Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9230 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 458, 459, 460, 461, 462  Następna
Autor Wiadomość
#9201 PostWysłany: 28 Paź 2025 12:20 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 577
Kilometry: 887 033
evoucher i taka sytuacja: 10 października dostaję punkty dzięki którym dobijam do 700 i w apce wyskakuje komunikat, że otrzymałem dodatkową korzyść w postaci vouchera na upgrade. Na koncie jest widoczny evoucher w liczbie 1, jednak po wejściu w szczegóły dodatkowych korzyści mam komunikat: "Automatycznie wykorzystano dnia 10.10.2025" :?
Myślałem, że to problem tylko na moim koncie i byłem w sobotę w desku LH w Monachium podczas przesiadki, ale po szybkim sprawdzeniu nie potrafili mi powiedzieć co jest nie tak, a musiałem ruszać na kolejny lot.
A wczoraj sytuacja powtórzyła się na koncie żony.
Ktoś przerabiał już taką sprawę z M&M i wiadomo skąd takie kwiatki? bo najwyraźniej nie wygląda na jednorazowy błąd systemu.
kerkor lubi ten post.

Potężne fale na Teneryfie zbierają śmiertelne żniwo wśród turystów! Nie żyją 3 osoby, 15 osób rannych Potężne fale na Teneryfie zbierają śmiertelne żniwo wśród turystów! Nie żyją 3 osoby, 15 osób rannych
Majówka w słonecznej Chorwacji 🌊🏖️Tydzień w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z wyżywieniem za 2098 PLN Majówka w słonecznej Chorwacji 🌊🏖️Tydzień w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z wyżywieniem za 2098 PLN
#9202 PostWysłany: 29 Paź 2025 11:16 

W momencie przyznania korzyści, jest ona oznaczana jako "wykorzystana" w znaczeniu że evoucher został Ci przyznany.
Niefortunne tłumaczenie, wszystko jest ok, voucher jest ważny 2 lata.
Można się domyślać że tak jest, bo niektóre korzyści (np. możliwość wymiany pil na punkty) faktycznie trzeba zrealizować i wymagana jest akcja użytkownika, a w przypadku evouchera nic nie musisz robić.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#9203 PostWysłany: 29 Paź 2025 15:44 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 577
Kilometry: 887 033
OK, teraz jasne. Rozumiem więc, że nie ma żadnego numeru vouchera - po prostu dzwonię na linię M&M i zgłaszam, że chciałbym wykorzystać voucher do rezerwacji nr XXXXXX?

EDIT:
qk24 napisał(a):
Niefortunne tłumaczenie, wszystko jest ok, voucher jest ważny 2 lata.

Sprawdziłem, że po angielsku jest "redeemed" - z pewnością widzę tu problem z tłumaczeniem, ale wyguglałem, że userzy mają problem ze zrozumieniem również angielskiego sformułowania, więc to mnie trochę pociesza 8-)
kerkor lubi ten post.

#9204 PostWysłany: 30 Paź 2025 18:14 

Taka sytuacja: 2vouchery na upgrade (ważne do końca roku więc jak nie użyję to zaraz przepadną) oraz ponad 83 tysiące mil na koncie (na razie bezterminowe bo senator ale w lutym go stracę więc pewnie też niedługo wygasną).

Planuje na przełomie stycznia i lutego Azję i zastanawiam się jak najkorzystniej to ograć. Najchętniej poleciałbym w jedną albo dwie strony w biznesie (ale może mniej starym biznesem lufy ;)).

Zastanawiam się jak zrobić to najkorzystniej, czy kupić bilety w economy i potem upgrade voucherem, czy jednak punktami, a może jakoś mieszanie. Ogromna prośba o pomoc :)
 Profil Relacje PM off
Robaku lubi ten post.

#9205 PostWysłany: 30 Paź 2025 18:18 
Awatar użytkownika

Loty: 325
Kilometry: 630 231
niebieski
@arxell
mam podobną sytuację, ale vouchery mam 3, a mil ponad 125k, ale pamiętaj, że po pierwsze lądujesz bezpiecznie na FTL - także mile się utrzymują plus z tego co dzisiaj dostalem info, ze 2,5k euro możesz se przedlużyc senatora na kolejny rok ;)
a mam pytanie czy jesli po senatorze - zdobywam tyle pkt zeby zostać FTL ( bez względu na soft landing ) dostaje voucher?
2 ludzi lubi ten post.

#9206 PostWysłany: 30 Paź 2025 18:40 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
@arxell a propos mieszania, pamiętaj że biletu w economy za mile już nie upgradujesz voucherem.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Siemion uważa post za pomocny.

#9207 PostWysłany: 30 Paź 2025 18:50 
Awatar użytkownika

złoty
arxell napisał(a):
Taka sytuacja: 2vouchery na upgrade (ważne do końca roku więc jak nie użyję to zaraz przepadną)

Ekhem, wydaje mi się, że na tym forum jest całkiem spore grono osób, które mogą Ci zapłacić parę groszy, by się nie zmarnowało to dobro ;)
 Profil Relacje PM off  

#9208 PostWysłany: 30 Paź 2025 19:17 
Awatar użytkownika

srebrny
Sęk w tym że zużycie tych voucherów to wcale nie taka prosta sprawa, zdobycie upa z voucherów w części linii poza LHG i LOT to jak szóstka w totolotka, do tego musi być odpowiednia kombinacja terminu do wylotu, klasy rezerwacyjnej i obłożenia C na danym locie.

Moje w zeszłym roku poszły do piachu, mimo że byli chętni na zakup, a w tym roku na kilka lotów na których mógłbym je zużyć tak skutecznie trafiła się tylko jedna okazja zresztą niekoniecznie jakaś super wow w wiekowym A340 LH. Generalnie za plan na wykorzystanie voucherów trzeba się brać dużo wcześniej niż w listopadzie.

Ostatnio edytowany przez lukket, 30 Paź 2025 19:28, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off

#9209 PostWysłany: 30 Paź 2025 19:22 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Ja właśnie będę chciał wykorzystać swoje 3 lub nawet odkupić od kogoś, ale bilety w słabej klasie K.
Pierwszy lot LH, podejrzewam, że za 2 vouchery zrobią up do Premium ECO, ale do C będzie już trudne. Kolejne 3 longi mam już na metalu United. W przyszłym tygodniu będę dzwonił, czy uda się wykorzystać jakieś vouchery.
 Profil Relacje PM off  

#9210 PostWysłany: 30 Paź 2025 20:15 
Awatar użytkownika

Loty: 325
Kilometry: 630 231
niebieski
@Darek M.to dawaj znać bo przymierzam sie do zakupu biletow i czesc w LH, częśc w United. I szczerze to sobie wymyslilem, ze najchetniej bym vouchery wykorzystal do United, bo na Lufie po prostu za darmo sobie wybiore miejsca extra leg room, ale w united z tego co sie orientowałem to Sen niewiele daje.

Ewentualnie myslalem o upgrade milami, ale totalnie nie wiem jak to wyglada, zeby to sie oplacalo.

#9211 PostWysłany: 30 Paź 2025 22:04 

HON fly4free
Darek M. napisał(a):
odkupić od kogoś
Jak sobie to wyobrażasz? Up jest dla posiadacza vouchera i jego biletu.
 Profil Relacje PM off  

#9212 PostWysłany: 30 Paź 2025 22:25 
Awatar użytkownika

srebrny
Normalnie, podajesz jako właściciel vouchera dane rezerwacji do której chcesz go zużyć i nazwisko pasażera. Nie jest on powiązany w żaden sposób z osobą która go otrzymała. Przetestowane w praktyce.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#9213 PostWysłany: 03 Lis 2025 12:34 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 220 210
srebrny
Na niektórych trasach LOT ma tę swoją pseudo Y+ na MAXach. Można te loty rezerwować online za mile ale tylko bezpośrednio z Warszawy.
Czy na infolinii mogą mi skleić te trasę z dolotem z regionu? Czy to niemożliwe i nie ma co tracić czasu.
I tak, wiem, że mogę po prostu zadzwonić na infolinie i spytać ;) Ale sami wiecie, że można trafić na kogoś kompetentnego lub nie. Dlatego chce wiedzieć zawczasu czy to w ogóle wchodzi w grę.
 Profil Relacje PM off  

#9214 PostWysłany: 03 Lis 2025 23:42 

Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak działaja dostępne terminy okazjach milowych / miles bargines? Czy wszystkie promocyjne terminy są dodawane od razu, czy raczej stopniowo dokładane?

Dziś w nocy pojawiła się nowa pula kierunków na okres od połowy grudnia do końca stycznia. Jednak w większości interesujących mnie kierunków nie da się złożyć lotu tak żeby "wstrzelić się" w promocyjną cenę. O ile w przypadku wylotu z PL jeszcze da się złożyć np. WAW-LAX w połowie stycznia, to niektóre kierunki z np. Berlina wychodzą min. 2x więcej niż "okazja milowa".

Czy moze lepiej dzwonic na infolinie i prosic konsultanta zeby znalazl jakis termin w okazji? Dzieki za porady. Miłe nazbierane a teraz ciezko sensownie wydac 😅
 Profil Relacje PM off  

#9215 PostWysłany: 04 Lis 2025 04:43 
Awatar użytkownika

srebrny
Durne pytanie: czy gdzieś w apce/na stronie M&M można wymusić ponowne wysłanie mejla z potwierdzeniem rezerwacji? Albo lepiej w apce/na stronie Lufthansy lub Ethiopiana? Ten oryginalny mejl od M&M jest tak fajnie skomponowany technicznie (coś tam na zachód, coś tam Bangalore), że Kayak Trips nie zasysa ostatnich dwu lotów z rezerwacji. Co z kolei mnie nad wyraz irytuje.
lukket uważa post za pomocny.

#9216 PostWysłany: 04 Lis 2025 12:39 
Awatar użytkownika

srebrny
Na infolinii jak poprosisz to zapewne od ręki podczas rozmowy wyślą.
 Profil Relacje PM off
kameander lubi ten post.
kameander uważa post za pomocny.

#9217 PostWysłany: 05 Lis 2025 09:33 

Ktoś korzystał z tej opcji kompensacji CO2? Za mile lub gotowke mozna dostać troche punktow dodatkowo. Brakuje mi paru do golda i chciałem skompensowac pare lotow i dobić punkty. Mile sciagneli punktow nie dali. Na infolini senatora powiedzieli ze niby Lot sie w to nie lapie, ale sprawdza i narazie cisza. Do dzis mam opcję kompensacji lotow i pokazuje ze moge dostac punkty. To samo jest dla Lotu i Lufthansy. Anglojęzyczna infolinia do głównie pracownicy z Indii i ciezko sie dogadać.

Załączniki:
IMG_0448.jpeg
IMG_0448.jpeg [ 96.6 KiB | Obejrzany 311 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#9218 PostWysłany: 05 Lis 2025 10:40 
Awatar użytkownika

srebrny
Oby nie było tak jak z lotami, że zakup kompensacji za mile nie daje punktów. Daj znać jak sprawa się wyjaśni.

Jeśli zadziała to jest bardzo dobra wiadomość do awaryjnego uzupełnienia statusu za mile.
 Profil Relacje PM off  

#9219 PostWysłany: 05 Lis 2025 11:54 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 583
Kilometry: 1 242 867
Zakup kompensacji za mile daje punkty :)
2 ludzi lubi ten post.
lukket uważa post za pomocny.

#9220 PostWysłany: 05 Lis 2025 13:23 

Naliczylo Ci? Jaka linia? Po jakimś czasie?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9230 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 458, 459, 460, 461, 462  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości