Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu: [b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym: [b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: [b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: [b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): [b].......[/b]

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? [b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): [b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: [b].......[/b]

Inne uwagi: [b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 89, 90, 91, 92, 93
Autor Wiadomość
#1841 PostWysłany: 08 Wrz 2025 14:53 

Loty: 181
Kilometry: 406 876
niebieski
Nazwa hotelu: Novotel Wien Hauptbahnhof

Twój status w programie lojalnościowym: platynowy

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtańszy - pokój standardowy z podwójnym łóżkiem

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: podwyższenie standardu pokoju do Executive room, drink powitalny, wstawka do pokoju (pyszne czekoladki, magnes), darmowy minibar uzupełniany codziennie, piękny widok z 18 piętra.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): kasa

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? nie

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): -

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel bezpośrednio przy głównym dworcu kolejowy (w pokoju nie słychać odgłosu dworca i pociągów, dojazd z lotniska pociągiem trwa 17 minut. Pokój duży, czysty, codziennie sprzątany. Obsługa bardzo miła. Dobre śniadania. Do centrum miasta (do Opery) około 25 minut spacerkiem. Blisko Belveder. Hotel godny polecenia, chociaż cena dość wysoka (około 700 pln zapokój dwuosobowy ze śniadaniem).

Inne uwagi: Przy rezerwowaniu pokoju dałem ciała i pomyliłem daty - zamiast we wrześniu zarezerwowałem daty w sierpniu. Wyjątkowo hotel zgodził się na zmianę dat rezerwacji (bezzwrotnej). Za to duży plus.

Załączniki:
Novotel4.jpg
Novotel4.jpg [ 109.88 KiB | Obejrzany 474 razy ]
Novotel3.jpg
Novotel3.jpg [ 80.87 KiB | Obejrzany 474 razy ]
Novotel2.jpg
Novotel2.jpg [ 89.54 KiB | Obejrzany 474 razy ]
novotel1.jpg
novotel1.jpg [ 202.03 KiB | Obejrzany 474 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎 Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎
Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN
#1842 PostWysłany: 16 Wrz 2025 18:29 
Awatar użytkownika

złoty
Nazwa hotelu:Mercure Tirana

Twój status w programie lojalnościowym:Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Classic - najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Voucher na drinka - piwo lub wino oraz softy. Plus podziękowania od recepcjonistki za lojalność, więc rozpoznanie statusu było, przywilejów niezbyt.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Punkty plus dopłata.

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):.......

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Nowoczesny hotel z basenem na dachu. Tuż obok ruchliwej drogi, izolacja akustyczna jest słaba i mocno to sąsiedztwo przeszkadza. Dodatkowo, mimo że na piętrze jest tylko 10 pokoi, to izolacja akustyczna od korytarza też jest kiepska i słuchać każdą osobę czy trzaśnięcie drzwiami. Pokój duży, z dziwnym fotelem w baranka. Czajnik, lodówka i dwie wody. Co ciekawe, w TV pierwszy albański kanał jest dopiero na pozycji 16.
Śniadanie dość solidne, ale z ograniczonym wyborem. Omlet na zamówienie - nigdzie nie ma o tym informacji. Kilka smacznych deserów, są sałatki. Gorzej, że jest tylko kawa przelewowa. Inne, bardziej 'wyrafinowane' kawy, dodatkowo płatne. Może być, ale niczego ten posiłek nie urywa. Nawet w tygodniu dostępny dopiero od 7.
Wybrałem ten hotel, bo to aktualnie jedyny przedstawiciel Accora w tym mieście (drugi na być w 2026). Trochę droższy już średnia w okolicy, i w dodatku troszkę daleko od centrum, przystanek autobusu okrężnego jest jakieś 5 min na piechotę, bardziej bezpośredni z 10. Dla turystów chyba lepszym pomysłem będzie coś w centrum.

Inne uwagi:Hotel niedaleko terminala autobusowego, jedzie z tego miejsca autobus na lotnisko (w ograniczonych godzinach). Przynajmniej taka jest teoria, bo ów terminal wygląda, jakby był w połowie kompletnej przebudowy, więc nie wiem czy coś tam jeździ, ruszałem z hotelu na tyle wcześnie, że nie przetestowałem tej opcji. W autobusie z lotniska do centrum, można poprosić o zatrzymanie się przy pobliskim centrum handlowym (jest tam duży spożywczy).

Załącznik:
11.jpg
11.jpg [ 265.48 KiB | Obejrzany 364 razy ]

Załącznik:
12.jpg
12.jpg [ 196.49 KiB | Obejrzany 364 razy ]

Załącznik:
13.jpg
13.jpg [ 225.79 KiB | Obejrzany 364 razy ]

Załącznik:
14.jpg
14.jpg [ 299.03 KiB | Obejrzany 364 razy ]

Załącznik:
15.jpg
15.jpg [ 291.99 KiB | Obejrzany 364 razy ]

Załącznik:
16.jpg
16.jpg [ 316.13 KiB | Obejrzany 364 razy ]

Załącznik:
17.jpg
17.jpg [ 341.26 KiB | Obejrzany 364 razy ]

Załącznik:
18.jpg
18.jpg [ 326.49 KiB | Obejrzany 364 razy ]
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
marek2011 uważa post za pomocny.

#1843 PostWysłany: 25 Wrz 2025 06:16 

HON fly4free
Nazwa hotelu: Ibis Styles Sapporo

Twój status w programie lojalnościowym: Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: King Deluxe

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: wcześniejsze zameldowanie o 13, oferta poźniejszego wymeldowania o 14 (nie potrzebowałem), drink powitalny do wyboru z kilku opcji (japońskie napoje w puszce, piwo, itp.), śniadanie dla 2 osób na cały pobyt, wstawka powitalna (list, paczka ciastek, pocztówka z Sapporo)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? nie

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): n/d

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Bardzo przyzwoity hotel z grzeczną, jak to w Japonii, obsługą. Lokalizacja centralna koło stacji metra - do handlowego centrum/tramwaju 10 minut spacerem. Przed przyjazdem otrzymałem e-maila z informacjami nt. rezerwacji oraz przeprosinami, że nie mają EL i w związku z tym oferują śniadania na cały pobyt. Myślałem, że to pomyłka bo mam tylko G, ale po przejeździe wszystko było przygotowane wraz z kuponami na śniadanie. Pokój bardzo wygodny i przestronny - co w Japonii jest rzadkie - był ze dwa razy większy np. od już upgrejdowanego pokoju w DT Hiltonie w Kyoto czy Osace. Ekspres do kawy, woda, lodówka, łazienka wprawdzie z wanną ale bardziej obszerną niż klasyki japońskie. W hotelu dość dobrze jak na Ibisa wyposażona siłownia. Śniadania w formie dużego bufetu typowo japońskiego + jedno danie na zamówienie (na zdjęciu widać połowę bufetu), więc można się spodziewać trochę różnych dziwactw, ale generalnie wybór jest spory i wszystko starannie przygotowane. Rano po 7 spora kolejka oczekujących - przed zamknięciem bufetu o 10 kompletne pustki, z tym że formalnie 9:30 last order i lokalni goście się do tego oczywiście stosują, więc ostatnie kilakaście minut jest się praktycznie samemu na sali.

Inne uwagi: w tym samym budynku jest Lawson, więc w razie czego można łatwo zrobić jakieś niezbędne zakupy spożywcze

Załączniki:
IbisSapporo.jpg
IbisSapporo.jpg [ 195.64 KiB | Obejrzany 260 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1844 PostWysłany: 02 Paź 2025 12:40 
Awatar użytkownika

złoty
abelincoln napisał(a):
Nazwa hotelu:Mercure Tirana

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Punkty plus dopłata.

W przypadku takiej formy płatności warto pilnować wyciągu z karty. Moją hotel obciążył w dniu wyjazdu kwotą równą płatności punktami - oczywiście, jak zrobiłem reklamację przez customercare accora to owa miła pani, co doceniała moją lojalność przy meldowaniu się (albo osoba o tym samym imieniu), wiele razy mnie mailowo przepraszała i po kilku dniach kwota (a jeszcze trochę straciłem na przewalutowaniu) wróciła - ale niesmak pozostał...
 Profil Relacje PM off
Darek M. lubi ten post.

#1845 PostWysłany: 03 Paź 2025 12:24 

Loty: 16
Kilometry: 20 948
niebieski
@abelincoln
Nigdy nie miałem problemu z taką formą płatności ale pewnie dlatego że zawsze płacę za pobyt przy zameldowaniu i dopłacam tylko brakującą kwotę,a dopiero potem ewentualnie otwieram rachunek na restaurację itp, akurat w tym hotelu w Tiranie byliśmy kilka dni po otwarciu go i nie było problemu z taką formą płatności/dopłaty ale oczywiście tu masz rację czujnym trzeba być cały czas .
 Profil Relacje PM off
abelincoln lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 89, 90, 91, 92, 93

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości