Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 38 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 03 Mar 2020 17:32 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
@bartekznojek@wp.pl wszystko będzie ok, leciałem KLM/Delta do USA. Miałem plecak taki szkolny (coś a'la nike) + małą walizkę, moja żona podobnie i nikt się nie czepiał.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off
Mixsa lubi ten post.
Mixsa uważa post za pomocny.

Luksusowy wypoczynek w tureckim Side 🏖️🌴 Ultra all inclusive w 5* hotelu za 2399 PLN 🍹 Luksusowy wypoczynek w tureckim Side 🏖️🌴 Ultra all inclusive w 5* hotelu za 2399 PLN 🍹
Super 🤩 Mediolan z weekendem od 152 PLN 😍💚🤍❤️ Loty z 5 miast 🔥 Super 🤩 Mediolan z weekendem od 152 PLN 😍💚🤍❤️ Loty z 5 miast 🔥
#22 PostWysłany: 05 Mar 2020 21:04 

HON fly4free
Leciałem dwa tygodnie temu i o ile nigdy wcześniej nie widziałem tego, to teraz KL sprawdzał wybiórczo bagaże przy bramkach pod kątem rozmiaru zarówno przy longu jak i przed lotem do WAW.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 05 Mar 2020 21:12 
Awatar użytkownika

Loty: 497
Kilometry: 731 316
niebieski
Dopiero co wróciłem z Omanu. Zarówno na locie z GDN, jak i później z AMS nie było kontroli, miałem nawet oprócz walizki i plecaka przewieszona mała torebkę 4F z dokumentami i nikt się nie przyczepił.
Na powrocie było ważenie każdej walizki.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 06 Mar 2020 12:27 

Loty: 180
Kilometry: 405 277
niebieski
Leciałem w grudniu (21.12 tam i 27.12. powrót) Gdańsk - Amsterdam RT i nie było żadnych dodatkowych kontroli, ważenia, bardzo miła i serdeczna obsługa. Czyli zależy kiedy i na kogo się trafi.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 24 Maj 2022 07:50 

Loty: 27
Kilometry: 46 912
Hej,

odkopuję, ale po co tworzyć nowy wątek. Za kilka dni lecę KLMem do USA z przesiadką w AMS i mam podobne pytanie jak już tu padło, odnośnie walizki 55x40x20 zamiast regulaminowych 55x35x25, coś się w tej kwestii zmieniło w ostatnim czasie? Mogę śmiało brać do podręcznego tą walizkę, którą mam?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 24 Maj 2022 08:45 

Nie powinno być żadnego problemu.
Pamiętaj, że przy większym obłożeniu któregokolwiek z odcinków lotu (a to w ostatnim czasie jest regułą), przewoźnik sam może zaoferować Ci bezpłatne nadanie podręcznego do luku. To bardzo częsta praktyka KLM.
 Profil Relacje PM off
Arczevski uważa post za pomocny.

#27 PostWysłany: 27 Lip 2022 19:26 

Hej, będe leciała do Alicante z przesiadką w Amsterdamie linią KLM. Moja walizka ma 58cm długości, a nie 55cm tak jak w wymogach. Myślicie że to przejdzie w tych czasach, czy KLM rygorystycznie sprawdza teraz wymiary tych walizek podręcznych?
 Profil Relacje PM off
sansibear uważa post za pomocny.

#28 PostWysłany: 27 Lip 2022 19:32 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie będzie problemu
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 27 Lip 2022 22:51 

Nie robą żadnych problemów. Jak bagaż jest za duży i to sporo to dają zawieszkę i zabierają za darmo do luku.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#30 PostWysłany: 13 Wrz 2024 13:52 

Loty: 2
Kilometry: 13 694
Cześć, leciał ktoś z was ostatnio i może podpowiedzieć czy nie będzie problemów z walizką kabinową 55x40x20?
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 13 Wrz 2024 14:04 

niebieski
Żadnego.
KLM to moja ulubiona linia, także ze względu na fakt, iż nigdy (a latam od prawie 40 lat) nie miałem sprawdzanego bagażu, a często był o wiele za ciężki i było go zbyt dużo.
Kilka dni temu wracałem z Malagi, miałem 3 podręczne :)

Uczciwie trzeba jednak dodać, iż to pracownicy lotniska zajmują się check-in i odprawą bagażową. Nie są zatrudniani przez konkretne linie lotnicze.
Tym niemniej polityka KLM-u jest widocznie taka, aby się "nie przyczepiać".

Ale tak postępuje większość regularnych linii, kilka kg "w lewo - w prawo", czy dodatkowy podręczny nie robi im różnicy.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#32 PostWysłany: 18 Cze 2025 12:28 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 101 405
niebieski
Witam, szykuje sie do lotu KLM POZ-AMS-SXM z bagażem rejestrowym i mam zagwozdkę muszę zabrać uchwyt do narzędzia w formie kija aluminiowego dokładna wysokość 128 cm średnica ok 3 cm Przejdzie? Czy muszę za niego zapłacić jak za osobny rejestrowy?

#33 PostWysłany: 18 Cze 2025 15:48 
Awatar użytkownika

Loty: 190
Kilometry: 364 966
srebrny
To zależy w co pakujesz pozostały bagaż rejestrowany.
Ja takie elementy pakuję do torby i nadaję jako sprzęt sportowy - kije do golfa.
Taki sprzęt sportowy możesz nadać zamiast standardowej walizki.
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off
Dryblas lubi ten post.
Dryblas uważa post za pomocny.

#34 PostWysłany: 30 Sie 2025 13:10 

Mam w KLM informacje, że kabinówka ma mieć 55x25x35. Trochę mnie zaskoczyło bo mam kabinówki o szerokośći 40cm.
Czy w KLMie czepiają się tego?
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 30 Sie 2025 13:31 

HON fly4free
Nie w 99%
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 11 Wrz 2025 12:40 

Witam , chciałbym polecieć w styczniu z rodzinką do Singapuru i Tajlandii na 2 tygodnie feryjne, mam pytanie , znalazłem bilety w klm ale z 2 przesiadkami Amsterdam i Paryż gdzie w Amsterdamie jest 45 minut na przesaidkę ? Nie mam w tym doświadczenia czy to nie jest za mało czasu? i pytanie czy skoro lecimy w piątkę i mozemy zabrac plecak + walizka pokladowa ( 55x35x25) skoro mamy pięc takich walizeczek + plecaki , bedzie to dla nas wystarczające i nie musimy brac dodatkowego bagażu rejestrowanego lecąc do cierpłego kraju,? w sinagpurze chciałbym byc 2-3 dni poleciec do Bangkoku na reszte pobyti a potem wrócic do Singapuru na lot powrotny , czy łatwo jest tam o takie bilety lotnicze np Scoop na trasie Singapur - Bangkok ? Dzieki z góry za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 11 Wrz 2025 12:47 
Awatar użytkownika

Loty: 1352
Kilometry: 2 764 931
platynowy
@Ibanez

1. Tak, 45 minut na przesiadkę na AMS wystarczy na lot europejski (a nawet longhaula mi się parę razy zdarzyło)
2. Tak, walizki pokładowe i plecaki dla całej rodziny w zupełności ci wystarczą na ciepłą Azję Południowo-Wschodnią
3. Bilety po Azji z Singapuru i Bangkoku są zwykle bardzo tanie i dostępne. Oprócz Scoota masz Air Asia, Tiger, Jetstar i mnóstwo innych low-costów z wyszukiwarki

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 11 Wrz 2025 13:01 

@Ibanez jeśli tylko na lot powrotny do Singapuru macie wracać, to sprawdźcie też loty w opcji multi-city: przylot do Singapuru a wylot z Bangkoku (lub odwrotnie) - wyjdzie szybciej i pewnie cenowo podobnie lub taniej w zależności od terminów. Jakbyście latali z walizkami podręcznymi, to w Air Asia powszechne są kontrole wagi walizek podręcznych. Standardowo jest to tylko 7 kg, można dopłacić do 14 kg
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 38 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości