Wikipost
Post #2340 - ile kosztuje zdarzenie medyczne - poradnik

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2927 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 143, 144, 145, 146, 147
Autor Wiadomość
#2921 PostWysłany: 23 Maj 2026 11:51 

Loty: 18
Kilometry: 27 839
niebieski
Chupacabra napisał(a):
Kod rabatowy do ERGO (MAJ20) już nie działa... Ma ktoś może jakiś nowy kod do nich?

Walizki15 działa, sprawdzone wczoraj.
5 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Zobacz najładniejsze miasto Szkocji 😎🤗 Loty Ryanair i nocleg w centrum za 719 PLN Zobacz najładniejsze miasto Szkocji 😎🤗 Loty Ryanair i nocleg w centrum za 719 PLN
Tygodniowa Gran Canaria z wyżywieniem 🌤️⛱️⛰️ Wypoczynek za 2200 PLN ☕🥐 Tygodniowa Gran Canaria z wyżywieniem 🌤️⛱️⛰️ Wypoczynek za 2200 PLN ☕🥐
#2922 PostWysłany: 23 Maj 2026 12:01 

niebieski
opucher napisał(a):
W lutym mój współtowarzysz podróży miał wątpliwą przyjemność korzystania z ubezpieczenia dołączonego do karty kredytowej w Pekao SA w wariancie platynowym podczas pobytu w Tajlandii.

[..]
Niestety, podczas pierwszej rozmowy, konsultantka nie była w stanie zweryfikować posiadanego przeze mnie ubezpieczenia - nie widziała wariantu tej karty w swoim systemie.

I jak to finalnie zweryfikowali? Musieliście dzwonić do banku? Jakieś dokumenty organizować?
 Profil Relacje PM off  

#2923 PostWysłany: 23 Maj 2026 15:06 

wujekp napisał(a):
opucher napisał(a):
W lutym mój współtowarzysz podróży miał wątpliwą przyjemność korzystania z ubezpieczenia dołączonego do karty kredytowej w Pekao SA w wariancie platynowym podczas pobytu w Tajlandii.

[..]
Niestety, podczas pierwszej rozmowy, konsultantka nie była w stanie zweryfikować posiadanego przeze mnie ubezpieczenia - nie widziała wariantu tej karty w swoim systemie.

I jak to finalnie zweryfikowali? Musieliście dzwonić do banku? Jakieś dokumenty organizować?

Nic nie musieliśmy robić, po kilku godzinach (kiedy w Polsce nastał dzień) wszystko ogarnęli między sobą Mondial<->PZU<->Pekao
 Profil Relacje PM off
wujekp uważa post za pomocny.

#2924 PostWysłany: 26 Maj 2026 22:21 

Robiłem ostatnio wycenę w Axa na stronie https://ubetrasa.pl/ubezpieczenie-turystyczne/ ale nie wykupiłem i dziś dostałem na maila ofertę 50% zniżki - czyli roczne ubezpieczenie wariat Zdobywca 40 ml KL za 1600 zł, ciekawa opcja nie powiem... czy ktoś też tak miał?
 Profil Relacje PM off  

#2925 PostWysłany: 27 Maj 2026 00:16 

niebieski
Tak. Podobna oferta po zakupie ubezpieczenia na 2 dni.
 Profil Relacje PM off
SamWPodrozy lubi ten post.

#2926 PostWysłany: 02 Cze 2026 00:32 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 616
Kilometry: 940 338
Uniqa - nie wiem czy wcześniej nie zauważałem czy to nowość, ale można dostać 10% zniżki za posiadanie karty EKUZ. Łączy się ze zniżką z kodem TRAVEL20, więc efektywnie można mieć 28% zniżki.
3 ludzi lubi ten post.

#2927 PostWysłany: 02 Cze 2026 13:26 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Próbowałem w temacie o kartach PKO, ale może tu bardziej pasuje. Mam kartę PKO Infinite, pytanie o ubezpieczenie rezygnacji z powodu choroby dziecka, ale od trochę innej strony. Mam zaplanowany wyjazd bez dziecka, dziecko miało zostać pod opieką innej osoby. W przypadku gdy zachoruję muszę zostać. Czy ubezpieczyciel coś takiego łyknie?
Wg OWU nie ma informacji o tym, że dziecko ma być uczestnikiem podróży
Cytuj:
Nagłego zachorowania Ubezpieczonego, Współmałżonka, Partnera lub Dziecka, w tym również wskutek Choroby w związku
z wystąpieniem której ogłoszono Epidemię lub Pandemię nierokującego wyzdrowienia do czasu planowanej daty rozpoczęcia Wyjazdu;

W definicji “Dziecka” i “nagłego zachorowania” też nie ma nic o tym, że ta osoba ma być uczestnikiem imprezy, więc teoretycznie się łapie, ale nie wiem czy nie interpretuję tego zbyt frywolnie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2927 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 143, 144, 145, 146, 147

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości