Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 263 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: AIDA
#221 PostWysłany: 09 Wrz 2025 13:35 

srebrny
Miesiac przed

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off
juggler5 lubi ten post.
juggler5 uważa post za pomocny.

Lato na wypasie 🌤️😎 Urlop w hotelu z parkiem wodnym i all inclusive za 1735 PLN 👙🌊💦 Lato na wypasie 🌤️😎 Urlop w hotelu z parkiem wodnym i all inclusive za 1735 PLN 👙🌊💦
Grecja bez tłumów, ale z pełnym wyżywieniem 🌤️⛱️ Tydzień na Korfu za jedyne 1399 PLN ☕🍽️ Grecja bez tłumów, ale z pełnym wyżywieniem 🌤️⛱️ Tydzień na Korfu za jedyne 1399 PLN ☕🍽️
#222 PostWysłany: 09 Wrz 2025 14:13 

Loty: 106
Kilometry: 218 640
srebrny
-- 09 Wrz 2025 13:13 --

Na ok miesiąc przed rejsem płacisz resztę.

Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 05 Paź 2025 19:09 

Hej. Mam pare pytań odnośnie rejsów z Aidą:

1. Czy aplikacja od Aidy działa na statku cały czas czy muszę wykupić dostęp do internetu?
2. Czy jeżeli w styczniu mam rejs to czy powinnienem już rezerwować stolik w knajpie a’la carte czy mogę przyjść z marszu?
3. Jak wyglada płatność za rejs przez stronę Aidy? Czy można robić przelew w PLN czy tylko w euro? Czy karta Revolut przejdzie?
 Profil Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 06 Paź 2025 09:00 

niebieski
1. Aplikacja działa na pokładzie i jest bezpłatna.
2. Im wcześniej zarezerwujesz tym lepiej. Wolne miejsca w restauracjach szybko znikają (Niemcy nie czekają i rezerwują niezwłocznie po zakupie).
3.Płatność tylko w EUR. Dla nas są dwa sposoby: albo przelew SEPA na podstawie danych przesłanych przez AIDA na maila albo płatność kartą po zalogowaniu się na myAIDA. Przechodzi każda karta z logo Visa, Mastercard (Revoluta nie mam to nie wiem).
 Profil Relacje PM off
mk64 lubi ten post.

#225 PostWysłany: 11 Lis 2025 13:38 

srebrny
Jesteśmy właśnie na AIDA Cosma na Kanarach. To mój pierwszy statek tej wielkości i muszę przyznać że Niemcy dość sprawnie większość kwestii rozwiązali. Wszędzie jest dość przestrzeni, w godzinach szczytu w bufetach da się znaleźć jakieś miejsce.
Nie uniknęli też wad:
- teatr to jest tragedia. Miejsc jest absurdalnie mało. Mieliśmy koncert Alvaro Solera na rozpoczęcie sezonu i miejsca trzeba było zająć 3 godziny przed, bo były już tylko pojedyncze.
- denerwują mnie bardzo wąskie przejścia z korytarza do windy, a w drugą stronę przy windach nie ma oznaczenia w którą stronę są parzyste nr a w którą nieparzyste.
- z poprzednich rejsów zapamiętałem lepiej śniadania. Wydawało mi się że AIDA miała je level wyżej niż Costa czy MSC, a teraz jakoś nie widzę różnicy.

Za to restauracje tematyczne wymiatają.

Na pokładzie da się usłyszeć sporą reprezentację Polaków
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#226 PostWysłany: 11 Lis 2025 15:17 

srebrny
Plyne za miesiac. Jak z rezerwacja w restauracjach tematycznych? Trzeba wczesniej czy mozna z marszu?

Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 11 Lis 2025 16:46 

srebrny
Z marszu może być ciężko. Jak już to jeśli ktoś nie przyjedzie można stać i czekać w kolejce. Tyle że chyba wszyscy przychodzą.
Ja rezerwowałem ok 2-3 miesiące przed i były tylko ostatnie godziny, np 20.30
 Profil Relacje PM off
brzemia lubi ten post.
brzemia uważa post za pomocny.

#228 PostWysłany: 12 Lis 2025 23:10 

niebieski
Pamięta ktoś ile w zeszłą wiosnę/lato kosztowało najtaniej kółeczko po Morzu Śródziemnym z Korsyką (kajuta wewnętrzna)?

Coś mi świta 699EUR za wewnętrzną w VARIO, ale może ktoś pamięta lepiej.
 Profil Relacje PM off  

#229 PostWysłany: 16 Lis 2025 15:24 

srebrny
brzemia napisał(a):
Plyne za miesiac. Jak z rezerwacja w restauracjach tematycznych? Trzeba wczesniej czy mozna z marszu?

Po powrocie mogę dodać, że niemiecka rodzinka, z którąi miałem okazję chwilę pogadać, bo razem wracaliśmy z wypożyczalni samochodów i mówili, że nie mają żadnej rezerwacji, a ostatecznie widziałem ich wychodzących z włoskiej restauracji, więc jednak się da :)
 Profil Relacje PM off
brzemia lubi ten post.
brzemia uważa post za pomocny.

#230 PostWysłany: 16 Lis 2025 19:36 

bruce09lili napisał(a):
Jesteśmy właśnie na AIDA Cosma na Kanarach.
Czy w terminalach na Kanarach i Maderze są sklepy wolnocłowe?
 Profil Relacje PM off  

#231 PostWysłany: 16 Lis 2025 19:47 

srebrny
Szczerze mówiąc to nie zwróciłem uwagi ale w większości terminali mniejszy lub większy sklepik był. Chyba nawet na Lanzarote poszedłem rzucić okiem na ceny rumu ale były wyższe niż na lotniskach. Za to na lotnisku LPA ceny, czy to na alko, czy perfumy były dość atrakcyjne.

Ogólnie całe Kanary są strefą wolnocłową, zwłaszcza na Teneryfie było sporo sklepów "na mieście" ale większość cen nie zwaliła mnie z nóg. Za to paliwo było tańsze o ok 40-50 centów w stosunku do reszty Europy
 Profil Relacje PM off
mk64 lubi ten post.
mk64 uważa post za pomocny.

Temat postu: Re: AIDA - manifest
#232 PostWysłany: 24 Lis 2025 20:20 

Co wpisywaliście w części Manifestu "Individuelle Anreise " - Art der Anreise jeśli przylatywaliście indywidualnie ? Wybrałam "Ich bin bereits vor Ort" - ale nie jestem pewna . To samo wybrałam przy Individuelle Abreise - Art der Abreise - Ich bleibe vor Ort -
Czy kartę kredytową można podpiąć jedynie w trakcie wypełniania manifestu , czy potem na statku jest taka możliwość w automatach ( tak było na Coscie ) ? Czy jeśli wypełniając manifest wybiorę gotówka - to potem tego nie zmienię na kartę kredytową ?
 Profil Relacje PM off  

#233 PostWysłany: 24 Lis 2025 21:37 

srebrny
Kiedy płyniesz?może razem będziemy:)

Profil Relacje PM off
grazka555 lubi ten post.

#234 PostWysłany: 24 Lis 2025 21:50 

7.01.2026
 Profil Relacje PM off  

#235 PostWysłany: 24 Lis 2025 21:59 

srebrny
To się miniemy.
Jeśli chodzi o twoje pytania to możesz wpisać ze jesteś juz na miejscu. Jesli przylatujesz lub odlatujesz w dni startu i końca rejsu warto wypisać ze masz lot i podać nr lotu. Byc może jesli będzie jakieś opóźnienie to spróbują coś poczekać lub wysłać transport po was? Ja Wpisalem loty.
Karte można podpiąć na statku.

Profil Relacje PM off
greg2014 lubi ten post.

#236 PostWysłany: 24 Lis 2025 23:04 

Wielkie dzięki za pomoc. Kolejny raz :)
 Profil Relacje PM off
brzemia lubi ten post.

#237 PostWysłany: 29 Lis 2025 10:53 

niebieski
Decydujemy się na rejs po Kanarach w ramach, w tym roku mają słaby BF no ale taniej już chyba nie będzie

Czy jeśli są dostępne restauracje w ramach pakietu do rezerwacji na codzienne obiadokolację (Beach House, Oceans , Mamma Mia, French Kiss) - to warto je brać codziennie - jest taka przepaść między bufetami ?

Bo do tych dwóch gdzie trzeba stać w kolejce (Best Burger i Brauhaus) jadąc z małymi dziećmi nie czuję dużej potrzeby ryzykować jeśli trzeba swoje odstać :D

Planujemy popłynąć z drugą rodziną, stolik jest wcześniej rozplanowany w systemie i nas rozrzuci czy raczej na wejściu możemy poprosić żeby usadzili nas obok siebie ?
 Profil Relacje PM off  

#238 PostWysłany: 29 Lis 2025 13:14 

srebrny
My braliśmy po jednym razie. W jednych knajpach menu jest większe w innych mniejsze i jeśli ktoś czegoś nie lubi, to może zostać z tym samym. Ja jako fan próbowania wszystkiego trochę żałuję że mieliśmy po jednej wizycie. Z drugiej strony w bufetach też można trafić fajne potrawy, ale czasami trzeba poszukać w różnych.

Co do większej grupy to nie wiem jak to zadziała, bo jeśli macie osobne rezerwacje rejsu to system nie będzie was widział. Jeśli chcecie poprosić o połączenie stolików to sugeruję odwiedzić wszystkie knajpy od razu w pierwszy dzień, bo później może już nie być miejsc na takie łączenie
 Profil Relacje PM off
Zjadacz lubi ten post.

#239 PostWysłany: 30 Lis 2025 01:40 

niebieski
My mieliśmy w Ocean rezerwację na 2 rodziny (w sumie 5 osób) i udało nam się załatwić, żeby usiąść razem, choć łatwo nie było, bo jak przyszliśmy na umówioną godzinę, to chcieli nam dać dwa osobne stoliki.
Jeśli zatem można to załatwić wcześniej, to zdecydowanie warto, bo może się nie udać.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#240 PostWysłany: 29 Gru 2025 15:00 

Moi drodzy,
Mam jeszcze pytanie - jak z ubezpieczeniem rejsu? czy kupujecie u Aidy bezpośrednio czy może poprzez lokalnego ubezpieczyciela (AXA etc?)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 263 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości