Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Lut 2026 14:58 
Awatar użytkownika

Loty: 324
Kilometry: 377 420
złoty
Zdecydowałem się założyć nowy temat bo poprzednie wpisy na temat korkociągów były rozsypane po różnych wątkach.
Do tej pory podróżowałem z polecanym tutaj korkociągiem z aliexpress udającym niewinny breloczek do kluczy.
Załącznik:
metal.jpg
metal.jpg [ 22.34 KiB | Obejrzany 167 razy ]

Więcej tutaj https://www.fly4free.pl/forum/viewtopic.php?p=1749935#p1749935
Przeleciał ze mną kilka krajów Europy, ze dwa razy wzbudził zainteresowanie pracowników security ale ostatecznie straciłem go w Agadirze. Niby mam jeszcze ze dwa takie breloczki w zapasie ale kontrola w Agadirze kosztowała mnie dużo nerwów. WSZYSTKIE moje rzeczy zostały wybebeszone do tych obrzydliwie brudnych kuwet a pracownicy nie potrafili mi wytłumaczyć czego szukają. Chciałbym przerzucić się na coś jeszcze mniej rzucającego się w oczy.
W necie udało mi się trafić na korkociągi które są wykonane całkowicie z platiku.
https://www.foremostproducts.co.uk/products/handy-bottle-openercorkscrew
Załącznik:
plastik.jpg
plastik.jpg [ 12.65 KiB | Obejrzany 167 razy ]

Niestety nie widzę ich nigdzie na amazonie, aliexpress ani allegro. Są dostępne tylko na kilku tureckich stronach i w dwóch brytyjskich sklepach z gadżetami reklamowymi bez możliwości wysyłki do EU. Ktoś może spotkał się z takimi gadżetami w Polsce?
 Profil Relacje PM off  

Lato na wypasie 🌤️😎 Urlop w hotelu z parkiem wodnym i all inclusive za 1735 PLN 👙🌊💦 Lato na wypasie 🌤️😎 Urlop w hotelu z parkiem wodnym i all inclusive za 1735 PLN 👙🌊💦
Grecja bez tłumów, ale z pełnym wyżywieniem 🌤️⛱️ Tydzień na Korfu za jedyne 1399 PLN ☕🍽️ Grecja bez tłumów, ale z pełnym wyżywieniem 🌤️⛱️ Tydzień na Korfu za jedyne 1399 PLN ☕🍽️
#2 PostWysłany: 24 Lut 2026 17:17 
Awatar użytkownika

Loty: 520
Kilometry: 838 051
złoty
Proponuję po prostu hurtowy zakup tych pierwszych.

Ja 3 straciłem na Okęciu w ciągu ostatnich lat (ale mnóstwo razy przeszedł).
Ostatni straciłem miesiąc temu - pan z security dumnie go odkrył w moim plecaku po czym demonstracyjnie wrzucił do pojemnika na rzeczy zakazane.
Uśmiechnąłem się pod nosem i mówię do mojej dziewczyny - korkociąg zabrał, a nożyk z nami leci :lol:

Załączniki:
images.jpg
images.jpg [ 7.5 KiB | Obejrzany 117 razy ]

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości