Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Maj 2026 21:41 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 616
Kilometry: 940 338
Kilka słów o niedawnym wynajmie samochodu na lotnisku Stuttgart STR.

Pośrednik: vipcars

Wypożyczalnia: Alamo

Samochód: miałem rezerwację na Opla Corsa lub podobny. Dostałem Citroena C3 Aircross. Opcja paliwowa full-full, limit 600 km, podstawowe ubezpieczenie.
Cena: 48,66 euro za 2 dni w kwietniu; całość płacona w momencie rezerwacji.

Odbiór samochodu: Bez kolejki, formalności bardzo szybko. Swojego ubezpieczenia na siłę nie wciskali - powiedziałem, że mam już zewnętrzne. Proponowali mi Golfa za dodatkowe 10 EUR dziennie, ale nie dałem się namówić. Dokumentacja wynajmu na maila. Depozyt na karcie kredytowej 250 EUR. Samochód odbieraliśmy sami z parkingu, więc oczywiście sesja foto i w drogę.
Citroen miał ponad 68 tys. km przebiegu, niestety był już trochę rozklekotany. Silnik średnio mocny. Przejechaliśmy 215 km (lotnisko – zamek Hohenzollern i okolice – Stuttgart i okolice - lotnisko). O ile za pierwszym razem gdy jeździłem C3 Aircross uznałem go za świetne auto, to tym razem wrażenia były znacznie słabsze. Niemniej podstawową funkcję spełnił, żadnych problemów w trasie nie sprawiał.

Zwrot samochodu: Powrót na parking, zwrot kluczyków – depozytu na karcie kredytowej nie było już tego samego dnia.

Podsumowanie: Wszystko OK, szybkie zwolnienie depozytu - polecam wypożyczalnię.

Letnie słońce nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 Tydzień w 5* hotelu w Egipcie z all inclusive za 2539 PLN 🤩 Letnie słońce nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 Tydzień w 5* hotelu w Egipcie z all inclusive za 2539 PLN 🤩
Spróbuj Azji w wygodnym wydaniu 🏖️ 10 dni w Sri Lance 🤩 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2914 PLN 😱 Spróbuj Azji w wygodnym wydaniu 🏖️ 10 dni w Sri Lance 🤩 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2914 PLN 😱
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości