Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 154 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 30 Lis 2012 11:12 
Awatar użytkownika

niebieski
http://i.imgur.com/04ftl.png - a takie coś się dzieje po wpisaniu nr karty RCP... Zwróćcie uwagę na prawą stronę. ;) Niestety po wpisaniu nr karty MC Prepaid taka zniżka się nie pojawia. Ciekawe czy to błąd?

@Maciek25: za osobe/lot.

🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄 🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄
Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️ Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️
#82 PostWysłany: 30 Lis 2012 11:19 
Awatar użytkownika

niebieski
28 PLN za osobo-odcinek lotu
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 30 Lis 2012 11:22 

Na razie nie ma tragedii, bo bilety nadal kosztują od 1zł w Polsce jak do tej pory, tylko jest doliczona ta opłata w cenie biletu (więc za osobę a nie rezerwację), czyli najtaniej można kupić bilety za 29zł.
Gorzej jest z resztą Europy bo np. w UK najtańszy bilet kosztuje 20Ł czyli w dwie strony nie wyjdzie nigdy taniej niż 200zł!! Za 200zł spokojnie można już kupić bilety w EasyJet, 100 razy lepszym jakościowo.
Cała ta gadka Ryanaira że te zmiany są spowodowane przez OFT to mrzonki. Zobaczcie jak rozwiązał to Wizzair, po prostu podają całkowitą cenę w nagłówku i podczas zakupu automatycznie "wskakuje" haracz który jednak nadal można ominąć. Ryanair przemienił opłatę za kartę na opłatę 2% za kartę kredytową żeby być nadal zgodnym z prawem UE (które mówi że musi być jakikolwiek sposób na ominięcie opłaty) a opatę 6Ł zamienił na opłatę za stronę internetową której nijak nie da się ominąć.
Jeszcze się to Ryanairowi odbije, już teraz to przepowiadam.

Cytuj:
http://i.imgur.com/04ftl.png - a takie coś się dzieje po wpisaniu nr karty RCP... Zwróćcie uwagę na prawą stronę. ;) Niestety po wpisaniu nr karty MC Prepaid taka zniżka się nie pojawia. Ciekawe czy to błąd?

Tak ma być ale tylko do max marca
Cytuj:
Ponadto opłata administracyjna Ryanair €6/£6 (która obejmuje koszty związane ze stroną internetoweą Ryanair, http://www.ryanair.com) stosuje się do wszystkich nowych rezerwacji dokonanych od dnia 30 listopada, z wyjątkiem rezerwacji dokonywanych za pomocą Ryanair Cash Passport w Irlandii, Niemczech i Hiszpanii, gdzie administrator można uniknąć opłat do dnia 1 lutego, 15 lutego i 21 marca 2013 r.

Zresztą tej karty nie można zdobyć w Polsce a na forum ma ją ledwo kilka osób, więc dla nas ma to marginalne znaczenie.
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 30 Lis 2012 11:31 
Awatar użytkownika

Mam wrażenie, że ciągle jest szansa na najtańsze bilety albo, tak jak do tej pory, poprzez taryfę promocyjną tylko z opłatą za transport w postaci np. 1zł albo tylko z opłatą za transport i rabatem na opłatę administracyjną.
Do tej pory myślałem, że opłata będzie doliczana na sam koniec, przed płatnością i to by faktycznie wykluczało możliwość kupienia tańszych biletów niż za 28zł, a tak ciągle jest szansa, że ryanair będzie kusił najtańszymi biletami.
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 30 Lis 2012 11:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Pacjonek napisał(a):
Tak ma być ale tylko do max marca

Tak, tylko że zobacz iż póki co ta zniżka działa też na loty z PL. (m.in.)

#86 PostWysłany: 30 Lis 2012 11:43 
Awatar użytkownika

HON fly4free
jesli bedzie dzialala na Polske to od uzytkownikow forum - wreczymy Ci Chaykin
berlo i korone - nadto zapalimy swieczke bys nawet za potrzeba nie odchodzil od komputera :)
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 30 Lis 2012 12:06 
Awatar użytkownika

srebrny
niższa o 6 euro : )
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 30 Lis 2012 12:34 

Loty: 135
Kilometry: 254 214
z tego co wiem to są 4 osby które oficjalnie kupuja bilety za pomoca kart RCP , i myśle że bede mieli zwiekszony ruch w interesie a wiadomo że są też ograniczenia w doładowaniu takich kart....... dalej wywnioskujcie co za tym idzie.

#89 PostWysłany: 30 Lis 2012 12:41 

Nie można zapominac że od nowego roku wchodzi w życie ten chory wymysl biurokracji europejskiej "oplata za emisje spalin" dla linii latających w Europie, jakos tą podwyżke linie będą sobie muiały odbic w cenie.
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 30 Lis 2012 12:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Maciek25 napisał(a):
Nie można zapominac że od nowego roku wchodzi w życie ten chory wymysl biurokracji europejskiej "oplata za emisje spalin" dla linii latających w Europie, jakos tą podwyżke linie będą sobie muiały odbic w cenie.

ETS? To już jest w cenie.

#91 PostWysłany: 30 Lis 2012 13:06 

U mnie z RCP niestety nie przyznaje discountu - 28 . Ale najlepszy jest kurs po jakim przeliczaja funty ten sam lot co ze screenu chaykina "131.65 PLN (21.86 GBP) More Information"

#92 PostWysłany: 30 Lis 2012 14:21 

Czy w regulaminie wspomniano o karcie MasterCard - że jest traktowana jako kredytowa? Mam kartę MasterCard debetową i doliczają mi do niej opłatę 2% (nie ma pozycji osobnej dla mastercard debetowej i kerdytowej)
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 30 Lis 2012 14:45 
Awatar użytkownika

srebrny
zwolnione są:
mastercard prepaid
visa electron
visa debetowa
ryan cash passport
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 30 Lis 2012 14:47 

platynowy
No to mamy sprzeczne informacje o RCP:
- zwalnia
- zwalnia, nawet przy wylocie z Polski
- nie zwalnia
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 30 Lis 2012 15:06 

platynowy
jacek69 napisał(a):
NBE322 napisał(a):
No to mamy sprzeczne informacje o RCP:
- zwalnia
- zwalnia, nawet przy wylocie z Polski
- nie zwalnia

Gdzie widzisz sprzeczność?
chyba mylisz dwie rózne opłaty.
Np:

Chaykin napisał(a):

@Maciek25: za osobe/lot.
piotrooch napisał(a):
U mnie z RCP niestety nie przyznaje discountu - 28

Chyba są to sprzeczne informacje o tej samej opłacie (€6/28zł "opłata administracyjna") ?
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 30 Lis 2012 15:10 

llukasz napisał(a):
Czy w regulaminie wspomniano o karcie MasterCard - że jest traktowana jako kredytowa? Mam kartę MasterCard debetową i doliczają mi do niej opłatę 2% (nie ma pozycji osobnej dla mastercard debetowej i kerdytowej)

To lipa w sierpniu jak zamawiałem nową debetówkę w mBanku powiedzieli, że Visy już nie będzie, jest Mastercard.
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 30 Lis 2012 15:27 
Awatar użytkownika

srebrny
NBE322 mylisz 2 różne opłaty
28 pln to opłata administracyjna a 2% to opłata za płatność kartą
nie jest doliczane 2% przy płatności kartami wymienionymi przeze mnie

rafal1976 napisał(a):
To lipa w sierpniu jak zamawiałem nową debetówkę w mBanku powiedzieli, że Visy już nie będzie, jest Mastercard.

co za problem kupić mastercarda prepaid za 20 pln, idziesz do pierwszego lepszego oddziału/placówki BZWBK i od ręki Ci dają

Ostatnio edytowany przez cypel 30 Lis 2012 15:30, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 30 Lis 2012 15:34 

platynowy
cypel napisał(a):

No i właśnie co do tych 28zł / €6 nie mamy pewności. Oba zacytowane wyżej przeze mnie posty mówią właśnie o tej opłacie.
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 30 Lis 2012 15:39 
Awatar użytkownika

srebrny
NBE322 napisał(a):
cypel napisał(a):

No i właśnie co do tych 28zł / €6 nie mamy pewności. Oba zacytowane wyżej przeze mnie posty mówią właśnie o tej opłacie.

NBE322
nie mam cierpliwości do Ciebie
oddalam się, udanego weekendu
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 30 Lis 2012 16:48 
Awatar użytkownika

NBE322 dobrze napisał.
Podając dane karty RCP Chaykin dostał rabat w wysokości opłaty adm. na lot z Polski, natomiast piotrooch napisał, że jego karta RCP tego rabatu nie przyznaje.
Stąd, ciągle nie wiemy w jaki sposób RCP zwalnia z nowej opłaty.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 154 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości