Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 92 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 14 Sty 2026 23:55 

Loty: 46
Kilometry: 44 112
niebieski
Czy rezerwował ktoś z Was niedawno nocleg poprzez stronkę ?? Nie było problemów z zameldowaniem w hotelu ?
Proszę o usunięcie mego posta dziękuję

Ostatnio edytowany przez mezo23, 15 Sty 2026 20:29, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Ostatni wakacyjny przystanek: Majorka ✈️🏖️ Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel ze śniadaniami za 1422 PLN 🤩 Ostatni wakacyjny przystanek: Majorka ✈️🏖️ Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel ze śniadaniami za 1422 PLN 🤩
Podróż życia 🌍 Dookoła świata 😎 Irlandia, Nowa Zelandia, Polinezja Francuska i Kalifornia za 5451 PLN 😱✈️ Podróż życia 🌍 Dookoła świata 😎 Irlandia, Nowa Zelandia, Polinezja Francuska i Kalifornia za 5451 PLN 😱✈️
#82 PostWysłany: 15 Sty 2026 00:36 

niebieski
Tak, kilkukrotnie. Za każdym razem bezproblemowe zameldowanie.
 Profil Relacje PM off
mezo23 lubi ten post.
mezo23 uważa post za pomocny.

#83 PostWysłany: 15 Sty 2026 00:57 
Awatar użytkownika

srebrny
mezo23 napisał(a):
Czy rezerwował ktoś z Was niedawno nocleg poprzez stronkę ?? Nie było problemów z zameldowaniem w hotelu ?
Nie rozumiem takich pytań, trip.com to nie żaden no name, ale jedno z największych OTA na świecie, takie lotnisko w SIN jest całe obrandowane w trip.com, wliczając to pokazy świateł na Jewelu. Znany i lubiany Skyscanner też należy do nich.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#84 PostWysłany: 15 Sty 2026 01:59 

niebieski
mezo23 napisał(a):

Był problem, bo recepcjonista był na przerwie obiadowej. Jak wrócił to problem się rozwiązał.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#85 PostWysłany: 15 Sty 2026 14:00 

niebieski
Nie rozumiem po co te sarkastyczne, nic nie wnoszące do wątku posty. Nie każdy jest tak doświadczonym podróżnikiem/turystą jak wy, może nigdy nie rezerwował niczego poprzez trip.com i chciał po prostu zaczerpnąć opinii innych, bardziej doświadczonych użytkowników forum.

Takie podejście użytkowników z dłuższym stażem jest zresztą widoczne nie tylko w tym wątku - może czasem warto wykazać większe zrozumienie do nowych osób na forum?
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 15 Sty 2026 14:38 
Awatar użytkownika

Loty: 763
Kilometry: 1 119 474
HON fly4free
A może jednak nowe osoby przed zadaniem głupiego pytania zadały sobie odrobinę trudu, aby przeczytać co w danej sprawie już na forum napisano?

To przez tego typu wpisy w na forum powstają nadmiarowe i nic nie wnoszące treści

Moim zdaniem wpisy od #81 do skasowania
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#87 PostWysłany: 25 Mar 2026 18:52 

Cześć,

Mam nadzieję że piszę w odpowiednim temacie. Miałem bilet linią Air Arabia kupiony przez pośrednika Trip.com na trasie PL-SHJ-BKK oraz BKK-SHJ-PL. Wykorzystałem bilet w tamtą stronę, a powrót został anulowany ze względu na sytuację na bliskim wschodzie. Musiałem kupować nowy bilet lotniczy ponieważ pilnie potrzebowałem wrócić do Europy. Wniosek o zwrot w Trip.com złożyłem około 3 tygodnie temu. Niestety otrzymałem informacje że zwrot zostanie zrealizowany jako voucher ze względu na politykę G9, wiem też że G9 pozwala na zwrot na metodę płatności użytą do zakupu. Dodatkowo, status zwrotu stoi w miejscu "Linia lotnicza procesuje anulacje"

Chciałbym spytać was o poradę co robić, za bilety płaciłem kartą więc w grę wchodzi opcja chargebacku, ewentualnie czy jest opcja lepszej mediacji z trip.com niż agenci na czacie którzy obiecywali cuda a finalnie nic się nie działo.
Może ktoś z was otrzymał już zwrot od tego pośrednika, a jeśli tak to w jakiej formie i w jakiej wysokości, skoro została wykorzystana tylko część trasy.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 25 Mar 2026 19:05 
Awatar użytkownika

srebrny
@opucher Jeśli czas od zakupu do odwołanego lotu łapie się na chargeback to bym składał od razu wniosek.
2 ludzi lubi ten post.

#89 PostWysłany: 25 Mar 2026 21:15 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@opucher na pewno masz nr rezerwacji do Air Arabia. Zobacz rezerwację na stronie Air Arabia. Będziesz widział status "anulowania". Jeśli nie jest jeszcze anulowane, to możesz sam to zasymulować. Przed ostatecznym zatwierdzeniem pokaże ci wysokość zwrotu. Oczywiście jest tak, jak twierdzi trip - zwrot jest w formie vouchera. Nawet za loty kupione na stronie przewoźnika. Zwrot na oryginalną formę płatności jest tylko w wyższych taryfach oraz z uwagi na obecną sytuację na Bliskim Wschodzie, ale tylko po interwencji np. na infolinii. Zadzwoń sam i poproś o zwrot na oryginalną formę płatności. Pieniądze wrócą do trip, a ten zwróci tobie.
 Profil Relacje PM off
opucher lubi ten post.

#90 PostWysłany: 25 Mar 2026 22:29 

Dziękuję, spróbuję samemu coś podziałać zanim zgłoszę się do santandera w takim razie :lol:
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 31 Mar 2026 21:26 

platynowy
Czy mi się wydaje, czy zniknął system refowania?
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 31 Mar 2026 22:47 
Awatar użytkownika

Loty: 765
Kilometry: 1 296 868
srebrny
Coś drogo się zrobiło i przy lotach i przy rezerwacji hoteli.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 92 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości