Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Koh Lipe
#1 PostWysłany: 30 Paź 2025 12:08 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 275 193
niebieski
Witam byl ktos w ostatnim czasie i robil jakies wycieczki (Island hopping A/B) ? Jak to cenowo na miejscu wychodzi ? Pozdrawiam

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

Szarm el-Szejk z aquaparkiem i strefą spa 💦🌴 Tydzień z all inclusive w 4* hotelu za 2719 PLN Szarm el-Szejk z aquaparkiem i strefą spa 💦🌴 Tydzień z all inclusive w 4* hotelu za 2719 PLN
Ryga okołoweekendowo za 511 PLN 😍🏰 Wakacyjny city break (loty + hotel ze śniadaniami) ✈️☕ Ryga okołoweekendowo za 511 PLN 😍🏰 Wakacyjny city break (loty + hotel ze śniadaniami) ✈️☕
 Temat postu: Re: Koh Lipe
#2 PostWysłany: 31 Paź 2025 11:18 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 216 022
Nie wiem co oznacza skrót A/B ale na głównej uliczce są sprzedawcy wycieczek i coś sobie dobierzesz. Wyspa dość fajna. Jest raczej turystycznie niż rajsko no ale za to mnóstwo knajp, masaży, itp.

#3 PostWysłany: 30 Lis 2025 11:30 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 275 193
niebieski
Zdecydowanie polecam ta usmiechnieta Rodzinke !

Kaska Dang i maly Leo. Wycieczka bukowana przez whats uppa nie zadne agencje ktore sciagaja prowizje od kapitanow. Dang ma wlasna lodz i pluca ze stali to ile potrafi pod woda plywac glowa mala. Kaska wszystko opowie a maly rozbawi. Wycieczka island hopping A odbior o 8.45 z hotelu powrot ok 15.30 z lunchem.

https://www.instagram.com/aboattrips?ig ... Bid2VxZA==

ImageImageImage
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 28 Gru 2025 11:45 

Wrzucam ulotkę jednej z agencji organizujących wycieczki. Program A jest trochę tańszy i obejmuje bliższe wyspy (czasem określane jako „interior”). Program B jest odrobinę droższy i prowadzi na dalsze wyspy („exterior”). Od cen podanych na ulotce „na dzień dobry” schodzą 100 THB. Dalej nie widziałem sensu się targować — 60 zł za całodniową wycieczkę z lunchem to i tak śmiesznie mało 😄

Ja wybrałem Program B, ale prawdopodobnie przy drugim podejściu zdecydowałbym się na Program A. Te dalsze wyspy były OK, ale bez efektu „wow”. Podejrzewam, że widoki są bardzo podobne — główna różnica to dłuższy rejs longtailem, jakieś 1–1,5 godziny w jedną stronę.

Ogólnie te całodniowe wycieczki określiłbym raczej jako „powolne zwiedzanie” niż „plan wypchany atrakcjami po brzegi”.

Sama wyspa Koh Lipe jest fajna na parę dni. Mała - da się ją przejść na wskroś w jakieś 25 minut - a jednocześnie jest sporo restauracji i noclegów. Dużo opcji bardziej premium, z bezpośrednim dostępem do plaży, domkami itp. Ładne plaże, ładne widoki. Byłem tam dwie noce i bardzo mi się podobało. Na dłużej pewnie trudno byłoby wymyślić coś więcej niż leniuchowanie.

Załączniki:
ulotka-kohlipe.jpg
ulotka-kohlipe.jpg [ 833.03 KiB | Obejrzany 250 razy ]
 Profil Relacje PM off
bim-bam lubi ten post.
bim-bam uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości