Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 615 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31
Autor Wiadomość
#601 PostWysłany: 30 Lip 2025 13:12 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 568
Kilometry: 861 604
Wejdź na stronę pośrednika doyouitaly lub bliźniaczego doyouspain - tam łatwo wyfiltrujesz wypożyczalnie akceptujące karty debetowe, ale czytaj dokładnie warunki. Jeśli chodzi o kartę kredytową innej osoby: czasem wypożyczalnia się zgadza, ale zwykle ta osoba musi być wtedy dodana jako drugi kierowca (w skrócie: może nie jeździć, ale musi przedstawić prawo jazdy w momencie wynajmu, żeby widniała na umowie).
Stusi lubi ten post.

Ultra all inclusive na Dżerbie 🏝️ 4* hotel z prywatną plażą za 1879 PLN Ultra all inclusive na Dżerbie 🏝️ 4* hotel z prywatną plażą za 1879 PLN
Spróbuj porto w Porto 🍷🇵🇹 3-dniowy city break w Portugalii za 899 PLN ☀️😎 Spróbuj porto w Porto 🍷🇵🇹 3-dniowy city break w Portugalii za 899 PLN ☀️😎
#602 PostWysłany: 30 Lip 2025 15:03 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Karta zawsze musi być na głównego kierowcę, co najwyżej jak nie jeździ, trzeba dokupić drugiego kierowcę, czyli osobę faktycznie jeżdżącą.
 Profil Relacje PM off  

#603 PostWysłany: 30 Lip 2025 18:22 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Karta=kierowca.
W innym przypadku rezerwacja i kasa przepada. Przerabiane w Trogirze.

W Locauto w Palermo Polak dawał debetową. Tam było nie tylko Locauto; mógł mieć od innej wypożyczalni.
 Profil Relacje PM off
Stusi uważa post za pomocny.

#604 PostWysłany: 17 Wrz 2025 10:50 

Polecam wypożyczalnię Sicily By Car. Szybki odbiór, bardzo miła Pani w okienku która na dodatek biegle mówiła po polsku. Żadnego wciskania ubezpieczenia (miałem własne) Zamiast zwykłego Citroena C3 dostałem wersję Cross. Zwrot też bezproblemowy, depozyt zwolniony na drugi dzień.
 Profil Relacje PM off
FUX lubi ten post.
FUX uważa post za pomocny.

#605 PostWysłany: 17 Wrz 2025 11:53 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 568
Kilometry: 861 604
@Stusi a jaka lokalizacja?

#606 PostWysłany: 19 Wrz 2025 08:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Może trochę wykraczam poza wątek ale nie widzę lepszego miejsca do zadania tego pytania. Ma ktoś namiary lub korzystał na jakiegoś kierowcę z VANem w okolicach Katanii? Potrzebuję kogoś kto odbierze mi grupę 6 os. z lotniska, zawiezie do Syrakuz, a potem do Tarominy. Jakieś sprawdzone osoby/firmy?
 Profil Relacje PM off  

#607 PostWysłany: 19 Wrz 2025 09:08 

Kashpir napisał(a):

Lotnisko Palermo
 Profil Relacje PM off
FUX lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#608 PostWysłany: 20 Wrz 2025 07:26 

niebieski
elgigio napisał(a):
Może trochę wykraczam poza wątek ale nie widzę lepszego miejsca do zadania tego pytania. Ma ktoś namiary lub korzystał na jakiegoś kierowcę z VANem w okolicach Katanii? Potrzebuję kogoś kto odbierze mi grupę 6 os. z lotniska, zawiezie do Syrakuz, a potem do Tarominy. Jakieś sprawdzone osoby/firmy?

Na fejsie ileś osób się ogłasza w grupie sycylijskiej.
Musisz wybrać samemu.
 Profil Relacje PM off  

#609 PostWysłany: 20 Wrz 2025 12:17 
Awatar użytkownika

srebrny
elgigio napisał(a):

Może trochę wykraczam poza odpowiedź na Twoje pytanie, ale jeśli 2 z tych osób wypożyczały już wcześniej samochody & mają karty kredytowe to jest wielce prawdopodobne że taniej ich wyjdzie wypożyczenie 2 samochodów na lotnisku
 Profil Relacje PM off  

#610 PostWysłany: 20 Wrz 2025 21:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Zaiste byłaby to wspaniała rada, gdyby nie fakt, iż grupa ta z Tarominy na następny dzień musi dostać się do portu Tonarella, skąd bierze łódkę na 10 dni. Także byłoby to de facto wypożyczenie dwóch samochodów na 12 dni, po to aby objechać trasę Catania - Syrakuzy - Taromina - Tonarella - Catania, z czego oba wypożyczone auta spędziłyby po 10 dni gdzieś na jakimś zapewne płatnym parkingu przy porcie.

Niemniej faktycznie, liczą sobie... Puściłem zapytanie do 6 firm oferujących transfery i średnio chcą po 550-700 EUR za dzień. Rekordzista krzyknął 850 EUR/dzień.
 Profil Relacje PM off  

#611 PostWysłany: 21 Wrz 2025 14:01 

niebieski
No skoro ma być tanio i dobrze to komunikacja publiczna.
 Profil Relacje PM off  

#612 PostWysłany: 21 Wrz 2025 15:40 

złoty
Tylko podejrzewam, że wypożyczenie dwóch aut na 12 dni może wyjść sporo taniej niż 550 euro, zwłaszcza poza sezonem. Kupują sobie do tego ubezpieczenie w Cover4Rentals i bezstresowo zostawiają auta na 10 dni.

Poza tym, bez sarkazmu, na trasie lotnisko - Siracusa - Taormina - Tonnarella pociągi/autobusy + lokalnie taksówki też powinny dać radę. Zależy od ew. bagażu i ograniczeń czasowych.
Lotnisko - Siracusa pociąg (rzadziej) albo autobus
Siracusa - Taormina pociąg + shuttle bus albo taksówka ze stacji
Taormina - Tonnarella pociąg z przesiadką w Messynie.
 Profil Relacje PM off
FUX lubi ten post.

#613 PostWysłany: 27 Wrz 2025 09:24 

niebieski
Stusi napisał(a):
Kashpir napisał(a):

Lotnisko Palermo

Kliknięte. Dzięki za podpowiedź. Napisz, jak z czystością?
Z tym bywa różnie a szyby są jak przez mgłę. W zbiorniku od spryskiwaczy Sahara. Od wewnątrz dramat.
 Profil Relacje PM off  

#614 PostWysłany: 03 Paź 2025 10:47 

Polecam Locauto na Sycylii. Zarezerwowałem przez Booking Opel Corsa i dostałem Opla Corsę. Nowy, po liftingu, niecałe 20k przebiegu, dobre wyposażenie: kamery cofania, czujniki, Android Auto/Car Play. Niestety samochód był w średnim stanie wizualnym - sporo rysek, obicie prawego boku na którym był czujnik (i przy cofaniu odrazu piszczał), jakaś plama tapicerki na tylnych siedzeniach.

Wypożyczenie bezproblemowe (jedynie próbowano mi wcisnąć ubezpieczenie assistance); zwrot również bezproblemowy [dodam że miałem własne ubezpieczenie]. Więc jak najbardziej polecam.
 Profil Relacje PM off  

#615 PostWysłany: 03 Paź 2025 14:59 

niebieski
Locauto w Palermo było spoko.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 615 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości