Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu: [b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym: [b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: [b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: [b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): [b].......[/b]

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? [b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): [b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: [b].......[/b]

Inne uwagi: [b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93  Następna
Autor Wiadomość
#1801 PostWysłany: 27 Sty 2025 21:01 

Loty: 181
Kilometry: 406 876
niebieski
Nazwa hotelu: Mercure Samui Chaweng Beach Tana

Twój status w programie lojalnościowym: platynowy

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: podwyższenie standardu pokoju do pokoju w budynku bezpośrednio przy plaży (te najtańsze są po drugiej stronie ulicy), drink powitalny, darmowe śniadania, wstawka do pokoju

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? nie

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): -

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel godny polecenia. Bardzo dobra lokalizacja, bezpośrednio przy fajnej plaży, doskonały basen, czysto, pokoje sprzątane codziennie, w pokoju ręczniki plażowe. Jedyna uwaga z małym minusem - śniadania mogłyby być bardziej urozmaicone. Stosunek jakości do ceny - bardzo dobry (pobyt był w grudniu 2024 r.- cena około 300 pln za noc)

Inne uwagi: Bardzo udany pobyt w hotelu

Załączniki:
15.jpg
15.jpg [ 192.21 KiB | Obejrzany 2913 razy ]
14.jpg
14.jpg [ 196.45 KiB | Obejrzany 2913 razy ]
13.jpg
13.jpg [ 223.68 KiB | Obejrzany 2913 razy ]
12.jpg
12.jpg [ 197.44 KiB | Obejrzany 2913 razy ]
11.jpg
11.jpg [ 313.82 KiB | Obejrzany 2913 razy ]
10.jpg
10.jpg [ 279.4 KiB | Obejrzany 2913 razy ]
9.jpg
9.jpg [ 491.24 KiB | Obejrzany 2913 razy ]
8.jpg
8.jpg [ 209.22 KiB | Obejrzany 2913 razy ]
7.jpg
7.jpg [ 399.18 KiB | Obejrzany 2913 razy ]
6.jpg
6.jpg [ 329.67 KiB | Obejrzany 2913 razy ]
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.

W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️ W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️
Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️ Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️
#1802 PostWysłany: 02 Lut 2025 13:48 
Awatar użytkownika

złoty
Nazwa hotelu:Movenpick Tallinn

Twój status w programie lojalnościowym:Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Superior

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Wstawka owocowa + 3 pralinki (które wyglądały jakby zwiedziły wcześniej wiele pokoi), drink (małe piwo lub wino), upgrade do deluxe.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):punkty plus dopłata.

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Nowoczesny hotel z bardzo sympatycznym wystrojem w pobliżu starówki, dość duży pokój z wanną (jedna z szerszych jakie widziałem w hotelach), wygodne łóżko, cicho. W hotelu jest godzina czekoladowa - cokolwiek to znaczy, bo niezbyt udało mi się trafić - od 17, plus darmowe spa (aczkolwiek według informacji widocznych na tv, niektóre pokoje za opłatą 12 euro).
Załącznik:
10.jpg
10.jpg [ 193.37 KiB | Obejrzany 2788 razy ]

Załącznik:
11.jpg
11.jpg [ 140.61 KiB | Obejrzany 2788 razy ]

Załącznik:
12.jpg
12.jpg [ 151.88 KiB | Obejrzany 2788 razy ]

Załącznik:
13.jpg
13.jpg [ 134.39 KiB | Obejrzany 2788 razy ]

Załącznik:
14.jpg
14.jpg [ 146.33 KiB | Obejrzany 2788 razy ]

Załącznik:
15.jpg
15.jpg [ 174.04 KiB | Obejrzany 2788 razy ]

Śniadanie w restauracji na ostatnim piętrze, sympatyczne widoki. Wybór w porządku - trochę słabszy jeśli chodzi o składniki do kanapek, lepszy dla wielbicieli słodkości. W niedzielę pojawiło się menu do omletów oraz kilku wyciskanych soków (okolice 3 euro) oraz wina musującego. Nie zrobiłem zdjęcia, bo zostało zabrane jak tylko zamówiłem z tekstem "żeby nikt nie próbował drugi raz". Cokolwiek to znaczy...
Ogólnie solidny wybór na weekendowe odwiedziny.

Załącznik:
20.jpg
20.jpg [ 262.75 KiB | Obejrzany 2788 razy ]

Załącznik:
21.jpg
21.jpg [ 263.64 KiB | Obejrzany 2788 razy ]

Załącznik:
22.jpg
22.jpg [ 275.41 KiB | Obejrzany 2788 razy ]

Załącznik:
23.jpg
23.jpg [ 227.91 KiB | Obejrzany 2788 razy ]

Załącznik:
24.jpg
24.jpg [ 251.28 KiB | Obejrzany 2788 razy ]

Inne uwagi: Troszkę się uśmiałem w pokoju, bowiem jest całkiem sympatyczny wybór herbat, ale nie ma czajnika... A i nie uzupełniono wody drugiego dnia.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#1803 PostWysłany: 17 Lut 2025 15:19 

niebieski
Nazwa hotelu: Sofitel Mauritius L'Impérial Resort & Spa

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtańszy - luxury room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: podwyższenie standardu pokoju do Magnifique, drink powitalny, wstawka do pokoju, wcześniejsze zameldowanie.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): -

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel gorąco polecam. Luksusowy obiekt. Darmowy parking. Duży pokój. Serwis rano i wieczorem. Czysto. Bardzo mila obsługa. Pyszne śniadania wraz z winem musującym. Wspaniałe baseny i plaża. Nie ma problemów z leżakami lub miejscami w cieniu. Dwa baseny. Spa w cenie (poza masażami - konieczność rezerwacji). Centrum wodne w cenie (kajaki, rowery wodne, sup). Wieczorne atrakcje , np. występy muzyków na żywo. Na miejscu restauracja, ale nieco droga.

Inne uwagi: Luksusowy hotel przy wspaniałej plaży. Konieczne auto lub korzystanie z taksówek.

Załączniki:
20.jpg
20.jpg [ 125.97 KiB | Obejrzany 2626 razy ]
19.jpg
19.jpg [ 411.7 KiB | Obejrzany 2626 razy ]
18.jpg
18.jpg [ 330.05 KiB | Obejrzany 2626 razy ]
17.jpg
17.jpg [ 179.71 KiB | Obejrzany 2626 razy ]
16.jpg
16.jpg [ 217.74 KiB | Obejrzany 2626 razy ]
15.jpg
15.jpg [ 298.68 KiB | Obejrzany 2626 razy ]
14.jpg
14.jpg [ 338.13 KiB | Obejrzany 2626 razy ]
13.jpg
13.jpg [ 421.69 KiB | Obejrzany 2626 razy ]
12.jpg
12.jpg [ 352.83 KiB | Obejrzany 2626 razy ]
11.jpg
11.jpg [ 243.7 KiB | Obejrzany 2626 razy ]
10.jpg
10.jpg [ 325.81 KiB | Obejrzany 2626 razy ]
9.jpg
9.jpg [ 207.91 KiB | Obejrzany 2626 razy ]
8.jpg
8.jpg [ 297.33 KiB | Obejrzany 2626 razy ]
7.jpg
7.jpg [ 282.39 KiB | Obejrzany 2626 razy ]
6.jpg
6.jpg [ 307.13 KiB | Obejrzany 2626 razy ]
5.jpg
5.jpg [ 402.39 KiB | Obejrzany 2626 razy ]
 Profil Relacje PM off
14 ludzi lubi ten post.

#1804 PostWysłany: 23 Lut 2025 21:33 

Loty: 312
Kilometry: 394 864
niebieski
Nazwa hotelu: Mercure Muscat
Twój status w programie lojalnościowym: srebrny
Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtańszy dostępny
Przywileje otrzymane w związku ze statusem: welcome drink
Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Bardzo przyjemny i sympatyczny hotel, lokalizacja trochę na uboczu- dosyć daleko od lotniska i starego miasta, ok. 3 km od meczetu Sułtana Quboosa, najlepiej komunikacyjnie samochodem- parking podziemny i na zewnątrz hotelu, bezpłatny. Pokoje duże, czyste, komfortowe łóżko, TV. Na siódmym piętrze siłownia i wejście na basen zewnętrzny, całkiem sporych rozmiarów. Ze śniadania nie korzystałem. Za to bez problemu zameldowano mnie już w południe.
Sympatyczna i pomocna obsługa.
ImageImageImageImage
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#1805 PostWysłany: 27 Lut 2025 21:08 

niebieski
Nazwa hotelu:Mercure Larnaca City

Twój status w programie lojalnościowym:Classic

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Superior room with double bed, sofa and balcony

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:NA

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel położony jest w samym centrum plażowej dzielnicy Larnaki. Do plaży i przystanków autobusowych można dojść w około 5 minut spacerem. Hotel nie dysponuje własnym parkingiem, ale w okolicy znajdują się publiczne parkingi. Ceny w restauracji hotelowej są porównywalne do cen w lokalnych restauracjach, których w pobliżu jest mnóstwo, zarówno sieciowych, jak i niezależnych.

Sam hotel jest zupełnie nowy, wyposażony w dotykowe włączniki (które osobiście uważam za niefunkcjonalne), jednak brakuje w nim gniazd USB oraz standardowych gniazdek europejskich. Pokój, w którym się zatrzymałem, składał się z oddzielnej sypialni z balkonem oraz przechodniego salonu z sofą. Pokoje są ładne, komfortowe i czyste. Sala śniadaniowa znajduje się na 7. piętrze, a na 8. piętrze jest basen i bar przy basenie (oczywiście nieczynne zimą).

Hotel jest naprawdę godny polecenia. Jakiś czas temu miałem Golda (nie zauważyłem żadnych korzyści ponad Silver) i spadłem do Classica, ale pobyt w tym hotelu był tak udany, że chyba z powrotem przeproszę się z Accorem.

Inne uwagi:NA
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1806 PostWysłany: 11 Mar 2025 08:43 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 232
Kilometry: 494 251
Nazwa hotelu: Ibis Hong Kong North Point

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtańszy - standard room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: drink powitalny

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): -10% za członkostwo w Accor Plus wraz z bliżej nieokreśloną promocją na śniadania all you can eat za złotówkę (standardowo 100 HK$)

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? nie wiem

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): n/d

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Dobra relacja ceny do jakości, pokój prosty, nie za mały, wyposażony w najpotrzebniejsze udogodnienia. Jak na typowe stawki za noclegi w Hong Kongu, hotel nie jest drogi a zlokalizowany jest nieźle - parę kroków od linii tramwajowej oraz niedaleko metra. Drink powitalny to do wyboru napoje gazowane w puszce, woda, jakiś sok i piwo Tsingtao. Obsługa jest super miła ale wysoki standard w obłudze klienta jest chyba dość typowy dla Hong Kongu.

Inne uwagi: 20 minut spacerem z hotelu znajduje się jeden z najbardziej rozpoznawalnych budynków miasta tzw. Monster.

p.
6 ludzi lubi ten post.

#1807 PostWysłany: 11 Mar 2025 18:32 
Awatar użytkownika

złoty
Nazwa hotelu:Ibis New Delhi Aerocity.

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Najtańszy twin

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Wczesny check-in o 11, drink - małe piwo Fosters lub cydr. O 20:00 donieśli kilka owoców w ramach wstawki.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Punty plus dopłata.

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Bardzo standardowy Ibis. Hotel duży, w odległości 300 metrów od metra z lotniska w DEL. W nocy łatwy dojazd uberem na lotnisko - poniżej 300 rupii, jak się wymeldowywałem o 3 w nocy, na recepcji był spory ruch w obie strony.

Inne uwagi: Wstąpiłem do hotelu zostawić bagaż troszkę po 10 i zdziwienie, bowiem według recepcjonistki - nie ma miejsca w składziku. Więc zagrałem statusem i poprosiłem o wcześniejsze zameldowanie. Co prawda trwało to z godzinę zanim wysprzątali pokój, ale cóż - lepszy rydz niż nic...
Załącznik:
11.jpg
11.jpg [ 143 KiB | Obejrzany 2141 razy ]

Nazwa hotelu:Ibis Kolkata Rajarhat

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Najtańszy (patrz stawka).

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Drink(małe lokalne lub Carlsberg piwo lub softy), powitanie managera przy recepcji (patrz stawka).

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Kasa + punkty, kupiłem stawkę "extra benefits", o kilka stów lokalnej waluty droższa niż najtańsza - a wchodzi w skład transfer w jedną stronę z lotniska (według hotelu 600 rupii), posiłek (kolacja lub śniadanie), zameldowanie o 9 i wymeldowanie o 16 oraz 20% zniżki na gastronomie i softy - więc niezbyt korzystałem ze statusu.

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Z wnętrza, typowy Ibis. Bardzo przyjaźni, ale może nie nadskakujący pracownicy. Widoki z okna nijakie - wieżowce i budowa, ale jak na nocleg przed powrotem do Europy - wszystko ok.
Wieczorny bufet spory i nawet smaczny - z 10 dań na gorąco (lokalne i zachodnie), dwie zupy, warzywa do sałatek, kilka deserów i innych drobiazgów. Nie zrobiłem zdjęcia, bo więcej obsługi pilnowało niż było gości o 19:30. Jak za tę cenę, warto.
Nie był to najtańszy hotel w "okolicy" lotniska, ale nie mam żadnych powodów do narzekania.

Inne uwagi:Manager przy recepcji był bardzo gadatliwy i rozmawialiśmy o podróżach dobre 15 min, a na koniec dziękował za to, co Polska zrobiła dla ukraińskich uchodźców...
Załącznik:
22.jpg
22.jpg [ 182.76 KiB | Obejrzany 2141 razy ]

Załącznik:
23.jpg
23.jpg [ 142.74 KiB | Obejrzany 2141 razy ]

Załącznik:
24.jpg
24.jpg [ 264.64 KiB | Obejrzany 2141 razy ]
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#1808 PostWysłany: 11 Mar 2025 23:18 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
Nazwa hotelu: Mercure Kraków Stare Miasto

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: standard

Twój status w programie lojalnościowym:Platinum

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: up do Apartamentu, wstawka, śniadanie a la carte, 2 softy gratis w pokoju

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: bywam tu regularnie, więc mogę po raz kolejny pochwalić załogę. Apartament fajny, dużo miejsca, ale w łazience brak kaloryfera. Osobne wc. Jeśli mam na coś narzekać, to słaby papier toaletowy :)
Na minus tym razem brak late check out - niby duże obłożenie. Welcome drink też słaby: tylko żywiec, softy, wino lub prosecco. Liczyłam na większy wybór. Wstawka taka sobie: 2 soki, list, orzechy w karmelu i maliny w czekoladzie. Wyjazd był ze specjalnej okazji i np. rok temu w Novotelu Poznań wstawka była dużo lepsza - pamiątkowe kubki, specjalna personalizowana kartka, wino, słodycze, torcik i owoce.
Największy plus to dodatkowe menu śniadaniowe dla Platinum i Diamond. Bardzo dobry i ciekawy wybór. Można oczywiście korzystać z bufetu, ale dania są na tyle duże, że nie ma już zbytnio miejsca :) na śniadanie ponadto był lokalny cydr. Standardowo w bufecie jajecznica, kiełbaski, na ciepło jeszcze kaszanka, była stacja z jajkami. JEst maszyna do gofrów. Wybór przekąsek na zimno bardzo dobry, dużo lokalnego jedzenia. Dostępny świeży sok z buraka/jabłka/marchewki.
Przy check out oferują obwarzanki, kiedyś były przy check in :)

Inne uwagi: drogi parking (120zł), windy jakoś wolno działały

Załączniki:
eDhAqLqm.jpg
eDhAqLqm.jpg [ 203.87 KiB | Obejrzany 2086 razy ]
SN9Ms3GN.jpg
SN9Ms3GN.jpg [ 137.44 KiB | Obejrzany 2086 razy ]
OEdSfmzn.jpg
OEdSfmzn.jpg [ 112.55 KiB | Obejrzany 2086 razy ]
ysBsoK2z.jpg
ysBsoK2z.jpg [ 116.36 KiB | Obejrzany 2086 razy ]
wOWBGVdK.jpg
wOWBGVdK.jpg [ 172.08 KiB | Obejrzany 2086 razy ]
5 ludzi lubi ten post.
skrzat uważa post za pomocny.

#1809 PostWysłany: 14 Mar 2025 12:32 

niebieski
Tym razem wyłamie się z szablonu. Szkoda miejsca.
Hotel: Ibis Styles Kota Bharu (Malezja)
Nocowałem tam wczoraj. Rezerwacja dokonywana kilka tygodni temu. Po przyjeździe recepcjonistka zakwaterowała nas w pokoju na 18 piętrze. pokój studio, czyli podniosła nam standard pokoju - mój status platyna.
W hotelu sporo plakatów dotyczących Ramadanu i świątecznej kolacji. W pokoju gorąco, smród. Okna nieotwierane - brak możliwości. Pokój czysty. Zjechałem na dół do recepcji z pytaniem: gdzie śniadanie, gdzie możemy zjeść kolację i gdzie wykorzystać drink powitalny. Dostajemy informację zwrotną, że nie mamy wykupionego śniadania, drink powitalny to szklanka wody, a restauracja jest szykowana na kolację dla realizujących post w ciągu dnia. Dodam, że przy statusie platynowych w krajach azjatyckich śniadanie jest za darmo. W hotelu coraz więcej muzułmanów. W końcu po telefonie do kogoś? dostajemy voucher na drink powitalny, śniadanie. Drink powitalny chcemy zrealizować w restauracji, ale dla gości hotelowych przewidziano tylko jeden stolik trzyosobowy, ale trzecie krzesło też nam usunęli. Dobra mogliśmy wybrać kawę lub herbatę do 15 RM. Ok. Zamówiliśmy też jedzenie - ja fish & chips. O dziwo danie podano, ale chipsy potraktowano dosłownie i na talerzy było trochę chipsów ziemniaczanych z torebki!!!!!!! Koszmar.
Dobra pojadę na basen, na 20 piętro. Niestety też zajęte na uroczystą kolację, płatną. Ludzi było mnóstwo do konsumpcji. Rozumiem, Ramadan, ale goście hotelowi tylko w tym przeszkadzali.
Śniadanie dramatyczne. Byliśmy w restauracji o 8.20 i w podgrzewaczach było słabo (tak jakby podali resztki z wczorajszej kolacji). Kawa zimna. Kelner chowa się w kuchni, a na sali było nas 4 osoby. Inni goście zamówili omleta. Jak zobaczyłem na jakiej patelni kucharz przygotowywał go to wyszedłem. Koszmar.
Rano Pani w recepcji pyta się czy wszystko było ok? No nie było. Albo uprzedza się gości hotelowych o ograniczeniu usług i obniża cenę, albo ich nie przyjmuje.
Co najgorsze na google maps ten hotel ma bardzo dobre oceny. Super lokalizacja. To nie prawda, jest pośrodku niczego. Do dużego marketu 20 minut pieszo.
Ja ze swojej strony nie polecam, ale każdy sam decyduje.
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
7 ludzi uważa post za pomocny.

#1810 PostWysłany: 16 Mar 2025 13:43 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 232
Kilometry: 494 251
Nazwa hotelu: The Silveri Hong Kong MGallery

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtańszy - classic room, Urban Oasis View

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: drink powitalny

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Stay Plus

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? jest

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): nie korzystałem

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Zdecydowanie polecam. Hotel jest relatywnie niedawno wybudowany i całe wyposażenie, mała architektura, wszystkie elementy obiektu są nowe. Wejście z metra/pociągu nieco zaskakuje bo trzeba przejść przez centrum handlowe i znaleźć windę na trzecim piętrze. Po wjeździe na poziom recepcji, przesiadamy się do drugiego zestawu wind, który obsługuje piętra z pokojami i salonikiem.

Fajnym dodatkiem do pobytu, jest realizacja vouchera na welcome drinka w barze THE PAVILION. Do wyboru kawa, herbata, soki a także lżejsze alkohole - Estrella z piw i nieco większy wybór, łącznie z prosecco, z win. Z recepcji można wyjść na taras (będący zarazem dachem centruum handlowego) gdzie znajduje się ogród, basen, jacuzzi i tzw. strefa sunbeds.

Inne uwagi:
- basen na zewnątrz, wraz z jacuzzi, działa od marca do października.
- shuttle bus na lotnisko startuje o 6:00 rano. To było za późno na mój lot ale z uwagi na bliskość lotniska, taksówka nie była droga (30 zł).
- ekspres do kawy jest na wyposażeniu także najtańszych pokoi.

Room tour:

Załącznik:
MGallery 01.jpg
MGallery 01.jpg [ 253.35 KiB | Obejrzany 1823 razy ]

Załącznik:
MGallery 02.jpg
MGallery 02.jpg [ 283.99 KiB | Obejrzany 1823 razy ]

Załącznik:
MGallery 03.jpg
MGallery 03.jpg [ 410.84 KiB | Obejrzany 1823 razy ]

p.
6 ludzi lubi ten post.

#1811 PostWysłany: 18 Mar 2025 14:46 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 168 884
srebrny
Nazwa hotelu: Ibis Styles Kuala Lumpur Bukit Bintang

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Pokój gotowy był już o 10:00. Żadnych innych statusowych benefitów nie otrzymałem. Może wynikało to z tego, że hotel dopiero od stycznia jest pod szyldem Accor

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty plus dopłata

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel ma fajną lokalizację, zwłaszcza jak na resztę accorów. Wprawdzie najważniejsze atrakcje Kuala nie są w sąsiedztwie, ale na pewno w zasięgu dłuższego spaceru. Od godz. 17:00 pod hotelem i w jego okolicach otwierają się stragany z jedzeniem. Jest spory wybór różnego jadła - sam jednak jadłem w pobliskiej knajpie koło Nasi Ayam Hainam Chee Meng, bardzo polecam. Hotel miał małe obłożenie, dlatego wybór na bufetowym śniadaniu nie był za duży, kawa niestety tylko rozpuszczalna z pseudo ekspresu. Za to pokoje były odnowione, przestronne i czyste. W podziemiach pobliskiego centrum handlowego ukryty jest spory supermarket Giant Sungei Wang ze sporym wyborem alkoholi, a także lokalnych jedzeniowych suvenirów
Inne uwagi: brak

Załączniki:
ibis 00.jpg
ibis 00.jpg [ 472.94 KiB | Obejrzany 1744 razy ]
Styles 0.jpg
Styles 0.jpg [ 257.82 KiB | Obejrzany 1744 razy ]
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#1812 PostWysłany: 22 Mar 2025 14:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Nazwa hotelu: Mercure Amersfoort

Twój status w programie lojalnościowym: gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: superior

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do jednego z dwóch największych pokojów w hotelu: suite z salonem, aneksem, jadalnią, kominkiem i jacuzzi, welcome drink, wstawka (orzeszki, makaroniki, woda, dwie butelki lokalnego piwa

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): -------

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel wybraliśmy na jedną noc do przespania się przed dojazdem do miejsca docelowego następnego dnia, więc byliśmy na miejscu dość późno, a wyjechaliśmy wcześnie rano. Gdybym wiedziała, co mnie na miejscu zastanie, to zaplanowałabym dłuższy pobyt ;)

A co zastaliśmy na miejscu? Śmiało mogę powiedzieć, że był to jeden z najbardziej spektakularnych upgradów, jakie udało mi się dostać w hotelach accora w Europie - suite o powierzchni kilkudziesięciu metrów kwadratowych, z salonem, aneksem, jadalnią, kominkiem gazowym (?) i jacuzzi. Zdjęcia robione w nocy, więc nie oddają do końca wrażenia, jakie suite robi. No i do tego mamy piękny widok na miasto z 10 piętra, który uwieczniłam już z rana.

Co do samego hotelu - jest położony w pobliżu starego centrum miasta i dworca, w nowo zbudowanym kompleksie budynków. W pobliżu są sklepy i restauracje (jedna jest nawet w tym samym budynku, co hotel), do starego centrum jest jakieś 10 min. na piechotę. Uważam zatem, że hotel może być całkiem fajną bazą wypadową do zwiedzania bliższej i dalszej okolicy - do Utrechtu jedzie się pociągiem kilkanaście minut, do Amsterdamu 35-45 minut. A i samo Amersfoort też warto zwiedzić.

Ze śniadania i późnego wymeldowania nie korzystaliśmy.

Ogólnie mieliśmy świetny, chociaż krótki pobyt - na pewno rozważę powrót.

Inne uwagi: Parking na miejscu w garażu kompleksu, miejsca dla gości hotelowych są oznaczone. Stawka 13 euro za dobę (niższa, niż ogólnie obowiązująca) i jak na holenderskie warunki bardzo atrakcyjna cenowo.

Tu widać plan piętra i dwie suity - 1001 to większa (nasza), a 1002 to mniejsza (opisane na stronie jako deluxe suite - też fajna).
Załącznik:
20250303_204537.jpg
20250303_204537.jpg [ 201.93 KiB | Obejrzany 1628 razy ]

A tu reszta ;)
Załącznik:
20250303_204552.jpg
20250303_204552.jpg [ 112.94 KiB | Obejrzany 1628 razy ]

Załącznik:
20250303_204604.jpg
20250303_204604.jpg [ 294.95 KiB | Obejrzany 1628 razy ]

Załącznik:
20250303_204704.jpg
20250303_204704.jpg [ 173.89 KiB | Obejrzany 1628 razy ]

Załącznik:
20250303_204712.jpg
20250303_204712.jpg [ 170.66 KiB | Obejrzany 1628 razy ]

Załącznik:
20250303_204734.jpg
20250303_204734.jpg [ 175.72 KiB | Obejrzany 1628 razy ]

Załącznik:
20250303_205116.jpg
20250303_205116.jpg [ 212.1 KiB | Obejrzany 1628 razy ]

Załącznik:
20250303_205133.jpg
20250303_205133.jpg [ 133.96 KiB | Obejrzany 1628 razy ]

Załącznik:
20250303_205139.jpg
20250303_205139.jpg [ 124.84 KiB | Obejrzany 1628 razy ]

Załącznik:
20250304_001019.jpg
20250304_001019.jpg [ 238.01 KiB | Obejrzany 1628 razy ]

Załącznik:
20250304_083408.jpg
20250304_083408.jpg [ 334.67 KiB | Obejrzany 1628 razy ]
9 ludzi lubi ten post.

#1813 PostWysłany: 28 Mar 2025 02:54 
Awatar użytkownika

HON fly4free
To nie jest standardowy opis, ale bardziej moje wrażenia po pobycie w Ibis Melbourne Hotel & Apartments.

Kilka miesięcy przed przyjazdem była jakaś promka dająca bezpłatne śniadanie.
Cena ok. 250 PLN (w większości opłacona punktami).
Spodziewałem się standardowego pokoju (wybrałem najtańszy), a dostałem apartment z dwoma pokojami (z 3 łóżkami), w pełni wyposażoną kuchnią i pokojem gościnnym.
Spokojnie w nim mogłoby się pomieścić 4 osoby (a nawet więcej).
Hotel zlokalizowany jest w centrum miasta na granicy bezpłatnego obszaru komunikacji tramwajowej.
Śniadania jak to w Ibisie - szału nie było (zaskakująca znośna jajecznica).

Zatem jeżeli ktoś planuje wypad z większą grupą i szuka taniej lokum, to polecam.
ImageImageImageImageImageImageImage
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1814 PostWysłany: 30 Mar 2025 17:36 

niebieski
Nazwa hotelu: Sofitel Kuala Lumpur Damansara

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: darmowe śnidania, wstawka do pokoju, podwyższenie standardu pokoju do apartamentu, zameldowanie i wymeldowanie w saloniku, drink powitalny, serwis pokoju dwa razy dziennie

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkyy + kasa

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? tak

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): [b]Salonik bardzo duży. Obsługa bardzo miła. Codzienie inny serwis w tym zawsze jedno danie przygotowywane przez kucharza w saloniku (raz krewetki na grzance, smażony stek), kącik słodyczy, owocowy i drobnych przekąsek. Bardzo smacznie, np. wędzona kaczka w całości. Do tego spory, jak na Malezję, wybór alkoholi. Śniadania, ale w restauracji ogólnodostępnej większy wybór dań[. Salonik godny polecenia. /b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: [b]Hotel godny polecenia. Elegancko, czysto, z bardzo miłą obsługą i pysznymi śniadaniami. Trochę na uboczu, ale Grab jest bardzo sprawny i tani. Pokój, łazienka - wspaniałe. Widoki z okna - nieco ograniczone wysoką zabudową wokół hotelu. Blisko sklepy.

Inne uwagi: Jedyna mała wada to hotel położony nieco zdala od głównych atrakcji miasta.
Pierwsze zdjęcia z saloniku, kolejne z pokoju hotelowego.

Załączniki:
IMG_20250312_182155962_HDR.jpg
IMG_20250312_182155962_HDR.jpg [ 203.92 KiB | Obejrzany 1393 razy ]
IMG_20250312_182142243_HDR.jpg
IMG_20250312_182142243_HDR.jpg [ 240.19 KiB | Obejrzany 1393 razy ]
IMG_20250310_172007921_MP.jpg
IMG_20250310_172007921_MP.jpg [ 126.88 KiB | Obejrzany 1393 razy ]
IMG_20250310_171809523_HDR.jpg
IMG_20250310_171809523_HDR.jpg [ 215.08 KiB | Obejrzany 1393 razy ]
IMG_20250310_170635733_MP.jpg
IMG_20250310_170635733_MP.jpg [ 219.81 KiB | Obejrzany 1393 razy ]
IMG_20250310_170614037_MP.jpg
IMG_20250310_170614037_MP.jpg [ 205.75 KiB | Obejrzany 1393 razy ]
IMG_20250310_170555545_HDR.jpg
IMG_20250310_170555545_HDR.jpg [ 150.14 KiB | Obejrzany 1393 razy ]
IMG_20250310_170541367_HDR.jpg
IMG_20250310_170541367_HDR.jpg [ 241.78 KiB | Obejrzany 1393 razy ]
IMG_20250310_112924146_HDR.jpg
IMG_20250310_112924146_HDR.jpg [ 123.21 KiB | Obejrzany 1393 razy ]
IMG_20250310_112915985_HDR.jpg
IMG_20250310_112915985_HDR.jpg [ 132.6 KiB | Obejrzany 1393 razy ]
IMG_20250310_112902977_HDR.jpg
IMG_20250310_112902977_HDR.jpg [ 185.92 KiB | Obejrzany 1393 razy ]
IMG_20250310_112852176_HDR.jpg
IMG_20250310_112852176_HDR.jpg [ 124.51 KiB | Obejrzany 1393 razy ]
IMG_20250310_112839929_HDR.jpg
IMG_20250310_112839929_HDR.jpg [ 206.68 KiB | Obejrzany 1393 razy ]
IMG_20250310_112835683_HDR.jpg
IMG_20250310_112835683_HDR.jpg [ 157.54 KiB | Obejrzany 1393 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1815 PostWysłany: 04 Kwi 2025 12:09 
Awatar użytkownika

złoty
Nazwa hotelu: Mercure Opole

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Superior

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade o jeden poziom do Deluxe, drink (piwo, wino, shot mocniejszego alkoholu, softy, ciepłe napoje), wstawka (sernik odkryłem po powrocie z miasta - zdziwił mnie widelczyk na biurku, dopiero wtedy zajrzałem do lodówki).

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Punkty plus dopłata

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel o rzut beretem od dworca, kilka minut na piechotę do rynku czy amfiteatru muzycznego, więc położenie idealne. Mój pokój był z wydzieloną częścią dzienną, niedawno odnowiony - bardzo przyjemny pobyt. Duża łazienka z wanną. Z minusów, kiepska izolacja akustyczna, słuchać mocno ulicę przy hotelu i w dodatku wszystko z korytarza. Na szczęście na piętrze jest tylko 7 pokoi i chyba tylko 2 były zajęte.
To są tylko 3 gwiazdki, więc nie można oczekiwać za dużo - ale jak dla mnie - tak powinien wyglądać hotel tej klasy. Jeśli jeszcze kiedyś mnie zawieje do Opola, skorzystam ponownie z usług tego miejsca.

Inne uwagi: Śniadanie z całkiem porządnym wyborem produktów, jest kącik lokalny (wielbiciele smalcu i ogórków będą zadowoleni), jest też dużo miejsca, więc nie ma tłoku. Z drugiej strony, dużo produktów wygląda, jakby prezentowały swoje wdzięki gościom też wczoraj. Ale za to sernik i kokosanka bardzo smaczne.

Załącznik:
10.jpg
10.jpg [ 173.72 KiB | Obejrzany 1263 razy ]

Załącznik:
11.jpg
11.jpg [ 165.56 KiB | Obejrzany 1263 razy ]

Załącznik:
12.jpg
12.jpg [ 156.23 KiB | Obejrzany 1263 razy ]

Załącznik:
13.jpg
13.jpg [ 113.03 KiB | Obejrzany 1263 razy ]

Załącznik:
14.jpg
14.jpg [ 149.21 KiB | Obejrzany 1263 razy ]

Załącznik:
15.jpg
15.jpg [ 242.51 KiB | Obejrzany 1263 razy ]

Załącznik:
16.jpg
16.jpg [ 298.34 KiB | Obejrzany 1263 razy ]

Załącznik:
17.jpg
17.jpg [ 190.95 KiB | Obejrzany 1263 razy ]

Załącznik:
18.jpg
18.jpg [ 267.55 KiB | Obejrzany 1263 razy ]

Załącznik:
19.jpg
19.jpg [ 208.46 KiB | Obejrzany 1263 razy ]

Nazwa hotelu: Mercure Wrocław Centrum

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Privillege

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do apartamentu (jeden poziom do góry). Wstawki brak. O drinka trzeba się dopominać w recepcji - w apce nie ma, ja miałem inne plany, więc nie skorzystałem.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Punkty plus dopłata.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel blisko starówki, dość nowoczesny. Sam apartament dziwnie zaprojektowany - część dzienna z dużą ilością zmarnowanego miejsca, jakby projektowane na rodzinne spędy a nie 1-2 gości. A w sypialni wszystkie rzeczy spożywcze - lodówka, czajnik czy ekspres, więc i tak napoje trzeba targać do części dziennej. Łóżko dość wąskie jak na apartament. Głośna klimatyzacja - w dodatku dwa różne systemy do sterowania. I przenośny grzejnik elektryczny - jakby ktoś sobie nie poradził ze sterowaniem...

Inne uwagi: Ruszałem wcześnie na lotnisko, więc nie próbowałem śniadania. Ten hotel jest doskonałym przykładem, jak ilość gwiazdek nic nie ma wspólnego z przyjemnością pobytu w porównaniu z hotelem opisanym wcześniej...

Załącznik:
30.jpg
30.jpg [ 227.02 KiB | Obejrzany 1263 razy ]

Załącznik:
31.jpg
31.jpg [ 143.72 KiB | Obejrzany 1263 razy ]

Załącznik:
32.jpg
32.jpg [ 191.45 KiB | Obejrzany 1263 razy ]
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
marek2011 uważa post za pomocny.

#1816 PostWysłany: 04 Kwi 2025 17:30 

niebieski
Nazwa hotelu: Hotel Mercure Penang Beach

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: darmowe śniadania, drink powitalny, podwyższenie standardu pokoju do superior suite z widokiem na ocean

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel godny polecenia. Lokalizacja: 8 km od historycznego centrum miasta, ale za to bezpośrednio przy plaży. Plaża słaba, morze nie zachęca do kąpieli, trochę brudów. Za to bardzo fajny basen hotelowy, przy plaży.Hotel ładny, czysty. Obsługa miła, ale ... Do hotelu dotarliśmy około 22.30. Recepcjonista, po mimo braku innych gości, dopiero zaczyna wypisywać dla nas dokumenty, trwa to kilkanaście minut. Codziennie mamy stawiać się w recepcji po voucher na śniadanie!!!!! Śniadania smaczne, ale monotonne. Pokój duży, ładny, ale łazienka wymaga remontu. Restauracja wieczorami zajęta na kolację ramadanową dla muzułmanów, czyli jest niedostępna dla gości hotelu. Brak możliwości przewietrzenia pokoju. Okna się nie otwierają, ale za to super widok z okien pokoju.

Inne uwagi: Zamówienie graba do centrum historycznego 12-13 pln. Dojazd z lotniska około 30 pln.
Jeszcze jedna ważna sprawa. Z wyspy Penang w przewodniku Michelin jest 69 lokali gastronomicznych. My byliśmy tylko we dwóch. Ceny? Szok. Zupa Laksa w granicach 7-8 PLN za przepyszny posiłek.

Załączniki:
IMG_20250318_093353252.jpg
IMG_20250318_093353252.jpg [ 423.92 KiB | Obejrzany 1212 razy ]
IMG_20250318_083921424.jpg
IMG_20250318_083921424.jpg [ 293 KiB | Obejrzany 1212 razy ]
IMG_20250318_083801519.jpg
IMG_20250318_083801519.jpg [ 276.29 KiB | Obejrzany 1212 razy ]
IMG_20250317_224224583_HDR.jpg
IMG_20250317_224224583_HDR.jpg [ 126.22 KiB | Obejrzany 1212 razy ]
IMG_20250317_224200992_HDR.jpg
IMG_20250317_224200992_HDR.jpg [ 126.85 KiB | Obejrzany 1212 razy ]
IMG_20250317_224151572_HDR.jpg
IMG_20250317_224151572_HDR.jpg [ 159.77 KiB | Obejrzany 1212 razy ]
IMG_20250317_224144777_HDR.jpg
IMG_20250317_224144777_HDR.jpg [ 122.12 KiB | Obejrzany 1212 razy ]
IMG_20250317_224137182_HDR.jpg
IMG_20250317_224137182_HDR.jpg [ 156.99 KiB | Obejrzany 1212 razy ]

Ostatnio edytowany przez potek7 05 Kwi 2025 10:54, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#1817 PostWysłany: 04 Kwi 2025 17:42 

srebrny
Dodam, że przy hotelu jest przystanek autobusowy. Łatwy, szybki i tani dojazd w kierunku Batu Ferringhi i George Town.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1818 PostWysłany: 06 Kwi 2025 13:13 

niebieski
Nazwa hotelu: Mercure Langkawi Pantai Cenang

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: drink powitalny, darmowe śniadanie, podwyższenie standardu pokoju do superiora z widokiem na morze (najwyższe piętro), wstawka do pokoju

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel godny polecenia, ale z jedną uwagą, o której później. Bardzo dobra lokalizacja, do plaży około 200 metrów, obok sklepy i lokale gastronomiczne. Pokój duży, czysty. Codziennie sprzątanie i wymiana ręczników. Śniadania smaczne, ale dość monotonne. Bardzo ładny widok na morze. Miła obsługa.
I teraz jedna wada. W pokoju mocno śmierdziało z kanalizacji. Zatykaliśmy otwory ręcznikami, ale to też nie pomagało. Smród w łazience okropny. Przedostatniego dnia pobytu słychać było, że wykonywane są jakieś prace i przed wyjazdem smród był znacznie mniejszy. W innych pokojach na ostatnim piętrze był ten sam problem.

Inne uwagi: Dojazd grabem z lotniska około 32 pln, na lotnisko około 23 pln.

Załączniki:
9.jpg
9.jpg [ 249.24 KiB | Obejrzany 1007 razy ]
5.jpg
5.jpg [ 299.89 KiB | Obejrzany 1007 razy ]
4.jpg
4.jpg [ 254.82 KiB | Obejrzany 1007 razy ]
3.jpg
3.jpg [ 231.24 KiB | Obejrzany 1007 razy ]
2.jpg
2.jpg [ 234.18 KiB | Obejrzany 1007 razy ]
1.jpg
1.jpg [ 234.46 KiB | Obejrzany 1007 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1819 PostWysłany: 09 Kwi 2025 07:09 

platynowy
Nazwa hotelu: Mövenpick Grand Hotel Wrocław

Twój status w programie lojalnościowym: Patinium

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Classic room with one single bed

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade nie jestem pewien do czego być może do niczego patrząc po metrażu chociaż recepcjonistka sygnalizował że dostałem, wstawka: magnes, praliny dedykowane, skarpety:) drink powitalny w apce

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + mała dopłata

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? nie/[b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): [b]-

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel ma lekko z 5 tygodni od otwarcia, także wszystko jest świeże. Otrzymałem pokój na ostatnim 5 piętrze, z widokiem na dworzec główny, okno dobrze wyciszone. Sam pokój to jednak klitka, ciasna i ciemna, pokoje w Ibis Wrocław wydaje się być większe, może to przez to malutkie okno i że na poddaszu, lekko ścięte rogi. Pokój nowoczesny z elektronicznym panelem do zarządzania światem i klimatyzacja w całym pokoju, która generalnie jest mega słaba i nie przemyślana. Tej cholernej klimatyzacji nie idzie wyłączyć, ani nagrzać pokoju do żądanej temperatury na panelu. W pokoju dodatkowa leżanka bo raczej trudno to nazwać sofą, biurko do pracy, lodówka pusta, zestawy do kawy herbaty, kapcie szlafrok, Łazienka z prysznicem i deszczownica. Generalnie cieplej to było na korytarzu niż w tym pokoju czy łazience, o ile jeszcze łazienkę de facto też małą, można było dogrzać elektrycznym kaloryferem, to pokój już nie, nie szło tego ustawić, albo jestem za głupi żeby zrozumieć ten system nie wiem kto im to projektował, ale mizeria. Mam nadzieję że latem to poddasze da rade schłodzić bo nagrzać niestety nie dało rady. W łazience pod prysznicem nie idzie ustawić ciepłej wody od razu, jak już się w końcu nagrzeje, to później ciężko ustawić potrzebną temperaturę, kolejny babol , poza tym słabe ciśnie, jak by tą wodę na 5 piętro nosili wiadrami:) Za kilka lat to widzę to naprawdę kiepsko. Z pozytywów, przestrzenna restauracja, ładnie zaaranżowana przemiła Pani na śniadaniu:), jeszcze się rozkładali byłem ciut przed 6:30 a że się spieszyłem na pociąg to tak na szybko się nałykałem. ale zaproponowali dodatkowe dnia na ciepło z kuchni: omlet, tosty, jajka po benedyktyńsku, Śniadanie dostatecznie, za dużo sobie wyobrażałem po wzorowym śniadaniu MGallery Wrocław

Inne uwagi: Plus bliskość dworca, ale Ibis Style też jest blisko dworca. osobiście wg mnie hotel nie jest warty tej ceny, a śniadanie za 95 PLN to lekka przesada. Do MGallery Wrocław się nie umywa zarówno śniadanie jak i up. Właściwie hotel chciałem odhaczyć na sieciowej mapie Wrocławia to też zostało uczynione, ale jak dla mnie pokój wypadł bardzo markotnie, mimo ze design jest całkiem przyjemny, to jednak ciasny i te widoczne jak na dłoni mankamenty. Fakt w hotelu byłem z 5h. Nawet nie zdążyłem skorzystać z Wellcome drinka. Ale naprawde spodziewałem się dużo więcej po tej marce i widzę dużo niedociągnięć, i osobiście raczej spałem tam pierwszy i ostatni raz.

Załącznik:
01MGH.jpg
01MGH.jpg [ 626 KiB | Obejrzany 829 razy ]

Załącznik:
02MGH.jpg
02MGH.jpg [ 607.1 KiB | Obejrzany 829 razy ]

Załącznik:
03MGH.jpg
03MGH.jpg [ 669.68 KiB | Obejrzany 829 razy ]

Załącznik:
04MGH.jpg
04MGH.jpg [ 615.31 KiB | Obejrzany 829 razy ]

Załącznik:
05MGH.jpg
05MGH.jpg [ 680.31 KiB | Obejrzany 829 razy ]

Załącznik:
06MGH.jpg
06MGH.jpg [ 979.95 KiB | Obejrzany 829 razy ]

Załącznik:
07MGH.jpg
07MGH.jpg [ 753.39 KiB | Obejrzany 829 razy ]

Załącznik:
08MGH.jpg
08MGH.jpg [ 679.02 KiB | Obejrzany 829 razy ]

Załącznik:
09MGH.jpg
09MGH.jpg [ 846.37 KiB | Obejrzany 829 razy ]

Załącznik:
10MGH.jpg
10MGH.jpg [ 799.5 KiB | Obejrzany 829 razy ]

Załącznik:
11MGH.jpg
11MGH.jpg [ 796.66 KiB | Obejrzany 829 razy ]

Załącznik:
12MGH.jpg
12MGH.jpg [ 754.46 KiB | Obejrzany 829 razy ]

Załącznik:
13MGH.jpg
13MGH.jpg [ 655.37 KiB | Obejrzany 829 razy ]

Załącznik:
14MGH.jpg
14MGH.jpg [ 741.64 KiB | Obejrzany 829 razy ]

Załącznik:
15MGH.jpg
15MGH.jpg [ 794.32 KiB | Obejrzany 829 razy ]
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1820 PostWysłany: 10 Kwi 2025 23:09 
Awatar użytkownika

złoty
Nazwa hotelu:ibis Styles Napoli Garibaldi

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Późne wymeldowanie o 16 i drink (softy, małe piwo, wino).

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Punkty plus dopłata.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel widać że już swoje w życiu przeżył, ale był w rozsądnej cenie a ja miałem trochę punktów do spalenia. Pokój średniej wielkości, łazienka ciasna. Łóżko twarde a kołdra cienka. A i klimatyzacja nie działa - nie że nie chłodzi, tylko całkiem nie działa. Śniadanie dość podstawowe, bardziej dla wielbicieli słodkości. W pokojach tylko woda, czajnik oraz kawa i herbata jest przy recepcji.
Pierwszego dnia kupiłem sobie wino w barko-recepcji - było świetne, stoczyłem dość zaciętą walkę z sobą, by nie kupić butelki i opróżnić jej w pokoju z papierowego kubeczka. Drugiego dnia realizując drinka powitalnego, dostałem inne wino - fatalne. Aczkolwiek, nie można winić ceny, po mnie pan kupował kieliszek i dostał to samo. Nie było wyboru, białe wino - to białe wino.
Ponieważ był to pobyt turystyczny, więc czas w hotelu był krótki - opisane wady niezbyt przeszkadzały, ale przy pobytach z dłuższym czasie spędzonym w pokoju, chyba poszukałbym alternatywy.

Inne uwagi:Hotel w okolicach głównego dworca, w pobliżu kilka knajpek z ocenami 4.5, rzut beretem od autobusu lotniskowego. Z minusów, przy torach kolejowych i mocno to słychać, dużo rozjazdów pod oknem.

Załącznik:
01.jpg
01.jpg [ 148.82 KiB | Obejrzany 650 razy ]

Załącznik:
02.jpg
02.jpg [ 178.46 KiB | Obejrzany 650 razy ]

Załącznik:
03.jpg
03.jpg [ 134.46 KiB | Obejrzany 650 razy ]

Załącznik:
04.jpg
04.jpg [ 258.64 KiB | Obejrzany 650 razy ]

Załącznik:
05.jpg
05.jpg [ 207.76 KiB | Obejrzany 650 razy ]

Załącznik:
06.jpg
06.jpg [ 218.94 KiB | Obejrzany 650 razy ]

Nazwa hotelu:Tribe Hotel City Center Riga.

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Comfort Essential Double

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Późne wymeldowanie o 16, pralinki, Upgrade do Executive(? Raczej nie był to apartament), drink (softy, "domowe" wino, małe piwo)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Punkty plus dopłata

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel w niedalekiej odległości od centrum, wyglądający na niedawno odnowiony. Recepcja połączona z barem, jest możliwość zakupu napojów z lodówki. Pokój duży, gdyby nie opis, że to art noveau, to uznałbym że równie nowoczesny co nudnawy wystrój. Łóżko wygodne, ciepła łazienka. Sympatyczny balkon z niezbyt ciekawym widokiem, ale w sam raz na poranną kawę. Dwie małe wody - na cały pobyt.
Śniadanie podawane w barze, trochę mało miejsc jak na hotel z około 100 pokojami - ale też nie było tłoczno o 9, o której tam bywałem. Wybór produktów dość podstawowy, ale dobrej jakości - poza sokami, te były kiepskie, i jajecznicą z proszku.
Mój pierwszy raz w hotelu tej marki. W miarę ciekawy koncept - taka młodość łamana przez tradycję, ale szczerze, to nic wartego zapamiętania. Testowo zerknąlem, że za tydzień w Rydze Pullman jest tańszy - następnym razem wybrałbym tańszą opcję, aż tak ciekawy ten hotel nie był.

Załącznik:
10.jpg
10.jpg [ 153.44 KiB | Obejrzany 650 razy ]

Załącznik:
11.jpg
11.jpg [ 137.24 KiB | Obejrzany 650 razy ]

Załącznik:
12.jpg
12.jpg [ 162.33 KiB | Obejrzany 650 razy ]

Załącznik:
13.jpg
13.jpg [ 191.44 KiB | Obejrzany 650 razy ]

Załącznik:
14.jpg
14.jpg [ 148.36 KiB | Obejrzany 650 razy ]

Załącznik:
15.jpg
15.jpg [ 230.67 KiB | Obejrzany 650 razy ]

Załącznik:
16.jpg
16.jpg [ 250 KiB | Obejrzany 650 razy ]

Załącznik:
17.jpg
17.jpg [ 222.92 KiB | Obejrzany 650 razy ]

Załącznik:
18.jpg
18.jpg [ 208.22 KiB | Obejrzany 650 razy ]

Inne uwagi: Zdecydowanie nie mam na imię Kamal...
Załącznik:
19.jpg
19.jpg [ 214.98 KiB | Obejrzany 650 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość