć auto bo będę wylatywał do Polski o godz 6.30.Komunikacją miejską nie dojadę.
Rezerwując hotel na alpharooms i dobierając auto to płace za wypożyczenie drożej niż oddzielnie bym brał hotel i auto.Oczywiście mowa tu o tym samym portalu.
Do tego oddzielnie zamawiając jest lepsze auto i w niższej cenie niż bezpośrednio z hotelem.
Ale jest jeden mankament..
rezerwując auto z hotelem mogę zwrócić od godz 6.30 natomiast te rezerwowane oddzielnie mogę od godz.10.00 (nie przyjmuje mi rezerwacja wcześniejszego oddania)

Jakieś może wskazówki?Jakaś rada?
 Profil Relacje PM off  

Zimowe słońce na Fuerteventurze 🌞 All inclusive w 4* hotelu za 2599 PLN 🍹😎 Zimowe słońce na Fuerteventurze 🌞 All inclusive w 4* hotelu za 2599 PLN 🍹😎
City break w sercu Gruzji 🏰🍷 Loty i hotel w Kutaisi ze śniadaniami za 519 PLN City break w sercu Gruzji 🏰🍷 Loty i hotel w Kutaisi ze śniadaniami za 519 PLN
#2 PostWysłany: 21 Gru 2012 23:39 

niebieski
Taksówka? Resorthoppa?

I może powiedz o jakie miejsce chodzi?

#3 PostWysłany: 22 Gru 2012 00:04 

niebieski
Lotnisko Chania(Kreta)
Przylot 12.30-Wylot 6.30.
Auto na 7 dni w terminie 7-14.06.
Samochód na 4os.potrzebny aby wrócić na lotnisko na godz 5.30
Cena za wypożyczenie auta jest teraz ok 125€/7dni(lotnisko-lotnisko)
Taxi na lotnisko wyniosło by ok.70€
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Gru 2012 00:26 

niebieski
Zobacz czy taki transport Ci nie będzie na rękę:

http://www.resorthoppa.com/

Ja nie mogę sprawdzić, bo nie wiem w jakim miejscu na wyspie będziesz.

#5 PostWysłany: 22 Gru 2012 13:07 

niebieski
Sprawdzałem.
68€ dojazd taxi do lotniska
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Gru 2012 13:21 

Loty: 253
Kilometry: 419 672
niebieski
Polecam:
http://tani-wynajem.pl

#7 PostWysłany: 22 Gru 2012 14:09 

niebieski
Dzięki za linki.
Ale jednak na alpharooms jest o 100zł taniej.Podsyłam zdjęcie.Jak dam na zwrocie godzinę oddania poniżej 8.00 to nie widzi rezerwacji.
http://www.fotoszok.pl/show.php/1370789_auto.jpg.html

Słyszałem że niektórzy wrzucają klucze do skrzynek lub portierowi oddają
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 22 Gru 2012 14:13 

niebieski
Nie mialem na mysli taxi, tylko busik, ktory zbiera ludzi z roznych hoteli i za jednym razem zawozi na lotnisko. Korzystalem z tego na Majorce, gdy mialem wylot w srodku nocy i wyszlo 5x taniej niz taksowka.

#9 PostWysłany: 22 Gru 2012 16:07 

niebieski
Na Resorthoppa nie wyświetla innej opcji niż taxi
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 22 Gru 2012 21:58 
Awatar użytkownika

Loty: 290
Kilometry: 600 933
niebieski
Roben napisał(a):
Dzięki za linki.
Ale jednak na alpharooms jest o 100zł taniej.Podsyłam zdjęcie.Jak dam na zwrocie godzinę oddania poniżej 8.00 to nie widzi rezerwacji.
http://www.fotoszok.pl/show.php/1370789_auto.jpg.html

Słyszałem że niektórzy wrzucają klucze do skrzynek lub portierowi oddają

W niektorych wypozyczalniach rzeczywiscie tak jest ze zostawiasz samochod na wyznaczonym miejscu i wrzucasz kluczyki do skrzynki. Ale nie wszedzie.
Ogolnie mysle ze to jakis blad na tej stronie, ze w jednym przypadku mozesz zrobic rezerwacje a w drugim nie. Biuro wypozyczalni jest czynne albo nie, niezleznie od tego jak rezerwujesz. Trzeba by bylo sie dowiedziec z jakiej wypozyczalni masz wziac ten samochod i jakie sa ich godziny otwarcia lub warunki oddania (strone przez ktora rezerwujesz to raczej tylko posrednik).
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 27 Gru 2012 02:02 

malediwy napisał(a):

Rownież polecam! Strona obsługuje system rezerwacyjny CARTRAVLER. Ten sam jest min. na stronie WIZZ.
Z reguły na stronie WIZZ jest nieznacznie drożej niz na www.tani-wynajem.pl ale podaje nam po wyszukaniu aut z jakiej jest wypożyczalni i gdzie jest ona zlokalizowana. Jest to dobre dla osób, które chcą uniknąć dodatkowych transferów jakie są niezbędne w przypadku gdy okazuje sie, ze firma znajduje sie gdzieś dalej. Z reguły transfer trwał w moich przypadkach 5-10min + oczekiwanie na autobus.

Zdarzyło mi sie raz wynająć auto na innym lotnisku niż wyladowalem, sytuacja w Londynie. Zadzwoniłem na infolinie CARTRAVLER i po 15 min sprawa była wyjaśniona. Pomimo tego, ze biuro maja w Irlandii zawsze łączyli mnie z Polakiem :) Na maile tez odpisuja.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości