Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 71 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 11 Gru 2025 17:36 
Awatar użytkownika

Loty: 22
Kilometry: 20 023
niebieski
System online dotyczy tylko połączeń NOL dalekodystansowych.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯 Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯
Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍 Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍
#62 PostWysłany: 11 Gru 2025 23:53 

Zgadza się, ale dzięki zakupowi online omija się problem z kiepską dostępnością dubajskiej karty w Abu Dhabi. Po dojechaniu do Dubaju srebrnego NOLa można już kupić i doładować na każdym rogu.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 12 Gru 2025 11:29 
Awatar użytkownika

srebrny
@TKR z tego co widać po przejściu z linka podanego przez @jaco027 kupno biletu online nie dotyczy autobusów RTA linii E102 (lotnisko AUH - Al Jafiliya Bus Station (niedaleko Dubai Frame))
Online można natomiast kupić bilety z centrum:
E100: Dubai Central Bus Station - Al Ghubaiba Bus Station (dzielnica Bur Dubaj)
E101 Dubai Central Bus Station - Ibn Battuta Bus Station (południowa "końcówka" Dubaju)

Cytuj:
Abu Dhabi Airport Express - autobus jedzie z lotniska w Abu Dhabi na stację IBN Battuta w Dubaju, czyli pod stację czerwonego metra, skąd możesz się przesiąść i dojechać do Dubai Marina lub innych dzielnic w Dubaju. Bilet kosztuje 35 AED, a podróż trwa około 1 godziny i 15 minut (dłużej w korkach).
Jak wygląda sposób płatności w autobusach? Za autobusy E100, E101 i E102 płatności można dokonać jedynie za pomocą karty NOL - karty na komunikację miejską w Dubaju. Możesz nabyć ją na lotnisku w Abu Dhabi przed przystankiem autobusowym. Płatności za bilet na Abu Dhabi Airport Express możesz dokonać na lotnisku kartą lub gotówką.
źródło: https://twocontinents.com/pl/blog/jak-dostac-sie-z-abu-dhabi-do-dubaju

#64 PostWysłany: 12 Gru 2025 12:23 
Awatar użytkownika

platynowy
Wlasnie, to jest jakies sztuczne utrudnienie aby RTA linii E102 z AUH do Dubaju do zadnego z 2ch dworcow do ktorych on jedzie nie mozna bylo kupic. Specyficznie robia tu pod gorke turystom.
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 12 Gru 2025 13:52 

No rzeczywiście dziwna zagrywka z ich strony. Jak ktoś chce jechać autobusem RTA do Dubaju z lotniska, to jedyna nadzieja dla niego, że na AUH faktycznie gdzieś sprzedają NOL. Ja przylatuję do Abu Dhabi wieczorem, więc stwierdziłem że nie chce mi się telepać do Dubaju żeby dotrzeć tam w okolicach północy. Zamiast tego zarezerwowałem nocleg blisko głównego dworca autobusowego i wczesnym rankiem wsiadam w E101, który zatrzymuje się w pobliżu JBR gdzie mam noclegi w Dubaju.
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 12 Gru 2025 14:23 
Awatar użytkownika

platynowy
TKR napisał(a):
....to jedyna nadzieja dla niego, że na AUH faktycznie gdzieś sprzedają NOL....

Nie sprzedadza, nie ma takiej opcji, zamiast tego zielony bus za 35AED (zamiast 25AED w RTA) ale na posieszenie z wifi :-)
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 12 Gru 2025 14:57 
Awatar użytkownika

srebrny
W świetle powyższych postów z forum, wszystko wskazuje na to, że informacja podana przez TwoContinents.com (a którą cytowałem parę postów wyżej), jakoby kartę NOL można było nabyć na lotnisku AUH, nie jest prawdziwa.

Jak ktoś z forumowiczów będzie na miejscu, niech da znać (świat się zmienia, może i to się zmieni/ło).

#68 PostWysłany: 12 Gru 2025 15:18 
Awatar użytkownika

platynowy
Ale tu nie ma co sie zastanawiać. Nie ma i już. 2 tygodnie temu nie było
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 15 Gru 2025 11:53 

niebieski
A co w sytuacji, kiedy posiadam kartę NOL ale pustą? I muszę ją doładować, by wyruszyć z lotniska ABU Zabi do Dubaju? Czy jest szansa na lotnisku Abu Zabi?
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 15 Gru 2025 14:00 
Awatar użytkownika

platynowy
Na lotnisku nie, ale z poziomu aplikacji RTA tak
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 06 Lut 2026 14:38 

niebieski
Mam zagwozdkę,
czy chcąc skorzystać z autobusu E102 z lotniska w Abu Zabi do Dubaju muszę mieć kartę NOL czy Hafilat? Wyczytałam, że autobusy zaczynające4 się na E należy do dubajskiej komunikacji miejskiej i konieczna jest karta NOL. Z kolei na forum ludzie piszą, że na w/w przejazd muszę mieć kartę Hafilat. Mam obie ale nie wiem, którą doładować po przylocie do Abu Zabi :(
Z góry dziękuję
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 71 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości