Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Gru 2025 09:50 

Loty: 255
Kilometry: 423 004
niebieski
W miniony weekend, w Abu Dhabi, na torze Yas Marina Circuit odbył się ostatni w tym roku weekend Formuły 1®. To przepiękny obiekt sportowy, którego najbardziej charakterystycznym elementem jest hotel Yas Island pod którym przejeżdżają bolidy. Marzyłem, żeby go zobaczyć odkąd pierwszy raz ten tor pojawił się w kalendarzu F1 :-) Mało kto jednak wie, że będąc w AD, można dobrze poznać ten obiekt korzystając z aktywności w ramach organizowanych tam sesji TrainYAS. Można pospacerować, pojeździć na rolkach lub rowerze. To co jest niebywałe to to, że można nie tylko wejść na obiekt za darmo ale również bezpłatnie wypożyczyć rower. Jeszcze bardziej niezwykłe jest to, że pożyczając rower, nikt nawet Cię nie zapyta jak się nazywasz :-)
Terminy, kiedy można skorzystać z takiej aktywności znajdziecie pod linkiem:
https://www.yasmarinacircuit.com/en/healthandfitnes
Teraz jest info, że w grudniu ze względu na F1, sesje TrainYAS są wstrzymane ale pod koniec miesiąca pokaże się zapewne kalendarz na styczeń.
Jak pisałem, wejście na tor jest bezpłatne ale trzeba okazać kod QR, który można uzyskać po dokonaniu jednorazowej rejestracji na stronie YM.
https://www.yasmarinacircuit.com/en/hea ... gistration

Wejście na tor i wypożyczalnie rowerów znajdziecie przy parkingu i torze kartingowym w tym miejscu:
https://maps.app.goo.gl/fMmxrwzqaJfdrFQBA

Ja miałem okazję już dwa razy skorzystać z tej zabawy. Po raz pierwszy w roku 2018 i kolejny w marcu zeszłego roku. Zapraszam do obejrzenia mojego filmiku z YMC. Szczególnie polecam fragment od 3'25 gdzie dodatkowo wmontowałem krótki filmik z końcówki wyścigu z 2021, która przeszła do historii F1. :-)

hiszpan uważa post za pomocny.

Lato na wypasie 🌤️😎 Urlop w hotelu z parkiem wodnym i all inclusive za 1735 PLN 👙🌊💦 Lato na wypasie 🌤️😎 Urlop w hotelu z parkiem wodnym i all inclusive za 1735 PLN 👙🌊💦
Grecja bez tłumów, ale z pełnym wyżywieniem 🌤️⛱️ Tydzień na Korfu za jedyne 1399 PLN ☕🍽️ Grecja bez tłumów, ale z pełnym wyżywieniem 🌤️⛱️ Tydzień na Korfu za jedyne 1399 PLN ☕🍽️
#2 PostWysłany: 11 Gru 2025 14:30 

Loty: 178
Kilometry: 329 695
niebieski
jeszcze dodam, ze tylko czesc toru jest dostepna dla tych aktywnosci, myslalam ze sobie przebiegne caly ten tor ale niestety sie nie dalo.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 12 Gru 2025 10:42 

Loty: 255
Kilometry: 423 004
niebieski
Ja byłem dwukrotnie i w obu przypadkach dostępna była cała nitka toru (5,5 km.). Co zresztą wynika nawet z tego filmiku bo można zobaczyć na nim wszystkie najważniejsze fragmenty tego toru.
agnieszka.s11 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości