Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Gru 2012 15:35 
Awatar użytkownika

Jeśli ktoś może coś poradzić, to będę wdzięczna :)
Mam bilet z Singapuru do Mediolanu (MXP) i się zastanawiam czy mogę poprosić na lotnisku w Singapurze o nadanie bagażu od razu na lot z Mediolanu do Warszawy, ale już inną linią lotniczą.
Pierwszy lot obsługuje qatar airways, drugi lot z MXP do WAW obsługuje Air One.
Czy godzina w takim przypadku wystarczy na tranzyt różnymi liniami lotniczymi?
 Profil Relacje PM off  

🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨 🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨
Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️ Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️
#2 PostWysłany: 19 Gru 2012 15:59 

niebieski
nie ma szans na nadanie takiego bagazu, jezeli nie jest to na jednym bilecie. Co do godziny z odebraniem i nadaniem na nowo bagazu, to mozliwe by bylo na malym lotnisku...Niektore panstwa wymagaja odbioru i ponownego nadania bagazu, jesli kolejny lot jest lotem krajowym, nawet jak wszystkie loty sa na jednym bilecie
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 19 Gru 2012 16:12 
Awatar użytkownika

Dziękuję za odpowiedź.
Znalazłam TU:
Cytuj:
Po godzinie i 50 minutach lotu lądujemy na MXP, aby busem pojechać do terminalu 1. I tu zaczęły się schody… w autobusie miły komunikat, że lotnisko zaprasza do skorzystania z transfer desku „ViaMilano”, który załatwi wszystkie sprawy transferowe za nas i nawet jeżeli mamy bagaż nadany do MXP, natychmiast go przetransferuje na kolejny lot. Brzmi dobrze… ale… wchodzimy do hali odbioru bagażu, w której znajduje się 10 takich stanowisk „ViaMilano”… wszystkie zamknięte. No nic, udaję się schodami transferowymi na poziom odlotów, by znaleźć inne. Znalazłem, owszem, ale im dłużej na nie patrzyłem, tym bardziej one też były zamknięte.

Jest to post sprzed roku. Czy ktoś wie jak dziś działa transfer desk w MXP? (obawiam się, że podobnie, bo to Italia).
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Gru 2012 23:25 

Mimo wszystko warto spróbować.

Mi kiedyś udało się nadać bagaż od razu do portu docelowego, choć leciałem na dwóch różnych biletach (WAW-RIX Lot, RIX-TAS Air Baltic). Z drugiej strony parę razy się tak nie udało...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości