Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 148 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 02 Paź 2025 07:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Mi się zmieniły plany w trakcie i zwracałam dwa bilety (kupione też na ostatnią chwilę). Na Afrosiyob wracają niewielkie ilości biletów na mniej niż dwie godziny przed odjazdem (tak 115 minut przed). Wszystkie klasy. Jak macie jakiś bufor typu to nie jest ostatni pociąg, po którym jesteście w czterech literach, polecam poczekać. Wczoraj tak kupilam bilet do Samarkandy z Buchary, widzę tę samą prawidłowość na trasie do Taszkentu. Bilety z wiekszego zwrotu wróciły kilka dni przed odjazdem.
Środki z jednego zwrotu miałam już po jednym dniu.
Dwa, rzeczywiście jest skanowanie bagażu (Buchara, Chiwa też) i wpadanie na dworzec na ostatnią chwile, jeśli nakładają się dwa pociagi, generuje lekki stres. Ludzie jednak chętnie przepuszczają.
 Profil Relacje PM off
KKL uważa post za pomocny.

Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯 Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯
Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍 Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍
#142 PostWysłany: 02 Paź 2025 13:37 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
niebieski
Tu chyba nie ma reguły. Kilka dni temu kupiłem Afro na odcinku Taszkent - Samarkanda na 6 rano 9 listopada (pozostale godziny nadal niedostępne). W momencie, gdy ta data weszła do sprzedaży, to ten pociag byl pokazany, jako wyprzedany a 2 tygodnie później pojawiły się 2 wagony miejsc (ciagle jest prawie 40 msc dostepnych, zeszło połowę z tych "dorzuconych"). Teraz też poluje na Samarkanda - Bukhara na 10 listopada i w mojej dacie Afro nie ma. Na kilka dni później sa pojedyncze pociagi, a np na końcówkę listopada, która już jest w sprzedaży, sa wszystkie. Może ma to związek z sesja UNESCO w Samarkandzie, która jest pd 30 X do 13 XI i jest ograniczona pula biletów w Afro?

Ewentualnie być może w moich terminach ktoś wykupił miejsca pakietowo. Dlatego nie było dostępności a jak się pojawił jakiś termin, to że spora ilością miejsc. Pewnie kupię Sharq i będę polowal blisko daty wyjazdu na Afro, bo mi te godziny Sharq nie do końca leża.
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 03 Lis 2025 20:30 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
niebieski
Tak tylko informacyjnie, może innym się ta wiedza kiedys przyda. Dzisiaj wrzucili wszystkie pociagi na date, na którą oryginalnie niby wszystko było wyprzedane, tj. 9 listopada. Duża ilość dostępnych miejsc.
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 26 Mar 2026 08:10 

Loty: 1115
Kilometry: 1 110 189
platynowy
Czy ktoś ma pomysł, jak zapłacić za bilet?
Wczoraj jeden kupiłem, a dziś za żadne skarby nie daje się zapłacić za kolejny, bo wyskakuje komunikat, że płatność jest zablokowana. Próbowałem różnych kart i ciągle to samo.

#145 PostWysłany: 28 Mar 2026 22:21 

Loty: 23
Kilometry: 44 338
To u nich normalne, też miałem takie problemy :) Musisz spróbować kilka razy albo nawet kolejnego dnia.
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 29 Mar 2026 14:52 

Loty: 1115
Kilometry: 1 110 189
platynowy
No właśnie. Po 2 dniach już dało się zapłacić, ale nie było biletów na interesujący mnie pociąg...

#147 PostWysłany: 29 Mar 2026 15:44 

z nowości od 1.05.2026 planuje się uruchomienie szybkich pociągów Hyundai Rotem na trasie Taszkient-Chiwa w trzech klasach (VIP, biznes i ekonom) i czasem przyjazdu około 7-miu godzin. Źródło: Скоростной поезд Hyundai Rotem из Ташкента до Хивы запустят с 1 мая — министр транспорта – Новости Узбекистана – Gazeta.uz https://share.google/MJvBsZoBohqYygTOu
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#148 PostWysłany: 04 Cze 2026 17:58 

niebieski
Być może przeoczyłem zmianę dot. rozpoczęcia przedsprzedaży albo to novum
ale
właśnie kupiłem bilety na 17 września.

Co ciekawe, kiedy rezerwowałem przez laptop, płatność nie przechodziła.
Syn zainstalował aplikację i bez problemu. Bilety na mejlu po minucie od potwierdzenia transakcji w moim banku.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 148 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości