Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 13 Sie 2024 00:16 
Awatar użytkownika

Loty: 360
Kilometry: 481 126
niebieski
@rafalecito

Skoro świeże info z pierwszej ręki, to jeszcze dopisz dla potomnych, te 51 USD da się kartą opłacić w tej kasie czy only cash?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯 Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯
Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍 Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍
#22 PostWysłany: 04 Sty 2025 19:54 

HON fly4free
Płatność tylko gotówką w USD, być może w innych walutach też by przyjął.
Jeśli ktoś nie ma równych 51 USD to można dać więcej np. 60 i resztę kasjer wyda w BDT przeliczonym praktycznie po kursie niemal google. W tym samym okienku bankowym można też od razu wymienić sobie więcej kasy po tym samym kursie.

Samo wyrobienie wizy zajmuje kilka chwil, o ile nie ma kolejki, a generalnie nie ma - góra jest 1-2 osoby. Ponadto zwalnia z konieczności czekania do standardowej odprawy paszportowej.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#23 PostWysłany: 20 Gru 2025 12:03 
Awatar użytkownika

Loty: 358
Kilometry: 785 769
niebieski
@rafalecito czy ten wydrukowany bilet powrotny jest jakoś weryfikowany ? Będę opuszczał Bangladesz autobusem ale nie wiem kiedy i muszę w takim wypadku wydrukować jakiś lewy bilet tzn kupić na Expedii i go anulować. I zastanawiam się czy jak to zrobię przed wylotem (żeby go wydrukować w domu) to w momencie okazania go będzie już anulowany , czy oni sprawdzają to jakoś w systemie rezerwacyjnym ?

Image
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 20 Gru 2025 13:36 
Awatar użytkownika

Loty: 1426
Kilometry: 2 942 152
platynowy
W moim przypadku oczywiście nie był. Panowie zerknęli tylko na wydruk.
Ale umiem sobie wyobrazić, że orientują się raczej dobrze co i kiedy wylatuje z Dhaki więc jakiś fejk może nie przejść łatwo. Już numer z Expedią będzie bardziej legitny oczywiście jak będziesz się mógł załapać na odwołanie o czasie.

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 20 Gru 2025 13:39 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Timatic: Return/Onward Ticket Information-

Visitors without a return/onward ticket could be refused entry.

Więc mogą cię nie wpuscić do samolotu. Np. mi w KRK sprawdzali czy mam bilet wylotowy z Salwadoru miesiąc temu
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 21 Gru 2025 13:40 

niebieski
mmaratonczyk napisał(a):
@rafalecito czy ten wydrukowany bilet powrotny jest jakoś weryfikowany ? Będę opuszczał Bangladesz autobusem ale nie wiem kiedy i muszę w takim wypadku wydrukować jakiś lewy bilet tzn kupić na Expedii i go anulować. I zastanawiam się czy jak to zrobię przed wylotem (żeby go wydrukować w domu) to w momencie okazania go będzie już anulowany , czy oni sprawdzają to jakoś w systemie rezerwacyjnym ?

mmaratonczyk:

na lotnisku w Dhace sprawdzali tylko sam wydruk biletu powrotnego bez grzebania w "systemie rezerwacyjnym".

Nie wiem skąd zamierzasz tam wlecieć, ale wydruku z biletem powrotnym zażądali ode mnie także na Okęciu przy check inie na stanowisku Air Arabia.
Gdy im zasugerowałem, że bilet powrotny powinni mieć przecież w systemie, to dziewczyna mi powiedziała, że nie ma "podglądu" na rejs powrotny. Pokazałem więc wydruk.

To by oznaczało, że nie są w stanie sprawdzić statusu biletu powrotnego, czy jest on nadal aktualny, czy został anulowany czy nie.
 Profil Relacje PM off
mmaratonczyk lubi ten post.
mmaratonczyk uważa post za pomocny.

#27 PostWysłany: 21 Gru 2025 13:45 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 623
Kilometry: 1 368 902
Panowie od wiz na lotnisku w Dhace to chyba nie mają komputerów a co dopiero dostępu do rezerwacyjnego :P
2 ludzi lubi ten post.

#28 PostWysłany: 21 Gru 2025 13:50 

niebieski
To prawda, tam papierologia wygląda tak jak w Indiach za "starych czasów" :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#29 PostWysłany: 14 Sty 2026 18:29 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Bangladesz zawiesza wizy on arrival przez miesiąc (15 stycznia - 15 lutego)

W związku ze zbliżającymi się wyborami, nagle pojawiła się wiadomość o zawieszeniu programu VoA na miesiąc. Osoby planujące wizytę w Bangladeszu w tym czasie powinny zmienić plan lub ubiegać się o wizę w konsulacie.

https://m.economictimes.com/nri/latest- ... 517185.cms
 Profil Relacje PM off
piotrgryz lubi ten post.
pabien uważa post za pomocny.

#30 PostWysłany: 14 Sty 2026 21:09 
Awatar użytkownika

Loty: 764
Kilometry: 1 119 779
HON fly4free
Z tego można wyciągnąć ważną naukę.

Zanim sprawdzi się czy w miejscu, gdzie się wybieramy jest pora sucha czy deszczowa, zanim się sprawdzi, kiedy jest ramadan, należy sprawdzić kiedy są wybory.

Tu zawieszono wizy, tam i ówdzie były poważne zamieszki, jeszcze gdzie indziej pojawiła się obrzydliwa władza
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#31 PostWysłany: 14 Sty 2026 21:40 

niebieski
Wyrobienie wizy w ambasadzie w Warszawie wiąże się z kosztem 350 zł (!) czyli 2 razy większym niż VOA i czasem oczekiwania ok 2 tygodnie.
Tak było w październiku, gdy dzwoniłem do nich przed wyjazdem by upewnić się, że VOA na lotnisku na pewno nadal działa.
 Profil Relacje PM off
M_Karol lubi ten post.

#32 PostWysłany: 18 Sty 2026 11:30 
Awatar użytkownika

Loty: 764
Kilometry: 1 119 779
HON fly4free
Zdaje się, że z tą VOA jest inaczej. Piszą, że nadal jest wydawana, a komunikat mógł dotyczyć obywateli sąsiednich państw
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 10 Kwi 2026 08:22 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
niebieski
Jaka jest obecnie sytuacja z visą on arrival ? Wydają na lotnisku po przylocie bez problemu? Cały czas 51 usd?
 Profil Relacje PM off
ciociajagna lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości