Wikipost
Wejścia do saloników w ramach PP są rozliczane wg. roku kalendarzowego

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1184 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 56, 57, 58, 59, 60  Następna
Autor Wiadomość
#1161 PostWysłany: 21 Lut 2026 00:47 
Awatar użytkownika

platynowy
Tak, 2x korzystałem z assistance w związku z awarią sprzętu domowego. Usługa była bezpłatna, do zapłaty z własnej kieszeni części zamienne.
 Profil Relacje PM off
Krzysztof76 lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute
Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌 Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌
#1162 PostWysłany: 21 Lut 2026 09:44 

niebieski
Kapała mi woda w kotłowni. Telefon i po południu była zaworu wymiana za darmo. Zapłaciłem tylko za nowy zawór, który fachowiec pojechał kupić w najbliższy sklepie.
 Profil Relacje PM off
Digzy uważa post za pomocny.

#1163 PostWysłany: 01 Mar 2026 15:20 

niebieski
Czy wchodził ktoś ostatnio na Santanderowski PP do saloniku?

Wczoraj odrzuciło mi kartę na LPA (wznowiona karta miesiąc temu) i w nowy rok na starej miałem dokładnie to samo. Myślałem, ze ze starą kartą coś nie pykło, ale skoro na nowej to samo, to coś jest na rzeczy. Błąd 508 na ich terminalu.

Pisałem w styczniu na support bankowy, karta widniała jako aktywna.
 Profil Relacje PM off  

#1164 PostWysłany: 01 Mar 2026 15:28 

Jak szybko po otrzymaniu fizycznej karty można się zalogować w aplikacji PP? Kartę mam w domu od tygodnia, próbuję się zalogować i widzę błąd.
 Profil Relacje PM off  

#1165 PostWysłany: 01 Mar 2026 15:31 

Loty: 295
Kilometry: 404 833
złoty
Dla PP z Santandera nie będzie działać aplikacja PP.
mery333 lubi ten post.
mery333 uważa post za pomocny.

#1166 PostWysłany: 01 Mar 2026 15:34 

złoty
mery333 napisał(a):
Jak szybko po otrzymaniu fizycznej karty można się zalogować w aplikacji PP? Kartę mam w domu od tygodnia, próbuję się zalogować i widzę błąd.

Nie da się zarejestrować.
Tu wchodzisz do saloniku póki co na plastik PP, nie da się obecnie jej zarejestrować w apce PP.
Stronę wcześniej opisano jak sprawdzić liczbę wejść w apce... Santander :)
 Profil Relacje PM off
mery333 lubi ten post.
mery333 uważa post za pomocny.

#1167 PostWysłany: 02 Mar 2026 07:16 

myca007 napisał(a):
Czy wchodził ktoś ostatnio na Santanderowski PP do saloniku?

Wczoraj odrzuciło mi kartę na LPA (wznowiona karta miesiąc temu) i w nowy rok na starej miałem dokładnie to samo. Myślałem, ze ze starą kartą coś nie pykło, ale skoro na nowej to samo, to coś jest na rzeczy. Błąd 508 na ich terminalu.

Pisałem w styczniu na support bankowy, karta widniała jako aktywna.

Ja wchodziłem 28 stycznia we Wrocławiu i 4 lutego w Monachium i żadnego problemu nie było.
 Profil Relacje PM off  

#1168 PostWysłany: 03 Kwi 2026 13:59 

niebieski
Fast track by Hertz już tylko dla Visa Signature i Infinite
 Profil Relacje PM off  

#1169 PostWysłany: 06 Kwi 2026 09:25 
Awatar użytkownika

srebrny
Kri$ napisał(a):
https://www.santander.pl/select/finansowanie-potrzeb/podroze-z-karta-visa-platinum
Normalnie masz 4, dostajesz DODATKOWE 6 czyli masz 10 wejść.
Nagrodą jest sześć dodatkowych, bezpłatnych wejść do salonów lotniskowych w programie Priority Pass.

Czy komuś, kto uczestniczył w tej promocji, przyszło jakieś powiadomienie, czy to jako wiadomość w bankowości internetowe, czy to mailowo, o spełnieniu warunków i przyznaniu dodatkowych wejść? W aplikacji Santander widzę wciąż, że limit 4 wejścia (chociaż w aplikacji nie widać jeszcze zużycia wejść w dn. 21.03.2026)

#1170 PostWysłany: 06 Kwi 2026 10:46 

Loty: 295
Kilometry: 404 833
złoty
U mnie nie było żadnego powiadomienia. Napisałem do nich wiadomość i dostałem informację, że przysługuje mi dodatkowe 6 wejść za spełnienie warunków. W aplikacji pokazuje 10 wejść.

#1171 PostWysłany: 04 Maj 2026 07:39 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
niebieski
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Polski ... 27075.html

Cytuj:
Santander Bank Polska to już Erste Bank Polska. Za nami gigantyczny rebranding.

rebranding nie wymaga od klientów żadnych działań - umowy pozostają ważne, nie zmieniają się numery kont, kart czy nawet infolinii.

Już niedługo nasi klienci zobaczą szereg nowych produktów, takich jak konto prooszczędnościowe z oprocentowaniem 4,5 proc. Będzie też pakiet „Waluty bez granic”.

Ciekawe czy z kartą i salonikami coś się zmieni.
Natomiast jakby poprawili kursy to może można by tą kartą płacić za granicą ;)
 Profil Relacje PM off  

#1172 PostWysłany: 06 Maj 2026 16:12 

No właśnie nie mogę pojąć polityki Banku. Karta premium a kursy ma po tabeli banku więc o wiele wyższe niż np. organizacji płatniczej i dodatkowa prowizja za przewalutowanie. To w oczywisty sposób wyklucza użytkowanie karty zagranicą. Od dłuższego czasu się to nie zmieniło, chyba że nowy inwestor coś poczyni w kierunku polepszenia warunków.
 Profil Relacje PM off  

#1173 PostWysłany: 06 Maj 2026 16:39 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
Dzwoniła ostro do mnie babka z Erste z jakąś ofertą, przy okazji powiedziała że dobrze że mam tę kartę, i żeby z niej nie rezygnować bo niedługo nie będzie jej w ofercie dla nowych klientów.

Ciekawe czy zaproponują coś w zamian. W sumie dziwne żeby pozbyli się w ogóle kk z tego segmentu, bo każdy bank ma jakąś „premium” w ofercie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1174 PostWysłany: 06 Maj 2026 18:34 

niebieski
jj13 napisał(a):
No właśnie nie mogę pojąć polityki Banku. Karta premium a kursy ma po tabeli banku więc o wiele wyższe niż np. organizacji płatniczej i dodatkowa prowizja za przewalutowanie. To w oczywisty sposób wyklucza użytkowanie karty zagranicą. Od dłuższego czasu się to nie zmieniło, chyba że nowy inwestor coś poczyni w kierunku polepszenia warunków.

Bank to nie jest instytucja charytatywna, widać finansowo im się to spina.
https://stooq.pl/q/?s=san&c=3y&t=l&a=lg&b=0
 Profil Relacje PM off  

#1175 PostWysłany: 06 Maj 2026 21:17 

Mnie się zdarzyło kilkukrotnie nią zapłacić w podróży, więc zarabiają na takich jak ja. :D Przy czym problemem była prowizja za przewalutowanie. Same kursy nie były jakieś tragiczne. Kilka groszy różnicy vs Revolut Metal.
 Profil Relacje PM off  

#1176 PostWysłany: 06 Maj 2026 21:31 

@lukket - niestety, ale ciężko tę kartę nazwać premium. Beznadziejne ubezpieczenie (o ile w ogóle jeszcze jest), niskie wymagania, aby otrzymać, brak przewalutowań po normalnym kursie, jedynie saloniki, które się spauperyzowały i mało który jest sensowny. Od lat nastoletnich mam konto w Santanderze i chyba tylko przyzwyczajenie mnie trzyma - nigdy później nie mieli najlepszych warunków kredytu, najlepszych kart, pożyczki firmowe też drogie, generalnie w niczym się nie specjalizują i nie mają nic ciekawego w ofercie. Nawet ta Visa z Paribas bije ich na głowę (też ma saloniki, do tego lepsze ubezpieczenie - 1,5 mln. w razie śmierci, no i przewalutowanie po Visie).
 Profil Relacje PM off  

#1177 PostWysłany: 06 Maj 2026 23:12 

Bez przesady. Konto Select (teraz to się chyba zowie Erste Platinum?) to akurat fajne konto. Zgoda, że oferta kartowa dość słaba - inwestycyjna oferta równie słaba i droga. Natomiast konto samo w sobie przyzwoite. Na przykład przelewy natychmiastowe bez limitu - w BNP czy Millennium konta premium mają tylko kilka przelewów natychmiastowych za darmo miesięcznie.. Mają zalety, choć trzeba skalkukować plusy i minusy.
 Profil Relacje PM off  

#1178 PostWysłany: 07 Maj 2026 00:49 

niebieski
Przelewy natychmiastowe to nie wszystko. Santander od dłuższego czasu nie poprawiał w żaden sposób oferty. Nie ma wpłat blikiem, nie ma próśb o przelew, itp.
Może w Erste się coś zmieni...
 Profil Relacje PM off  

#1179 PostWysłany: 07 Maj 2026 01:10 

Co dla kogo jest ważne. Ja korzystam z przelewów natychmiastowych non-stop.

Chociaż przyznam, że i tak nie byłoby to konto pierwszego wyboru dla mnie, gdybym tylko hipoteki tu nie miał.
 Profil Relacje PM off  

#1180 PostWysłany: 07 Maj 2026 01:15 

niebieski
Dokładnie, każdy ma inne potrzeby. Ja zastosowania dla przelewów natychmiastowych nie potrafię znaleźć. Ze wszystkimi rozliczam się blikiem.
A jak już muszę puścić jakiś przelew to przeważnie nie musi on dotrzeć do adresata natychmiastowo ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1184 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 56, 57, 58, 59, 60  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości