Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Lotnisko Warna, Летище Варна [Letishte Varna] (IATA: VAR, ICAO: LBWN) - port lotniczy

położony około 10 kilometrów od centrum Warny, niedaleko miasteczka Aksakovo.

Port składa się z jednego terminalu wybudowanego w 2013 roku.

Strona www lotniska - http://www.varna-airport.bg/Home/tabid/ ... uage/en-US

Autobus

Lotnisko obsługiwane jest przez linię 409, kursującą z portu lotniczego, przez centrum Warny, do

Złotych Piasków. Dojazd do centrum miasta powinen zająć około 30 minut, zaś do Złotych

Piasków 50 minut. Koszt przejazdu wynosi 3 BGN, a bilety można nabyć w austobusie.

Rozkład dostępny jest na stronie http://www.transtriumf.com/line.php?id=97

Taksówka

OK Trans Taxi jest jedyną korporacją, która obsługuje lotnisko. Taksówkę można wezwać przez

telefon - pod numerem +359 886 388 388,skorzystać z biura firmy, które znajduje się w hali

przylotów bądź strony internetowej http://www.oktaxivarna.com.

Dojazd do centrum powinien zająć około 30 minut, a cena nie przekroczyć 20 BGN.

post autorstwa
@panlukasz

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: [VAR] Varna , Warna
#21 PostWysłany: 28 Sie 2023 20:05 

Loty: 277
Kilometry: 348 934
srebrny
Za taxi z lotniska do centrum Varny (ul. Debar 19), w okolicach 1:00 w nocy zapłaciliśmy 13,28. Taxi Triumf, bez żadnych negocjacji, wsiedliśmy do pierwszej taksówki na postoju. Kierowca od razu włączył taksometr i po kilkunastu minutach byliśmy na miejscu. Z powrotem jechaliśmy autobusem 409, który przyjechał, albo kilkanaście minut spóźniony, albo rozkład online ma się nijak do obowiązującego. Tak jak @Kothson pisał, płatność w automacie to banknoty max 10 lewa + monety, płatność kartą nie działa (27.08.23) Jest jeszcze możliwość zakupu przez aplikacje TicketVarna. Trafiliśmy akurat na Panią kontroler, która pomagała sporej liczbie turystów kupić bilety w automacie.
Bilet 60 min kosztuje 2 lewy, 90 min 2,50 (nie mam pewności), a całodniowy kosztuje 4, ważny do 23:59 w dniu zakupu.
Kothson lubi ten post.
Kothson uważa post za pomocny.

Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦 Egzotyczne Wyspy Zielonego Przylądka za 3826 PLN 🏝️🍹 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem dla rodzin 💦👨‍👩‍👧‍👦
Tylko 1509 PLN za urlop na Gran Canarii 🌤️👙👣 Bezpośrenie loty i pobyt w dobrym hotelu Tylko 1509 PLN za urlop na Gran Canarii 🌤️👙👣 Bezpośrenie loty i pobyt w dobrym hotelu
#22 PostWysłany: 18 Lip 2025 17:28 

Aktualizacja z dziś; autobus 409 z Warny na lotnisko; wszystko jak wyżej napisano, rozkład online z googla nie pokrywa się z rzeczywistością . Rozkład na przystanku, czasami punktualnie, czasem nie. Trafiłem na tego prywatnego, był przed czasem kilka minut (albo spóźniony kilkanaście) . Opłata u konduktora, sam przyjdzie, ale uwaga; bagaż też 2 lewy.
 Profil Relacje PM off
arturro lubi ten post.

#23 PostWysłany: 27 Lip 2025 11:49 

Hej, czy ktoś posiada obecnie informację, w jaki sposób najłatwiej dostać się z lotniska w Varnie do Słonecznego Brzegu? Transfery są dosyć drogie - krzyczą ok. 100 EUR w jedną stronę, co jak na BG jest sporą przesadą.
Wiem, że sprzed terminala jeździ 409, który jest perfekcyjnym połączeniem do Złotych Piasków, ale czy jest coś do Słonecznego Brzegu? Nie ukrywam, że bilety kupiłem za mile jako G* w M&M i do Varny miałem o wiele lepsze połączenia, niż do Burgas, w jedną stronę LH, a w drugą OS, ale teraz zastanawiam się, jak się tam najszybciej dostać.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 27 Lip 2025 15:15 

Z dworca autobusowego koło katedry w Warnie jeżdżą autobusy do Burgas i Nessebaru przez Słoneczny Brzeg.
 Profil Relacje PM off
batq lubi ten post.

#25 PostWysłany: 27 Sie 2025 20:56 
Awatar użytkownika

srebrny
No to tak. Numer 409 - jak pisano - mają autobusy dwóch firm.
Jak komu bez różnicy, to niech wsiada w to, co przyjedzie - byle we właściwą stronę.
Jak ktoś chce skorzystać z appki TicketVarna lub z biletu całodziennego za 4 lv, to interesuje go niebieski autobus, nowszy, z takimi automatami w środku, jak było pokazane w jednym z postów powyżej. Dziś na dwa różne autobusy dwa razy płatność kartą nie działała, lepiej mieć gotówkę.

Autobusy tej drugiej firmy wyglądają jak na zalączonym zdjeciu (ale nie wiem, czy każden jeden będzie tak wyglądał). Są jaśniejsze,starsze, bez automatów sprzedających bilety (sprzedaje je tradycyjna babuszka-biletuszka i bilet dzienny u niej nie funguje.
Załącznik:
IMG_20250827_214853337_HDR.jpg
IMG_20250827_214853337_HDR.jpg [ 67.21 KiB | Obejrzany 139 razy ]

I jeszcze jedna rzecz - w aplikacji TicketVarna można kupić bilet 60-minutowy (na te niebieskie autobusy) za 1 lv zamiast za 2 lv... ale z tą apką tyle ceregieli, że ja podziękuję.
Kashpir lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości