Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 78 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 06 Lis 2025 20:29 
Awatar użytkownika

Loty: 115
Kilometry: 222 460
niebieski
fraktal napisał(a):
też kupiłem tą eSIMkę - aktywacja poszła bezproblemowo i w ciągu 15min mam eSIM :)

Jedyne co mnie zmartwiło to napis w wiadomości email: "Le forfait se renouvelle le de chaque mois
En cas d'épuisement de votre forfait, pensez à activer un pass à partir de 10Dh"

co po przetłumaczeniu znaczy:

"Pakiet odnawia się co miesiąc
Jeśli Twój pakiet się skończy, rozważ aktywację karnetu od 10Dh"

Image

@zielo53, @__jankes__, @zorrondzombie, @wmachula jak to było u Was?

Czy ktoś musiał zerwać umowę, itp? Jak to wygląda.

P.S. dobrze, że płaciłem jednorazową kartą z Revolut :)

też mam pytanie co dalej z umową ? Jak to było u Was ?
 Profil Relacje PM off
fraktal lubi ten post.

Wypoczynek na Fuerteventurze 🏝️🌴 All inclusive w 4* hotelu za 2799 PLN Wypoczynek na Fuerteventurze 🏝️🌴 All inclusive w 4* hotelu za 2799 PLN
Relaks na Wyspach Zielonego Przylądka 🌴🏝️ ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel z all inclusive za 4049 PLN Relaks na Wyspach Zielonego Przylądka 🌴🏝️ ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel z all inclusive za 4049 PLN
#62 PostWysłany: 11 Lis 2025 18:35 
Awatar użytkownika

Ja właśnie wracam, po krótkim pobycie. Karta ORANGE eSIM (kupiona jeszcze w RP) działała poprawnie. Ze dwa razy z infolinii ktoś dzwonił (pewnie z jakąś ofertą), ale zbyłem ich…
Co do zakończenia używania, itd. to nie wiem.
Pewnie jak nie opałcę kolejnego, miesięcznego abonamentu, to eSIM sami wyłączą.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 11 Lis 2025 19:40 

niebieski
A fizycznego SIM-a ktoś używał, kupował np. INWI ostatnio?
eSIM mam zajęty, nie mam drugiego telefonu z tą funkcją - stąd muszę kupić fizycznie SIM po przylocie i to wieczorem gdzieś między lotniskiem w Agadirze a miastem.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 11 Lis 2025 21:54 
Awatar użytkownika

platynowy
Masz 3 posty wyzej...
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 11 Lis 2025 23:43 

złoty
@sanchopan Kupowałem ostatnio na lotnisku w Agadirze Orange. Dziewczyny same atakują ;) Kilkadziesiąt sekund i miałem wszystko gotowe.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#66 PostWysłany: 11 Lis 2025 23:47 
Awatar użytkownika

platynowy
Ale to jest karta za 10€, a nie za 1€.
Wtedy dziewczyny faktycznie atakują....
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#67 PostWysłany: 11 Lis 2025 23:55 

złoty
Nooo, ale na samym 1 EUR się nie kończy chyba ;) I na lotnisku za 1 EUR też nie kupisz.
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 12 Lis 2025 13:23 

niebieski
Czyli co - to samo na lotnisku za 10 EUR, co w mieście za 1 EUR?
Czy po prostu na lotnisku nie ma INWI i dlatego? :)
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 13 Lis 2025 18:53 

Na lotnisku w tamtym tygodniu nie znalazłem lepszej ofety niż ta opisana tutaj chyba przez @zielo53.

Comiesięczne automatyczne przedłużenie kosztuje 49DAH, ja podpiąłem tymczasową kartę z Revolut więc nie pobiorą mi więcej. Zapłaciłem dwa rachunki bo tak używałem w Maroko.

Co do rezygnacji z usługi (dla Twojej informacji @idado) zrobiłem tak, że po powrocie do kraju napisałem do Orange Maroc (+212 663-121121) na WhatsApp (z polskiego numeru) korzystając z https://translate.google.com/, że chciałbym zrezygnować z usług. Zalecono mi zapoznanie się z: Image, ale ponieważ miałem założone konto na ich stronie (założyłem przed wylotem, żeby sprawdzać stan konta) wszedłem na: https://espace-client.orange.ma/mon-plan. Następnie zalogowałem się przez marokański numer telefonu podany w formacie 0123456789 (bez kierunkowego). Po zalogowaniu kliknąłem zakładkę "Mon offre" i w tej zakładce w sekcji: "Résilier ma ligne" kliknąłem przycisk: "Accéder". Następnie należy zjechać na sam dół i w sekcji: "Comment résilier mon offre Orange?" kliknąć w przycisk: "Je veux résilier ma ligne", który powinien anulować linię (umowę), a my powinniśmy otrzymać potwierdzenie na email.

Jednak u mnie po kliknięciu w ten przycisk wyskoczył czerwony komunikat: "Votre demande est en cours de traitement" co oznacza: "Twoja prośba jest przetwarzana" - nic więcej się nie zadziało więc napisałem ponownie na WhatsApp do chatboota, który przekierował mnie do agenta i ustaliłem z nim (korzystając ponownie z Google tłumacza), że wyślę na WhastApp chat odręcznie napisane pismo z rezygnacją, gdzie mam podać imię i nazwisko, swój numer linii (telefonu), numer dokumentu, PESEL oraz powód rezygnacji. Nie podawałem numerów dokumentów, ani PESEL. Podałem za to imię i nazwisko, numer telefonu, numer zamówienia i datę zamówienia. Napisałem za pośrednictwem Google tłumacza pismo i wysłałem do innego agenta na WhatApp. Zostałem poinformowany, że w ciągu 7 dni ktoś do mnie zadzwoni na wskazany przeze mnie numer. Powiedziałem, że nie rozmawiam po francusku, ani po arabsku i, że używam automatycznego translatora. Poprosiłem o email lub kontakt na WhatsApp. Agent potwierdził i się rozłączył. Zobaczymy w ciągu 7 dni jak się to skończy :)

Ogólnie kontakt przez WhatsApp nie należy do najłatwiejszych tym bardziej, że nie znam języka :) ale może się uda, a jak nie to i tak nie zamierzam więcej płacić.
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 13 Lis 2025 20:44 
Awatar użytkownika

Tak, w sumie to może trzeba by tą umowę wypowiedzieć.
Bo przy ew. kolejnym wyjeździe może być potencjalnie jakiś problem.
Może np. mają system zgłaszania dłużników i przy wyjeździe można być wyłapanym na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 13 Lis 2025 20:59 

HON fly4free
@fraktal
oficjalny skrót waluty marokańskiej to MAD - wg ISO 4217
i taki też funkcjonuje na forum
ew. Dh/DH
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#72 PostWysłany: 14 Lis 2025 00:30 
Awatar użytkownika

platynowy
@sanchopan A co to ma wspólnego z simami?
@zorrondzombie chyba żartujesz.... to jest Maroko. Oni tylko dobrze susza na drodze. Reszta to....
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 14 Lis 2025 01:00 

W tym tygodniu INWI w Marrakeszu 10E za 10GB
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 14 Lis 2025 10:15 

niebieski
Trochę się pogubiłem - jedni piszą o 1 EUR, a teraz Kolega o 10 EUR. Chodzi o to, że za 1 EUR sama karta, a doładowanie... po 1 EUR za 1 GB? Trochę drogo chyba...(?)
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 14 Lis 2025 10:35 

Loty: 162
Kilometry: 431 959
srebrny
@sanchopan to co podał @jaco027, to pewnie karta w dowolnym pkt z elektroniką / telefonami na mieście, gdzie sprzedawca pewnie rejestruje kartę na siebie i sprzedaje ją bez potrzeby podawania danych. Płaci się wtedy jakąś opłatę za kartę SIM i osobno za GB.
Jeśli ktoś nie chce się bawić, to w poście #43 podałem oficjalną ofertę za niecałe 20 PLN (< 5 EUR) z pakietem 11 GB. Na lotnisku płaci się dodatkowo podatek od turysty.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.
sanchopan uważa post za pomocny.

#76 PostWysłany: 14 Lis 2025 11:31 

@zorrondzombie dokładnie też wyszedłem z tego samego założenia. Co do wyłapywania na lotnisku to mocno w to wątpię :)

@pemat tak masz rację powinno być MAD, wiem i chciałem edytować, ale nie wiedziałem jak :P

@sanchopan na lotnisku są 3 okienka przy samym wyjściu z lotniska: ORANGE MAROC, INWI i chyba Maroc Telecom... koszty to min. 10E za 10GB. Za 1E nie kupi się żadnego pakietu, nie widziałem takich. Najtaniej to skorzystać z oferty która była tu na forum o której pisaliśmy wcześniej, a zamieścił ją @tetr1s w poście #43. Wszystko na lotnisku jest sporo droższe, a w Marrakeshu jest taniej niż na lotnisku, ale takiej taniej oferty prepaid jak odnawialna oferta opisana w poście #43 nie znajdziecie. Jeśli nie chcesz z tego skorzystać to proponuję wybrać się w Marrakeshu bezpośrednio do sklepu operatora na pewno będzie taniej niż na lotnisku. obsługa obstawiam, że też będzie lepsza bo na lotnisku miałem wrażenie, że wpychają oferty na siłę.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
sanchopan uważa post za pomocny.

#77 PostWysłany: 14 Lis 2025 12:58 

niebieski
Czyli postaram się skorzystać z rady Kolegi. Dziękuję. :D
Ląduję w Agadirze, więc Marrakesz mnie nie interesuje, chociaż... rozważam wynajem auta (autobus średnio się opłaca dla 5 osób), tylko nie wiem jak z parkowaniem w Marrakeszu: czy płatne i jak... No i nie wiem czy wycieczka 1-dniowa ma sens ;)
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 14 Lis 2025 15:22 

złoty
sanchopan napisał(a):
No i nie wiem czy wycieczka 1-dniowa ma sens ;)
Moim zdaniem sens ma średni. To minimum 6h w trasie plus ewentualne korki.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 78 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości