Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 102 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 14 Sty 2026 13:56 

Loty: 18
Kilometry: 27 839
niebieski
Ktoś może używał biletów bus ACTV 1.5€ w aplikacjach mobilnych? Interesuje mnie czy można użyć kilku na raz?
Zarówno MyCicero jak i AVM Venezia
- dla 9.5€ pozwala zwiększyć ilość biletów przy zakupie
- ale dla 1.5€ pozwala na zakup 1, 2, 3... corsa/trips ale już ilość można tylko 1x (nie da się zwiększyć na 2 w MyCicero a ATV nawet nie ma takiej opcji)
Stąd moja wątpliwość czy te bilety za 1.5€ można używać na raz?

Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute
Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌 Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌
#102 PostWysłany: 31 Maj 2026 22:33 

Loty: 18
Kilometry: 27 839
niebieski
Sam sobie nie odpowiem, bo jednak kupiłem 2 dniową przez app to się da 3x kupić.
O ile kupno i interfejs aplikacji jest ok to już o całym systemie nic dobrego nie da się napisać.
Pierwszego dnia wieczorem nie udało się skorzystać bo strajk ale ok wiedziałem że tak może być.
Drugiego dnia z rano autobus i wszystkie kasowniki czarne nic nie działa, kierowczyni tylko wzrusza ramionami a pasażerowie latają po autobusie jak szaloni. Na szczęście kontroli brak.
Dalej vaporetto ok nie raz kod qr trzeba 2-3 razy podłożyć do czytnika ale w końcu łapie i bus na koniec też sprawnie.
Drugi dzień i od początku w busie nic nie czyta qr. Karty unica ok ale qr nie. Niby włączony ale potwierdzenia brak. W vaporetto to samo - od 9 do 16 na 6 stacjach nie działało. Na pierwszej podeszłem do okienka to pani tak samo rozkłada ręce to nie jej wina że nie działa. Na pytanie co mam zrobić jak mam ważny bilet odpowiada żeby wchodzić pod :D karty unica nie można dostać pod zakup z aplikacji.
Na głównych stacjach obsługa już zorientowana i wpusza sama albo nie reaguje, ale na mniejszych trzeba tłumaczyć że nie działa od rana i wszędzie strata czasu na tłumaczenie czegoś o czym oni mnie powinni informować. Rozwalili mi kilka przesiadek i na obiad dotarłem 2h później niż planowałem. Bus powrotny to samo qr nie działa.
Wieczorem jeszcze raz bus i o dziwo qr działa, następnie vaporetto i działał i akurat kontrola była :D po 2h powrót i już znowu qr nie działał ani w vaporetto ani bus. I z tego co widziałem to nawet kartą płatnoś nie wpuszczało ani karty unica nie otwierały.
Masakra jak tak to działa na codzień. Kolejki do bramek zazwyczaj długie co jeszcze bardziej irytuje czekających bo nie wiedzą że to nie moja wina, że mnie nie chce wpuścić.
No i jeszcze jedna praktyczna rada co do autobusów 4 drzwiowych:
niby wysiadanie tylko 2 i 3 ale w takim tłoku przebić się z końca do 3 drzwi to chyba trzeba mieć skrzydła. A dla kierowcy to chyba trudne do pojęcia bo ich nie otworzy jak nikt nie wsiada. Ja już w Bolonii z lotniska jechałem przystanek dalej bo nie otworzył 4 to w Wenecji na to uważałem ale darcia z końca było co nie miara.
bim-bam uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 102 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości