Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Nazwa lotniska (miasta) lub kod: ....

Nazwa saloniku: ....

Który terminal: ....

Jak wejście (karta, status, gotówka): ....

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: ....

Inne uwagi: ....

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1352 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 64, 65, 66, 67, 68
Autor Wiadomość
#1341 PostWysłany: 04 Gru 2025 18:35 

HON fly4free
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: NRT (Tokio Narita)

Nazwa saloniku: KoCoo I.A.S.S SUPERIOR LOUNGE

Który terminal: 2

Jak wejście (karta, status, gotówka): PP itp.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Jak na międzynarodową słaba poczekalnia z mocno ograniczonym bufetem: coś tam podstawowego na ciepło wydają na zamówienie - nie próbowałem, ale patrząc na to co ludzie nosili nie wyglądało to zachęcająco (jakieś klopsy, makaron itp.). Oprócz tego chipcy, orzeszki, czekolada z matcha i w zasadzie tyle. Z napojów piwo, kilka rodzajów sake, jakieś wino, trochę softów, kawa / herbata. Wystrój przeciętny: fotele, stołki barowe itp. Kilka gier (automaty) na miejscu.
 Profil Relacje PM off  

Relaks w Alicante za 542 PLN 🌤️😎 Loty i 3 noce w hotelu blisko plaży 🌊👣 Relaks w Alicante za 542 PLN 🌤️😎 Loty i 3 noce w hotelu blisko plaży 🌊👣
Ferie w Omanie 😎⛱️🌊 Tydzień w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z wyżywieniem za 4141 PLN Ferie w Omanie 😎⛱️🌊 Tydzień w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z wyżywieniem za 4141 PLN
#1342 PostWysłany: 04 Gru 2025 21:53 

Loty: 166
Kilometry: 375 053
niebieski
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: Zurych / ZRH

Nazwa saloniku: Aspire Longue (ten koło bramek B, bo jest jeszcze koło E o tej samej nazwie)

Jak wejście (karta, status, gotówka): PP

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?:
Sporo miejsca, szybka obsługa jak czegos brakowało szybko donosili. Przekaski, jedzonko na ciepło jak i na zimno.
Na ciepło jakieś 2 zupy były do wyboru, spagetti, jakieś makarony i inne cuda wianki
Napoje - soki, woda, piwko i cięższe alkohole jak i wino

Image
 Profil Relacje PM off
marek2011 lubi ten post.

#1343 PostWysłany: 07 Gru 2025 21:14 
Awatar użytkownika

Loty: 1376
Kilometry: 2 821 740
platynowy
Nazwa lotniska: VIE Wiedeń

Nazwa saloniku: Vienna Longue

Który termina: Terminal 1

Jak wejście: PP

Poziom zadowolenia i ogólna opinia na temat salonika:

Przede wszystkim Salonik szczyci się nagrodą Longue of the Year Regional winner. Dobrze się zapowiada, zobaczymy co dalej.
W niedzielę o 15 kolejek na wejście brak:

Image

Zaraz po wejściu otwiera się wielka przestrzeń

Image

Oraz czeka na nas menu dnia:

Image

No na razie wow. Ponieważ do odlotu mam trzy godziny więc lecę po menu od góry

Image

Potrawy świetnie skomponowane i przepyszne !

Cóż mamy do picia?

Image

A może jakieś dobre czerwone wino z lepszej apelacji ?

Image

Na pewno polegną na deserach

Image

Było z pięć rodzajów ciast łącznie z apfelstrudel i pysznym serniczkiem

Jak chcemy zapalić albo pooglądać samoloty to proszę bardzo - tarasik

Image

Miejsca w saloniku jest mnóstwo, nie odkryłem wszystkich zakamarków

Image

No i konkluzja: Jeden z najlepszych saloników kontraktowych w Europie w jakich byłem ostatnio !

Warty przepalenia wejścia na PP jak ktoś ma limitowane. Ale powiem więcej - jak macie przepłacić za niedoprawione hamburgery u Jamiego i wypić tam drogie piwo to lepiej tu przyjść i zapłacić !

Jeszcze jedna rzecz. Salonik jest w Terminalu 1 przy bramkach C i D. Jak macie odlot z F (a tak lata LOT i Austrian zwykle do Polski) to nie wahajcie się iść na darmowy autobusik - czeka się do 10min a jedzie się 4 minuty. Warto się ruszyć !!
Ja byłem mega zadowolony

P.S A jak zażyczycie sobie banana w czekoladzie to dostaniecie do woli banany w czekoladzie zarówno proste jak i zakrzywione!

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#1344 PostWysłany: 07 Gru 2025 21:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: Islamabad (ISB)

Nazwa saloniku: CIP lounge

Który terminal: międzynarodowy

Jak wejście (karta, status, gotówka): Priority Pass

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Tylko przy nielimitowanych wejściach.

Salonik w Islamabadzie oferuje lounge w duchu lokalnej tradycji, czyli organizacyjny klimat przypominający bardziej kontrolowany chaos niż luksusowy porządek. Jednoosobowa toaleta, do której prawie cały czas stoi kolejka. Z jedzeniem skromnie, więc kulinarnej uczty nie było. Dodatkowo obowiązuje pełna abstynencja, ale problem braku alkoholu rozwiązałem z wyprzedzeniem, wznosząc toast za powrót do Polski jeszcze przed przyjazdem na lotnisko ;)

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
4 ludzi lubi ten post.
marek2011 uważa post za pomocny.

#1345 PostWysłany: 10 Gru 2025 20:45 

Loty: 321
Kilometry: 413 883
niebieski
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: Entebbe/ EBB

Nazwa saloniku: Karibuni Lounge
Jak wejście (karta, status, gotówka): wchodziłem na PP

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?:
Salonik znajduje się na piętrze na koncu hali odlotów, jest naprawdę duży, mnóstwo miejsc do siedzenia, spory wybór potraw na ciepło, sałatki, ciasta, stanowiska do ładowania telefonów. Alkohole podaje barman. Warto skorzystać nawet przy limitowany wejściach.
ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#1346 PostWysłany: 12 Gru 2025 11:00 

Loty: 321
Kilometry: 413 883
niebieski
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: BRU

Nazwa saloniku: Diamond Lounge schengen
Jak wejście (karta, status, gotówka): wchodziłem na PP

Salonik znajduje się w pobliżu bramki A42 i saloniku The Loft Brussels Airlines, wnętrze było już opisane, zupa z dyni zjadliwa, nic ciepłego nie jadłem, była jakaś ryba i kurczak. Dołączam kilka zdjęć.ImageImageImageImageImageImageImage
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#1347 PostWysłany: 20 Gru 2025 11:12 

platynowy
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: FCO Fiumicino

Nazwa saloniku: Prima Vista

Który terminal: 3

Jak wejście (karta, status, gotówka): LK

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym? Klimatyczny, przestronny salonik. Kilka makaronów do wyboru (pyszny makaron z pesto), sałatek, serów. Mega miły i kontaktowy barman. Generalnie miejsce godne polecenia, nie ma sensu się rozpisywać.
Image
ImageImageImageImageImageImageImageImage
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#1348 PostWysłany: 20 Gru 2025 18:22 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 92 287
srebrny
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: Malta (MLA)

Nazwa saloniku: VIP Lounge (Arrivals)

Który terminal: Przyloty / Arrivals

Jak wejście (karta, status, gotówka): Priority Pass

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Przed wypożyczeniem auta po przylocie chciałem na szybko się czegoś napić, do jedzenia jak się okazuje są tylko krakersy oraz była 1 paczka orzeszków. Do końca roku nie wykorzystam wejściówek PP, więc uznałem, że skorzystam :) Tak poza tym nie warto.
Kakao z ekspresu smaczne :)

Załącznik:
MLA1.jpeg
MLA1.jpeg [ 133.6 KiB | Obejrzany 523 razy ]

Załącznik:
MLA2.jpeg
MLA2.jpeg [ 239.22 KiB | Obejrzany 523 razy ]

Załącznik:
MLA3.jpeg
MLA3.jpeg [ 326.33 KiB | Obejrzany 523 razy ]
3 ludzi lubi ten post.
marek2011 uważa post za pomocny.

#1349 PostWysłany: 21 Gru 2025 18:04 
Awatar użytkownika

platynowy
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: SYD

Nazwa saloniku: Silverkris (Singapore Airlines)

Który terminal: T1 International

Jak wejście (karta, status, gotówka): Star Alliance Gold

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: przyjemny, nieduży salonik z szablonowym (w dobrym tego słowa znaczeniu) wystrojem typowym dla wszystkich chyba saloników SQ zlokalizowanych poza Singapurem.
Po bezśniadaniowym noclegu w lotniskowym hotelu Rydges, a przed 3-godzinnym lotem do Queenstown, należało się posilić. W SYD do wyboru miałem tegoż Silverkrisa oraz salonik Air New Zealand. No, ale czemu nie skorzystać z obu :)?
Opinie dot. oferty gastronomícznej w obu salonikach faworyzują ten singapurski, więc na pierwszy ogień poszedł właśnie on. Z uwagi na godziny poranne (lot miałem chwilę po 9:00), wystawione były głównie produkty typowo śniadaniowe, zarówno zimne, jak i ciepłe (m. in. bardzo dobra jajecznica z prawdziwych jaj), ale również świetne danie makaronowe W stylu malajskim. Do tego bardzo dobre owoce, pyszna kawa robiona przez obsługę, jakieś alkohole, no i fajny widok przez duże okna. Polecam.

Inne uwagi: brak

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Nazwa lotniska (miasta) lub kod: SYD

Nazwa saloniku: Air New Zealand Lounge

Który terminal: Terminal 1 International

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: po zjedzeniu śniadania w Silverkrisie podszedłem kilka kroków dalej do przybytku NZ. Zgodnie z opiniami, wizualnie jest tu świetnie - nowoczesne, jasne pomieszczenia z licznymi fotelami i widokiem na płytę lotniska (ale nieco gorszym, niż u sąsiada). Co do jedzenia opinie również nie kłamały - oferta jest tu słabsza, niż u Singapurczyków, choć udało się spokojnie znaleźć coś przyjemnego (raczej w części zimnej, bo dania ciepłe były kiepskie).

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Nazwa lotniska (miasta) lub kod: CHC

Nazwa saloniku: Air New Zealand Lounge

Który terminal: Domestic

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: jak na terminal krajowy, naprawdę świetne miejsce. Bardzo przestronne pomieszczenia, ogromne okna z pięknym widokiem, bardzo przyzwoite jedzenie i fajny wybór nowozelandzkich win. Duży plus dla NZ za taki fajny salonik.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Nazwa lotniska (miasta) lub kod: AKL

Nazwa saloniku: Strata Lounge

Który terminal: International

Jak wejście (karta, status, gotówka): QR business class

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: z uwagi na perturbacje lotu z AKL do PPT i jakiegoś jeszcze innego lotu, w saloniku było na początku dość tłoczno, bo przesiadywali w nim pasażerowie, którzy normalnie powinni być już w swoich samolotach. Jakieś tam miejsce sobie jednak znalazłem, a gdy już się zrobiło luźniej, udało się przenieść na semi-leżankę. Oprócz tego początkowego zamieszania, nie mam uwag negatywnych. Wszystko pozostałe jest w jak najlepszym porządku. Dużo całkiem smacznego jedzenia (zwłaszcza ciepłe potrawy hinduskie - palce lizać), które obsługa sprawnie uzupełnia (co jest niezbędne przy sporej liczbie gości z Chin), wina są w porządku, a funkcjonalna łazienka z prysznicem też spełnia bez zarzutu swoją rolę (przed ponad 17-godzinnym lotem).

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

#1350 PostWysłany: 23 Gru 2025 09:49 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 593
Kilometry: 1 267 577
LOT przeniósł Cuvee z Silesiana na strefę ogólną zabierając je z Elite w Polonezie. Z jednej strony smut,że trzeba chodzić z drugiej strony to najlepsze wino według mnie w tym salonie. Polecam bardzo **** ALKO SZKODZI 18+****
2 ludzi lubi ten post.
Gadekk uważa post za pomocny.

#1351 PostWysłany: 23 Gru 2025 17:11 

HON fly4free
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: Da Nang (DAD), Wietnam

Nazwa saloniku: Vanda Lounge / CIP Orchid Lounge

Który terminal: Międzynarodowy (T2)

Jak wejście (karta, status, gotówka): PP lub inne karty, BP C/status (wybrane linie)

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Zbiorczo o obu poczekalniach w DAD (loty międzynarodowe) - są prowadzone przez tego samego operatora, więc pod kątem jedzenia dokładnie to samo i jak to w Azji oferta jest rozbudowana z bufetem z wieloma opcjami zarówno na gorąco, jak i zimno, plus można coś tam zamawiać też w ramach live-cooking, dużo różnych dodatków, przekąsek itp. Głodny nikt nie wyjdzie. Z alkoholi piwo i wino, mocniejszych brak. Oprócz tego standardowy wybór opcji bezalkoholowych (softy, soki, kawa z ekspresu lub po wietnamsku itp.). Jeśli ktoś ma limitowane wejście wystarczy oczywiście wybrać jeden z salonów - mnie pod kątem wystroju bardziej podobała się Vanda (drugie foto) i było tam też spokojniej.

Załączniki:
OrchidDAD.jpg
OrchidDAD.jpg [ 217.08 KiB | Obejrzany 257 razy ]
VandaDAD.jpg
VandaDAD.jpg [ 174 KiB | Obejrzany 257 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1352 PostWysłany: 23 Gru 2025 18:26 
Awatar użytkownika

Loty: 584
Kilometry: 1 039 597
złoty
WAW Fantazja

Dzisiaj na Świątecznie: jest barszczyk (niby z uszkami ale tych brak) pierogi z mięsem, kapusta z grzybami, indyk żurawiną oraz ziemniaczki z masełkiem i koperkiem.
Jak tradycja nakazuje - spróbowałem wszystkich potraw, a przy moim stoliku jest puste miejsce dla wędrowca ;)

Edit: wjechał też panierowany dorsz

Załączniki:
IMG-20251223-WA0039_copy_648x1152.jpg
IMG-20251223-WA0039_copy_648x1152.jpg [ 85.8 KiB | Obejrzany 214 razy ]
20251223_172256_copy_900x1200.jpg
20251223_172256_copy_900x1200.jpg [ 210.58 KiB | Obejrzany 216 razy ]
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1352 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 64, 65, 66, 67, 68

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości