Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 84 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 23 Sty 2023 11:01 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
niebieski
Tak. Nie będzie.
 Profil Relacje PM off  

Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜 Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜
🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍 🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍
#62 PostWysłany: 23 Sty 2023 11:04 

srebrny
Już jest ciut późno skoro lot jutro. Ale możesz spróbować Zadzwoń lub spróbuj na czacie ale tak by połączyło cię fizycznie z konsultantem co nie jest takie łatwe. Jeśli to uwzględnią to do biletów kolegi doliczą dopłatę w kwocie wynikającej ze zniżek WDC, które nie będą mu przysługiwały jeśli ty nie lecisz. Po dacie lotu będzie chyba trudno coś odzyskać ,choć najlepiej poinformują cię jak się skontaktujesz.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 23 Sty 2023 11:44 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 259
Kilometry: 313 227
Nie wiem na ile to pomocna informacja, ale konsultant ma możliwość "rozszczepiania" rezerwacji. Ja przy zmianie rozkładowej, gdzie na rezerwacji miałem dwóch pasażerów, w stosunku do jednego pasażera wziąłem zwrot środków a sam zmieniłem termin i poleciałem.

Tylko trudno będzie coś załatwić "na już" bo o ile telefon na infolinie to dobry pomysł, to konsultant nie będzie miał jak zapoznać się z dokumentacją medyczną. A na reklamację Wizzair potrafi odpowiedzieć dopiero po paru miesiącach.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 23 Sty 2023 12:18 

klapio napisał(a):
Nie wiem na ile to pomocna informacja, ale konsultant ma możliwość "rozszczepiania" rezerwacji. Ja przy zmianie rozkładowej, gdzie na rezerwacji miałem dwóch pasażerów, w stosunku do jednego pasażera wziąłem zwrot środków a sam zmieniłem termin i poleciałem.

Tylko niestety ja jestem właścicielem WDC, przy próbie przepisania biletów pojawił się problem, bo system nie puści zmiany dla osoby z WDC. Na chacie siedziałem ostatnio bardzo długo, ale bez powodzenia.

miriam napisał(a):
Jeśli to uwzględnią to do biletów kolegi doliczą dopłatę w kwocie wynikającej ze zniżek WDC, które nie będą mu przysługiwały jeśli ty nie lecisz.

Za 4 bilety wyjdzie trochę, a nie chce mu robić koło głowy, tym bardziej, że anulacja całkowita nie wchodzi w grę.
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 23 Sty 2023 13:31 

HON fly4free
chlodnik229 napisał(a):
miriam napisał(a):
Jeśli to uwzględnią to do biletów kolegi doliczą dopłatę w kwocie wynikającej ze zniżek WDC, które nie będą mu przysługiwały jeśli ty nie lecisz.

Za 4 bilety wyjdzie trochę, a nie chce mu robić koło głowy, tym bardziej, że anulacja całkowita nie wchodzi w grę.

tą różnicę/dopłatę - 4 x 10€ (?) - potrącą sobie ze zwrotu za twój bilet, dla kolegi nic się nie zmieni
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 24 Sty 2023 10:52 

Po rozmowie na czacie (dostanie się do agenta trwało kilka godzin) otrzymałem informację, żeby złożyć reklamację po zakończeniu podróży. Anulowanie nie wchodzi w grę ze względu na to, że 2 uczestnik podróży odbywa ją normalnie.
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 14 Lut 2023 18:43 

niebieski
Witam,
niestety ten temat dotknął także mnie ((
Mam nogę w gipsie i zwolnienie na 5 tygodni. A w międzyczasie zabukowany bilet do Bari. Bilet z mężem na jednej rezerwacji, na drugiej zaś bilet znajomych którzy mięli lecieć z nami. Napisałam meil do wizzair i naświetliłam sprawę.
Otrzymałam odpowiedź, że po przesłaniu zaświadczenia lekarskiego mogą założyć kredyt w wysokości 50% wartości biletu. Tylko dla mnie. Biletu męża nie zrefundują, nie założą także kredytu na bilet znajomych którzy mięli lecieć z nami.
Czy ktoś z Was otrzymał podobną odpowiedź? Jest szansa na pełny zwrot w kredycie? Warto próbować?
Czytałam, że w tej kwestii wizzair jest bardzo "ludzki" i wyrozumiały.
Co radzicie?
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 14 Lut 2023 18:55 

złoty
Ludzki jest wyłącznie w kwestii śmierci jednego z uczestników wycieczki.
Zresztą to jest normalne i co jest również normalne odsyłają do refundacji kosztów z ubezpieczenia, które każdy powinien mieć czy przed zawrzeć.
Sprawdź ubezpieczenia do posiadanych kart kredytowych, jeżeli nie masz ubezpieczenia tego wyjazdu.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#69 PostWysłany: 08 Lis 2024 20:10 

Loty: 14
Kilometry: 31 468
Cześć.
W zeszłym tygodniu zarezerwowałem bilety na wylot w dniach 09.03.2025-12.03.2025 dla mnie dla mojej żony i syna (2 lata w dniu wylotu). Niestety po zakupie biletu okazało się, że żonie przesunęli zabieg usunięcia żył z grudnia na 14 lutego. I tu sprawa się komplikuje, ponieważ z uwagi na wykonywaną pracę l4 będzie wynosiło ok. miesiąca, więc prawdopodobnie nie skończy się przed 09 marca.
Czy jest jakaś możliwość, żeby odzyskać chociaż część pieniędzy? Może po przedstawieniu zwolnienia lekarskiego?
Zmiana daty wylotu nie wchodzi w grę bo koszta wyniosą ponad 1200zł.
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 08 Lis 2024 20:19 

platynowy
Mocno wątpię, nie jest to "nagły" przypadek tylko raczej planowany zabieg. Napisz do nich, dołącz zaświadczenie, może akurat.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#71 PostWysłany: 08 Lis 2024 20:54 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 982 936
złoty
@Gliszmir Leć z synem. Żonie należy się spokojna rekonwalescencja;-)

#72 PostWysłany: 22 Wrz 2025 18:06 

Witajcie,

Mamy wykupiony lot do abu dhabi na 3 października, 2 osoby tam i spowrotem. Niestety nie kupiliśmy flexa będąc pewni ze lecimy a okazuje sie ze żonie cos sie ze zdrowiem dzieje, nie leży w szpitalu ale jest diagnozowana i lekarze stanowczo powiedzieli jako ze ma to związek z komórkami tucznymi krwi ze ma unikać upału ze nasila jej sie objawy i moze zajść reakcja anafilaktyczna.

Wobec tego musimy anulować nasz wyjazd ale okazuje sie ze wizzair pobiera za to niemałe pieniądze bo 988 zl.

Czy jest jakas szansa zeby mniej sie nachapali prowizji na odwołaniu typu zmiana dat, kierunku, cokolwiek? Macie jakies rady czy cos jak załatwić zeby nasza sytuacja była choć troche lepsza zamiast oddać te bilety za 400 zl?
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 22 Wrz 2025 18:12 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Chcecie anulować bilety i dostać zwrot za loty?
Czy tylko nie lecieć i stracić te 400 PLN?
Bo jeżeli to drugie, to wystarczy nie stawić się na lot i po sprawie.
Żadnych dodatkowych kosztów z tego powodu nie poniesiecie.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#74 PostWysłany: 22 Wrz 2025 18:23 

Chcemy nie lecieć i odzyskać cos więcej niż 400 zl :( badamy mozliwosci co nas do tego uprawni, np przesunięcie przez nich lotu czy cos.. każda próba bedzie dobra, bo troche duzo chcą za ta usługę:(
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 22 Wrz 2025 18:24 

złoty
Dzia11 napisał(a):
Witajcie,

Mamy wykupiony lot do abu dhabi na 3 października, 2 osoby tam i spowrotem. Niestety nie kupiliśmy flexa będąc pewni ze lecimy a okazuje sie ze żonie cos sie ze zdrowiem dzieje, nie leży w szpitalu ale jest diagnozowana i lekarze stanowczo powiedzieli jako ze ma to związek z komórkami tucznymi krwi ze ma unikać upału ze nasila jej sie objawy i moze zajść reakcja anafilaktyczna.

Wobec tego musimy anulować nasz wyjazd ale okazuje sie ze wizzair pobiera za to niemałe pieniądze bo 988 zl.

Czy jest jakas szansa zeby mniej sie nachapali prowizji na odwołaniu typu zmiana dat, kierunku, cokolwiek? Macie jakies rady czy cos jak załatwić zeby nasza sytuacja była choć troche lepsza zamiast oddać te bilety za 400 zl?

Stosunkowo daleka wycieczka i nie macie żadnego ubezpieczenia, choćby do posiadanej karty kredytowej?
A nuż obejmuje taki przypadek, wtedy tylko kwestia zaświadczenia od lekarza.

Można też spróbować anulacji przez formularz reklamacyjny Wizzair, jako załącznik skan zaświadczenia
Ale wtedy tylko czy aż zwrot pełnej kwoty w pkt Wizzair do wykorzystania na loty na teraz rok do przodu.
 Profil Relacje PM off
Dzia11 lubi ten post.
Dzia11 uważa post za pomocny.

#76 PostWysłany: 22 Wrz 2025 19:36 

-- 22 Wrz 2025 17:51 --

Prześledzę zaraz owu, mamy ubezpieczenie ale osobno kupione po locie.

-- 22 Wrz 2025 18:36 --

Takie cos wygrzebałem, ale czy to pomoże... Nie wiem czy obsluze to jakimś oświadczeniem od internisty z rekomendacją

Najlepiej jakby zmienili cos w rezerwacji :)

Załączniki:
Screenshot_20250922_191245_Adobe Acrobat.jpg
Screenshot_20250922_191245_Adobe Acrobat.jpg [ 273.33 KiB | Obejrzany 846 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 22 Wrz 2025 19:40 

złoty
Kod:
lekarze stanowczo powiedzieli jako ze ma to związek z komórkami tucznymi krwi ze ma unikać upału ze nasila jej sie objawy i moze zajść reakcja anafilaktyczna.

I tyle w temacie, to zdanie z danymi pacjenta mają zawrzeć w karcie informacyjnej lekarskiej
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Dzia11 uważa post za pomocny.

#78 PostWysłany: 22 Wrz 2025 19:59 

Ok i wtedy wyslac to do wizzaira jako próba anulacji przez formularz reklamacyjny czy do ubezpieczalni? Zwrot bedzie rozumiem dla jednej osoby pelny dla drugiej 2x 45euro doliczą czy moga obu osobom darować?
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 22 Wrz 2025 20:03 

złoty
Masz telefon i dzwoń, w pierwszej kolejności starasz się, jeżeli warunki ubezpieczenia pozwalają, u ubezpieczyciela
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#80 PostWysłany: 22 Wrz 2025 20:06 

Ok czyli plan jest taki zeby spróbować do ubezpieczyciela zadzwonić i zapytac, jak się uda to dobrze a jeśli nie to jeszcze do wizzaira i mówić jaka jest sytuacja i jakie sa wymagane dokumenty za zwrot.

Do wizzaira jest jakiś numer gdzie porozmawiam z kimś po polsku zeby sie dodatkowo nie pocić, jakiś pod ktory sie dodzwonię?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 84 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości