Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 83 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 06 Lis 2025 12:48 
Awatar użytkownika

złoty
Pośrednik ma znaczenie przy zmianach rozkładowych, jeśli będą problemy operacyjne (czyli samolot się spóźnia i zawalasz przesiadkę) opowiedzialność przejmuje linia wystawiająca bilet - bo to zawsze jakaś linia lotnicza wystawia bilet kupiony przez pośrednika. Jeśli bilet można kupić u przewoźnika i nie ma żadnych oznaczeń u pośrednika typu "przesiadka na własne ryzyko", można uznać że to jeden bilet, wtedy nie ma potrzeby odprawy na przesiadce.

Natomiast nie wiem czy nie do końca zauważasz różnicę pomiędzy dwoma lotami różnymi liniami na jednym bilecie a dwoma lotami jedną linią na różnych biletach. (przyjmuję, że z Muskatu lecisz na osobnym bilecie - tak zrozumiałem Twoje posty. Jak na jednym, to moje zastrzeżenia są do pominięcia) W Twoim przypadku, jeśli nie zdąrzysz w Zurychu, to problem linii lotniczej (muszą Cię przebukować na inny lot do Muskatu), natomiast jeśli przez to nie zdąrzysz na lot z Muskatu, to nie jest to problem Oman Air, ale Twój... Więc tam potrzebujesz większy bufor czasowy.

A i od podziękowań są przyciski pod postami :)
 Profil Relacje PM off
pawel0520 lubi ten post.

Relaks na Lanzarote 🌴 Tygodniowe all inclusive w hotelu blisko plaży za 1999 PLN 🌊 Relaks na Lanzarote 🌴 Tygodniowe all inclusive w hotelu blisko plaży za 1999 PLN 🌊
Okazja 🔥 Loty na Maltę taniej niż Pendolino nad morze 🫢 Bilety dla wszystkich od 146 PLN 😍 Okazja 🔥 Loty na Maltę taniej niż Pendolino nad morze 🫢 Bilety dla wszystkich od 146 PLN 😍
#82 PostWysłany: 06 Lis 2025 12:57 

dobra, bo moze zawile tlumacze ;) ogolnie tak kupuje przez posrednika (nie widze biletow bezposrednio w zadnej linii) lot Warszawa-Muscat-Phuket. Przesiadka pierwsza 1.5h druga 3h. nie ma info o zadnej przesiadce na wlasne ryzyko. rozumiem przychodzie w Warszawie dostaje bilet od razu na caly lot i moja odpowiedzialnosc sie konczy (oprocz tego ze sie zgubie czy cos ;) )?

druga sprawa jakas roznica miedzy posrednikami booking, lastminute i mytrip ?
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 06 Lis 2025 14:46 
Awatar użytkownika

złoty
Odpowiem w wątku o przesiadkach, bo temat o Zurychu się wyczerpał...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 83 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości