Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Lis 2012 09:24 

Ciężko jest dokładnie zważyć bagaż wagą elektroniczną. W zależności od pomiaru wychodzi mi 10-10,2kg. Czy lepiej jest coś wyjąć i nie ryzykować czy nie zwrócą uwagi na małe przekroczenie wagi? Lecę z Modlina.
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#2 PostWysłany: 22 Lis 2012 09:32 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Wyjmij parę skarpetek i upchnij w kieszeni.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Lis 2012 09:51 

Loty: 61
Kilometry: 102 896
niebieski
Zawsze możesz po prostu zacząć zakładać na siebie wszystko co tam masz w środku (raz z Hiszpanii leciałem z 4kg brzoskwiń w kieszeniach kurtki, przy 40 stopniach na zewnątrz :P)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Lis 2012 10:08 

theo napisał(a):
Zawsze możesz po prostu zacząć zakładać na siebie wszystko co tam masz w środku (raz z Hiszpanii leciałem z 4kg brzoskwiń w kieszeniach kurtki, przy 40 stopniach na zewnątrz :P)

Czyli po tym jak zważyli Ci bagaż mogłeś odejść, przepakować się i podejść powtórnie do ważenia? Dzięki, o to mi chodziło.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Lis 2012 10:16 

złoty
na 0,5kg nadbagażu w podręcznym nikt nie zwraca uwagi, zdarzało mi się kilkukrotnie gdy ważyli (ostatni raz chyba z 2 lata temu :-), bardziej zwracają uwagę na rozmiar bagażu) i często miałem 10,2 - 10,5 i nikt nie robił problemu.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Lis 2012 10:37 
Awatar użytkownika

Z powodu niewielkiego nie - bo jak napisali wczesniej 500 g mozesz spokojnie wyjac i wlozyc do kieszeni - ewentualnie zalozyc na siebie. (dwa podkoszulki).
Po drugie - zwykle przy bramce nie waza bagazu (odprawiasz sie online przeciez?) tylko spradzaja czy sie miesci do boksu ;)

#7 PostWysłany: 22 Lis 2012 10:45 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 428 084
srebrny
Pamiętam, że rok temu jak leciałem ze Stansted dwukrotnie to za każdym razem miałem dobrze powyżej 10kg (ok. 10.8) i nie było problemu. Wygląda na to, że zaokrąglali w dół. Czyli dopiero od 11 byłby problem. Ale nie wiem, czy to są wytczyne Ryanaira, czy kaprys pracownika...
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 22 Lis 2012 10:49 
Awatar użytkownika

niebieski
W B(rz)ydgoszczy to tam robią problem nawet o 0,1 kg... Doświadczyłem tego sam empirycznie.

#9 PostWysłany: 22 Lis 2012 10:52 

xav napisał(a):
Z powodu niewielkiego nie - bo jak napisali wczesniej 500 g mozesz spokojnie wyjac i wlozyc do kieszeni - ewentualnie zalozyc na siebie. (dwa podkoszulki).
Po drugie - zwykle przy bramce nie waza bagazu (odprawiasz sie online przeciez?) tylko spradzaja czy sie miesci do boksu ;)

W Modlinie ważą przy bramce.
Dziękuję za odpowiedzi. Jestem spokojniejszy :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 22 Lis 2012 23:26 

Loty: 140
Kilometry: 236 052
niebieski
Latałem z kilku lotnisk w Polsce ryanairem i powiem,że jest różnie.Raz czepiają się raz półkilo mi przeszło.Zależy od kontrolujących.Jaja były jak raz wiozłem boxa do zdejmowania silocków,leciałem do birmingham wtedy.Niestety ale mało ludzi zna takie narzędzia.Ile telefonów wykonali,ile ważnych ludzi przyszło,żeby to zobaczyć szok!Kazali mi udowodnić,że to jest to o czym mówię.I jak teraz udowodnić zdjąć komuś silocka ,czy co?Dopiero przez internet w komórce pokazałem i udowodniłem do czego to jest i że nie wybucha.samolot mało się nie opóżnił,jaja jak berety
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 23 Lis 2012 00:01 

Co to jest urządzenie do zdejmowania silocków?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 23 Lis 2012 00:06 
Awatar użytkownika

Loty: 187
Kilometry: 302 324
Zbanowany
OT
Pewnie miało być simlocków. Każdy się o coś doczepi na forum widze...
http://allegro.pl/akcesoria-serwisowe-boxy-47020
EOT

Ostatnio w KTW przy locie do STN każdy bagaż ważony, 10,5 przechodziło. 11 już nie. Na niektórych mierzą tylko, nie ważą.

#13 PostWysłany: 23 Lis 2012 16:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Wg mnie im się tam po prostu nudzi mając 1 lot dziennie, stąd taka dokładność...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości