Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Sie 2025 04:49 

platynowy
Każdy musi wypełnić. Jest to sprawdzane po przejściu kontroli paszportowej.
M.i. trzeba podać wszystkie państwa w których byliśmy/tranzytowaliśmy przez ostatnie 3 tygodnie przed wjazdem do Indonezji.

http://allindonesia.imigrasi.go.id
 Profil Relacje PM off
kojot_lubin lubi ten post.
kojot_lubin uważa post za pomocny.

Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
#2 PostWysłany: 21 Sie 2025 05:10 
Awatar użytkownika

Loty: 271
Kilometry: 582 793
niebieski
Witam. Mam problem. Co wpisujecie jako miejsce przylotu. Które lotnisko? Ja mam do wyboru tylko trzy: Dżakarta Bali i Surabaja a przylatuję z Kuala Lumpur do Yogyakarty. Nie mam takiego wyboru. Daję Holiday, Air i potem stoję. Pozdrawiam

#3 PostWysłany: 18 Wrz 2025 22:44 

Wypełniałam we wrześniu i było więcej lotnisk do wyboru (też przylatywałam do YIA).
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Wrz 2025 11:54 

Czy ja dobrze rozumiem, że od 1. września jest zintegrowana deklaracja, która zawiera w sobie deklarację celną (BC 2.2) i zdrowotną (SSHP) i nie trzeba już wypełniać tych dwóch ostatnich wniosków osobno?
Jeśli tak, to czy są jeszcze jakieś inne dokumenty, które trzeba wypełnić przed wyjazdem, poza ewentualnym wnioskowaniem o VOA online? Wychodzi mi na to, że nie, ale wolałbym się jednak upewnić.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 19 Wrz 2025 13:32 
Awatar użytkownika

Loty: 271
Kilometry: 582 793
niebieski
Witam. Nie wiem czy jest zintegrowana karta - nie sprawdzałem tego.
Za to mogę powiedzieć, że na lotnisku YIA jedno i drugie sprawdzali - były osoby co chyba czegoś nie miały - były zatrzymywane cofane (zapewne gdzieś na boku wypełniały).
Jak już wcześniej pisałem podczas wypełniania nie miałem lotniska YIA - zaznaczyłem SUB - nie było problemów.
pozdrawiam

#6 PostWysłany: 19 Wrz 2025 14:19 

Ale kiedy byłeś? I czy w tej Twojej deklaracji były punkty deklaracji zdrowi i celnej, jak w tej instrukcji ?
https://s.content4travel.com/itkpl/INDO ... 9d1122.pdf

Na stronie rządowej widzę taki wpis:
"latforma All Indonesia - od 1 września 2025 roku wszyscy międzynarodowi pasażerowie przylatujący do Indonezji (porty lotnicze w Dżakarcie, na Bali i w Surabai, zaś od 1 października 2025 roku - wszystkie porty lotnicze) mają obowiązek wypełnić zintegrowaną deklarację dostępną na stronie: allindonesia.imigrasi.go.id lub przez dedykowaną aplikację iOS/Android (trwają prace nad aplikacją). Podróżni mogą wypełnić deklarację już na 3 dni przed przylotem do Indonezji. Po wypełnieniu deklaracji wygenerowany zostanie kod QR, który należy zachować i przedstawić urzędnikom imigracyjnym i celnym na lotnisku po przylocie do Indonezji.

Deklaracja celna - musisz okazać deklarację celną przy wyjściu z portu lotniczego. Deklarację wypełnisz na lotnisku lub wcześniej, przed lotem, on-line: Indonesian Customs Declaration (e-CD). Deklaracja celna od 1 września 2025 roku będzie częścią platformy All Indonesia. Więcej informacji powyżej lub na allindonesia.imigrasi.go.id."

https://www.gov.pl/web/indonezja/idp

A na stronie SSHP taki wpis:
"Starting now, the International Health Declaration upon arrival must be completed through All Indonesia at allindonesia.imigrasi.go.id", ale link do osobnego wniosku nadal tam wisi.

https://sshp.kemkes.go.id/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości