Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 72 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 28 Wrz 2025 23:05 

joael napisał(a):
@Stavros

Po wczorajszej promo Azul dziś można upolować bilety w niskiej cenie GOL. Wymagany numer CPF, który oczywiście można obejść generatorem. Bilety lepiej kupować OW. Ja do Iguazu na luty upolowałem za ok. 270R$ za odcinek. A na trasie Sao-Rio można trafić jeszcze pojedyncze terminy styczeń-luty-marzec za 149-169R$, choć z tego co widzę standardowa stawka poza promo to 189-204-221R$, więc wcale nie aż tak sporo drożej.

Czy ten generator CPF daje zniżki na loty?
 Profil Relacje PM off  

W😲W❗ Loty do Apulii w supercenie 168 PLN 🔥 Mnóstwo dostępnych terminów 💚🤍❤️ W😲W❗ Loty do Apulii w supercenie 168 PLN 🔥 Mnóstwo dostępnych terminów 💚🤍❤️
Wietnam na bogato 💎🤩 8 dni w Da Nang w luksusowym 5* Wyndham Golden Bay ze złotym basenem za 3762 PLN💛😱 Wietnam na bogato 💎🤩 8 dni w Da Nang w luksusowym 5* Wyndham Golden Bay ze złotym basenem za 3762 PLN💛😱
#62 PostWysłany: 29 Wrz 2025 02:20 

srebrny
@martindothan

Formalnie nie daje, ale często kupując bilety na brazylijskiej stronie linii jest taniej, ale aby w ogóle kupić bilet wymagane jest podanie CPF, czyli coś w stylu naszego PESEL.
CPF można wyrobić legalnie, jeśli komuś się chce tracić na to czas.

#63 PostWysłany: 01 Paź 2025 23:57 

Z takich ciekawostek dotyczących cen jeżeli chcemy przelecieć bezpośrednio np. z MAO do GIG:
1. Bezpośredni lot około 1k pln
2. Wybieramy inne miasto ze stopoverem w GIG (nie przez multicity bo podbija cenę), np CWB lub NAT; cena spada do 500zł (korzystając z CPF i płatności w realach można jeszcze niżej).
3. Kupujemy i nie robimy drugiego odcinka.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 02 Paź 2025 06:20 

srebrny
Chyba, że rozkład się zmieni i przekierują nas inna trasą i wylądujemy w Kurytybie, zamiast w Rio😅
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#65 PostWysłany: 02 Paź 2025 06:56 
Awatar użytkownika

platynowy
Dokladnie. A zdaza sie....
I do tego jakis czas temu mocno uszczelnili system i generatory CIF przewaznie nie dzialaja.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#66 PostWysłany: 02 Paź 2025 12:19 

No risk - no fun, przy wybraniu opcji >24h na layover w RIO (GOL pozwala na takie coś przy zakupie) powinno zadziałać.
Dodatkowo lecąc z takiego Manaus i tak musimy dolecieć do miasta przesiadkowego, bo bezpośrednio do docelowego nas nie dowiozą. Więc jest przestrzeń na rozmowę z obsługą, żeby ułożyła to jak najbardziej pod nas, w przypadku wysypania się rozkładu
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 02 Paź 2025 12:53 

srebrny
Wszystko zależy od OTA. Jeśli klepnie zmiany, to nic z obsługą na lotnisku nie załatwisz.
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 06 Paź 2025 07:15 

niebieski
slaski napisał(a):
Z takich ciekawostek dotyczących cen jeżeli chcemy przelecieć bezpośrednio np. z MAO do GIG:
2. Wybieramy inne miasto ze stopoverem w GIG (nie przez multicity bo podbija cenę), np CWB lub NAT; cena spada do 500zł (korzystając z CPF i płatności w realach można jeszcze niżej).

No właśnie - chciałem o to zapytać - czy Latam/Gol mają jakieś choćby teoretyczne kary za no-show na kolejnym segmencie? (Mam u nich kilka NIEZALEŻNYCH rezerwacji, czy mogą mnie obciążyć przy kolejnej/robić problemy?)
I czy wykupując tą opcję w Latam że podręczny zmieści się ze mną w samolocie (na końcu rezerwacji za około 30 zeta) - jestem zabezpieczony przed zabraniem bagażu do luku? (nie mam rejestrowanego tylko podręczny)
Bo to jest tragedia jak widzę na wybrany termin lot IGU - GIG Latam za 1600 zeta a IGU - GIG - i dalej gdzieś w ch*** daleko za 500 zł
Podobnie z Manaus.
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 22 Paź 2025 06:32 

Loty: 114
Kilometry: 251 196
Cześć. Laduje na GRU o 19.55 (TAP z Lizbony). Dalej jest lot o 22.20 do IGU. Czy jest to realne?
Bo kolejny jest następnego dnia ale cena prawie 3x większa.
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 22 Paź 2025 08:26 
Awatar użytkownika

Loty: 1372
Kilometry: 2 818 335
platynowy
Tak, przy punktualnych lotach i niewielkiej kolejce do imigracji da się bez problemu. Pytanie czym lecisz do IGU i z którego terminala. TAP zapewne ląduje na terminalu 3 a odlot do IGU zapewne masz z dwójki. To krótki spacer długim korytarzem. Jak masz karty pokładowe to po drodze zostawisz bagaż w miarę szybko.

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off
kasiak80 lubi ten post.
kasiak80 uważa post za pomocny.

#71 PostWysłany: 22 Paź 2025 11:08 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
srebrny
Miałem podobna przesiadkę: lot LATAM MXP do GRU i za 2h wylot do IGU (ponownie LATAM). Bardzo długo w naszym przypadku wyładowywali bagaze. Nie pamiętam już dokładnie, ale wydaje mi się, że ponad godzinę po wylądowaniu jak nie dłużej. To spowodowało, że dalsza część to już byl bieg przez lotnisko co z bagażami i 2ka dzieci nie jest już takie super. A te odległości między terminalami to wcale nie taki króciutki spacer. Zdążyliśmy na nasz lot, jak boarding już trwał.

Do tego trzeba ponownie bagaż nadać. U mnie plusem było że to na jednym bilecie, wiec gdybym nie zdążył, to linia musiałaby mi ogarnąć transport dalej. Na osobnych biletach bym chyba nie ryzykował. Wystarczy lekkie spóźnienie i nie zdążycie. Osobiście nie lubię tego lotniska. Lecąc z Europy trzeba odbierać i nadawać bagaż. Mając znowu przesiadkę na locie z innego kraju am pd, przechodzić przez security, które tez często się zapycha. Nie mówiąc o tym, że zakupy w płynie z duty free zostają wtedy "skonfiskowane".
 Profil Relacje PM off
kasiak80 lubi ten post.
kasiak80 uważa post za pomocny.

#72 PostWysłany: 13 Lis 2025 19:31 

niebieski
-- 13 Lis 2025 18:18 --

dominiq1920 napisał(a):
slaski napisał(a):

No właśnie - chciałem o to zapytać - czy Latam/Gol mają jakieś choćby teoretyczne kary za no-show na kolejnym segmencie? (Mam u nich kilka NIEZALEŻNYCH rezerwacji, czy mogą mnie obciążyć przy kolejnej/robić problemy?)
I czy wykupując tą opcję w Latam że podręczny zmieści się ze mną w samolocie (na końcu rezerwacji za około 30 zeta) - jestem zabezpieczony przed zabraniem bagażu do luku? (nie mam rejestrowanego tylko podręczny)
Bo to jest tragedia jak widzę na wybrany termin lot IGU - GIG Latam za 1600 zeta a IGU - GIG - i dalej gdzieś w ch*** daleko za 500 zł
Podobnie z Manaus.

Sam sobie odpowiem - można, nikt nie ściga

-- 13 Lis 2025 18:31 --

kasiak80 napisał(a):
Cześć. Laduje na GRU o 19.55 (TAP z Lizbony). Dalej jest lot o 22.20 do IGU. Czy jest to realne?
Bo kolejny jest następnego dnia ale cena prawie 3x większa.

Przerabiałem prawie identyczną sytuację (LIS-GRU TAPem i GRU-IGU Latam) - ale wziąłem lot o 7 rano - następnego dnia.
Jak kolega wcześniej napisał - miałem sytuację, że
- samolot spóźnił się jakieś 20-25 minut
- te lotnisko jest duże, od momentu lądowania do wyjścia do terminala kolejne 20 minut,
- najpierw spora kolejka do paszportów, potem bardzo długie oczekiwanie na bagaż (miałem tylko podręczny, ale przymusowo mi go nadali)
Z terminala T3 (TAP) do T2 (Latam) jakieś 10-15 minut korytarzami. Latam (jak i chyba wszystkie tamtejsze linie) zaczynają boarding aż godzinę przed odlotem (a zdażyło mi się, że i samolot wystartował 15 minut wcześniej przed rozkładem)

Wybrałem bezpieczniejszą opcję "koczowania" w saloniku - tam w T2 (Domestic) jest salonik, który nie ma limitów czasowych - możesz w nim przebywać ile chcesz. W nocy nawet w nim spory ruch, trafiłem na kolację, potem śniadanie.
(biednie nie było - ale luksusów się nie spodziewaj) - kupiłem voucher na olx (tu chyba zakaz reklamy, więc nie podam od kogo) za 49 zeta i elegancko się czekało / przysypiało na poranny lot. Salonik nazywa się The Lounge Sao Paulo

Ostatnio podbity przez dominiq1920, 13 Lis 2025 19:31
 Profil Relacje PM off
kasiak80 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 72 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości