Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 06 Kwi 2024 22:08 
Awatar użytkownika

Loty: 970
Kilometry: 2 125 130
HON fly4free
No właśnie..., poranne safari ruszają z Kasane o 6 rano, a park jest rzut beretem od miasta, więc bez sensu płacić za lodge wewnątrz parku.

Trochę inna sytuacja jest w Moremi, jeśli chcesz safari z Maun to trzeba wyruszyć tak jak my o 5, albo zapłacić kilkaset dolców za nocleg w parku... Wydaje się, że jednak nie warto i lepiej zrobić jednodniówki.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨ Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨
❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu 🏰🇪🇸 ❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu 🏰🇪🇸
#22 PostWysłany: 20 Sie 2025 23:16 

srebrny
Czy planując przejazd z Kasane do Maun i dalej do Windhuk w Namibii jest sens brać noclegi w układzie 2+2+3 (Savuti, Khvai, Moremi), czy może rozbić to bardziej na kilka różnych campingów? Oczywiście na początek do Chobe wyskoczymy bezpośrednio z Kasane i tam weźmiemy nocleg.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 25 Sie 2025 20:07 

niebieski
My robiliśmy tak:
1. Nocleg na campingu Mwandi View - zaraz za Chobe - fajna miejscówka. Polecam zamówić u nich kolację - była przepyszna
2. Savuti - 2 noclegi
3. Khwai - 2 noclegi - Maghoto
4. Xakanaxa - 1 nocleg
5. Third Bridge - 2 noclegi
6. Maun - 1 nocleg
7. Gobabis - 1 nocleg - Africa Awaits Lodge

W zupełności wystarczyło.
Czy można skrócić przejazd do noclegu na jedną noc? Można ale jak się ma czas to warto zostać dłużej.

@tetr1s jakbyś miał pytania to śmiało pisz
 Profil Relacje PM off
tetr1s lubi ten post.
tetr1s uważa post za pomocny.

#24 PostWysłany: 25 Sie 2025 20:49 

srebrny
Dzięki @Chan.
Ad. 1. Ten Mwandi View mam zapisany i to już będziemy ogarniać na miejscu - jak będzie dostępny, to ten weźmiemy, jak nie to znajdziemy coś w Kasane.
Ad. 2 i 3. Tutaj już poszły rezerwacje (2x po 2 dni).
Ad. 4 i 5. Na razie poszła rezerwacja na 3 dni w Third Bridge, ale zastanawiałem się, czy tego nie podzielić i mam zapisaną tą Xakanaxę.
Ad. 6 i 7. Tutaj jest już plan wracać od razu do Windhuk, ponieważ część ekipy ma loty powrotne i zastanawialiśmy się, czy damy radę, ale nie ma wyjścia :P Jeśli gdzieś utkniemy po drodze, to pewnie trzeba będzie wziąć dodatkowy nocleg.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 25 Sie 2025 21:06 

niebieski
W Third Bridge (jest mały sklepik i można kupić parę rzeczy) dużo lepsze warunki niż w Xakanaxa.
Xakanaxa dużo słabiej utrzymana ale na camping przychodziły do nas słonie bo rosło drzewo maruli. Trzęsły całym drzewem, żeby pospadały owoce :) Czasem trzeba było się szybko ewakuować.

Co do dojazdu w jeden dzień z Third Bridge do Windhuk to my nie dalibyśmy rady. Wydaje mi się, że nawet z Maun byłoby cholernie ciężko.
 Profil Relacje PM off
tetr1s lubi ten post.

#26 PostWysłany: 25 Sie 2025 21:15 

srebrny
Jeden dzień zapasu jest, więc zobaczymy jak trasa będzie wyglądała + ile czasu spędzimy na granicy. Zapisałem Africa Awaits Lodge w Gobabis i będziemy układać plan w trasie :)
 Profil Relacje PM off
Chan lubi ten post.

#27 PostWysłany: 25 Sie 2025 21:37 

niebieski
@tetr1s
Jeszcze jedna rzecz jeżeli jedziecie na więcej niż jedno auto.
Ostatnio jeździliśmy po Namibii na 4 auta i super sprawą było zabranie walkie talkie.
Mega fajnie się sprawdziło do komunikacji między samochodami.
 Profil Relacje PM off
tetr1s lubi ten post.

#28 PostWysłany: 25 Sie 2025 21:42 

srebrny
A to wiem i zabieramy, ale na Botswanę i VF zostajemy już tylko w 1 auto. Na szczęście wyciągarka do nieprzewidzianych sytuacji będzie :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości