Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9173 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 454, 455, 456, 457, 458, 459  Następna
Autor Wiadomość
#9121 PostWysłany: 11 Sie 2025 14:20 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 562
Kilometry: 858 234
Oczywiście przydatne. Z drugiej strony na stronie M&M wyrzuca mi np. informację, że mil nie da się kupić, tymczasem Bundle&Go temu zaprzecza ;)

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
#9122 PostWysłany: 11 Sie 2025 14:27 

złoty
No i się nie mylą, mil nie da się kupić a bundle to pakiet benefitów bzdur, który dziwnym przypadkiem daje mile po zakupie. Zresztą chyba w innych wersjach językowych nie jest napisane, że nie można kupić mil, tylko że nie można kupić mil u nich.
 Profil Relacje PM off  

#9123 PostWysłany: 12 Sie 2025 09:46 

Kontakt z miles and more polska...próba upgrade w united z eco fare class Y do C. Zgodnie z tabela 35000 mil i konsultant potwierdza. Po kolejnych minutach kończy rozmowę słowami że upgrade mu nie przechodzi że jest odrzucenie ze strony united...proszę spróbować później. pytam czy to normalne bo nie ma zastrzeżenia nigdzie że upgrade jest przyznawany randomowo..to mi mowi że w united maja często odmowy...czy mieliście cis podobnego? O co tu chodzi...
 Profil Relacje PM off  

#9124 PostWysłany: 12 Sie 2025 10:11 

Loty: 341
Kilometry: 691 144
złoty
danielorzel1991 napisał(a):
Cześć!
Czy spotkał się ktoś z sytuacją że po około 2 miesiącach od lotu i naliczeniu mil, miles and more zrobiło korektę w ilości przyznanych mil? Bez żadnej informacji i bez słowa wyjaśnienia?

Miałem coś takiego, ale raczej inny mechanizm: RAK-GVA-MUC na lotach Swiss z biletem LH. Najpierw naliczone wg wydanej kasy na bilet, a po 1-2 miesiącach zmiana na stawkę wg. taryfy i z ex. bonus. A, że było po przebukowaniu z wysoką taryfą to tych mil ostatecznie wyszło z 3x więcej. Co dziwne stało się tak dla 2 osób z rezerwacji, dla 2 pozostałych nic się nie zmieniło. Jestem na tym na plus, więc nie wnikałem ;)
 Profil Relacje PM off  

#9125 PostWysłany: 12 Sie 2025 10:40 

Loty: 341
Kilometry: 691 144
złoty
Wszystkie bilety nagrody i upgrade'y są w ograniczonej dostępności. Nie ma i nigdy nie było gwarancji, że zawsze będzie dostępność. Wszystko masz w warunkach programu opisane i działą tak raczej większość programów (o ile nie wszystkie). Więc tak.. konsultant uznał, że to normalne, bo to normalne.
 Profil Relacje PM off  

#9126 PostWysłany: 12 Sie 2025 16:49 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 72 437
srebrny
Kaszalot005 napisał(a):
Kontakt z miles and more polska...próba upgrade w united z eco fare class Y do C. Zgodnie z tabela 35000 mil i konsultant potwierdza. Po kolejnych minutach kończy rozmowę słowami że upgrade mu nie przechodzi że jest odrzucenie ze strony united...proszę spróbować później. pytam czy to normalne bo nie ma zastrzeżenia nigdzie że upgrade jest przyznawany randomowo..to mi mowi że w united maja często odmowy...czy mieliście cis podobnego? O co tu chodzi...

To nie random, tylko strategia - United woli spróbowac sprzedac to miejsce komus za pelna stawke milową - Ty juz klientem jestes i uznają, że aktualnie nie opłaca im się Ciebie upgradować.
4 ludzi lubi ten post.
Kaszalot005 uważa post za pomocny.

#9127 PostWysłany: 12 Sie 2025 20:44 

Czyli sugerujesz że bliżej terminu wylotu nie wiem miesiac czy tydzień przed to jest większa szansa ?
A coś może zmienić kontakt z miles and more w Niemczech ?kontaktowałem sie z united to odsyłają do LH że to niby od nich zależy...
 Profil Relacje PM off  

#9128 PostWysłany: 12 Sie 2025 20:53 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

A jak ci united ma pomóc jak sprawa dotyczy mil miles and more a nie ich?
 Profil Relacje PM off  

#9129 PostWysłany: 19 Sie 2025 16:13 
Awatar użytkownika

Loty: 220
Kilometry: 384 906
Cześć mam 2 eVoucher. Latam tylko LOT mogę to jakoś wykorzystać na zakupiony juz bilet? I jaki sposób to zrobić? Każda klasę biletu można podnieść?
 Profil Relacje PM off  

#9130 PostWysłany: 19 Sie 2025 17:42 

HON fly4free
Kaszalot005 napisał(a):
Czyli sugerujesz że bliżej terminu wylotu nie wiem miesiac czy tydzień przed to jest większa szansa ?
A coś może zmienić kontakt z miles and more w Niemczech ?kontaktowałem sie z united to odsyłają do LH że to niby od nich zależy...

Jak jest klasa upowa dostępna to up powinien przejść bez problemów. Tyle teoria
W praktyce czasem się nie da z tych czy innych względów.
 Profil Relacje PM off

#9131 PostWysłany: 19 Sie 2025 18:04 

czyli generalnie, są jasne zasady w klasie rezerwacyjnej w eco B i Y można zrobić up-a za mile - tabela na stronie miles and more, ale w sumie to linia może bez powodu odmówić i kij ci w oko i wsadź sobie swoje mile w 4 litery
 Profil Relacje PM off  

#9132 PostWysłany: 19 Sie 2025 19:37 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Chwaliłes że masz gazylion mil z bookinga to kupuj loty w c class I po problemie
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#9133 PostWysłany: 19 Sie 2025 22:00 

-- 19 Sie 2025 21:57 --

Nowa wyszukiwarka w ogóle nie pokazuje lotów SQ. Jak jest znaleźć ? Tylko infolinia ? Orientuje sie ktos ile teraz kosztuje dopłata i ile mil SQ w C z Europy do SIN? Z MUC/MXP/CPH itp. ?

-- 19 Sie 2025 22:00 --

Zeus napisał(a):
Chwaliłes że masz gazylion mil z bookinga to kupuj loty w c class I po problemie

Ja sie nie chwaliłem tylko inny user sie pochwalił i zapytał ile kto wyciągnął na dealu to mu odpowiedziałem. Poza tym jak widać znacznie łatwiej mi idzie zbieranie mil niż wykorzystywanie. A to nie można bo nie można a to nie ma dostępności i finalnie leci sie na siłę tam gdzie akurat sie da...
 Profil Relacje PM off  

#9134 PostWysłany: 19 Sie 2025 22:23 

Air canada, i jak tam jest dostępność to infolinia
 Profil Relacje PM off
Kaszalot005 lubi ten post.

#9135 PostWysłany: 20 Sie 2025 11:41 

A ile obecnie kosztuje mil i dopłat SQ w C z Europy do SIN?
 Profil Relacje PM off  

#9136 PostWysłany: 20 Sie 2025 18:11 
Awatar użytkownika

Loty: 1352
Kilometry: 2 764 931
platynowy
A propos narzekania na szybkość naliczania mil po locie. U mnie naliczyli .... co najmniej 2 godziny przed lotem!!!
Przez przypadek sprawdziłem dojeżdżając na lotnisko i bach! Naliczone. Odcinek JFK-WAW LOTem.
Ciekawe co by było gdyby go odwołali?

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#9137 PostWysłany: 20 Sie 2025 18:14 
Awatar użytkownika

niebieski
U mnie nie było tak szybko, ale za Rzym-Radom LOTem naliczyło po wylądowaniu a zawsze było na drugi dzień.

#9138 PostWysłany: 20 Sie 2025 18:36 

Loty: 372
Kilometry: 907 939
niebieski
Na rejsach LOT-u w PL widać od razu po boardingu jak tylko odbijesz kartę pokładowa . Jest tak już od kilku tygodni ...
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#9139 PostWysłany: 21 Sie 2025 12:41 

Poradźcie gdzie najlepiej widać dostępność TK w C za mile ? Na AC i United nie ma...
 Profil Relacje PM off  

#9140 PostWysłany: 25 Sie 2025 10:35 
Awatar użytkownika

platynowy
tropikey napisał(a):
Ostatnie wpisy na interesujący mnie temat znalazłem z 2023 r., więc pozwolę sobie zapytać o świeższe opinie/doświadczenia, jakie jest podejście M&M do niewielkich zmian rozkładowych, ok. 10-15 min?

Pytam, bo mam akurat sytuację, że w ramach połączenia 2-odcinkowego mam:
1) na locie nr 1 start przesunięty o minus 15 minut,
2) na locie nr 2 przylot do miejsca docelowego o plus 10 minut.

Próbowałem przed chwilą na infolinii "niemieckiej" (połączenie chyba z Indiami) i była stanowcza odmowa, że to zbyt małe zmiany. Próbowałem wyjaśnić, że zmiany może i niewielkie, ale dla mnie istotne, bo zwiększa się dla mnie ryzyko nie dotarcia na czas do FRA (tu akurat przesadzam, bo planowałem przylot poprzedniego dnia ;) ), a przede wszystkim zwiększa się ryzyko nie wyrobienia się na ostatni tego dnia lot domestic po przylocie do AKL (i tu nie ściemniam). Nie spotkało się to ze zrozumieniem, więc pytanie, czy jest sens dzwonienia do skutku, czy teraz może faktycznie podchodzą sztywno do tematu? A może spróbować w PL lub US?
Dla jasności dodam, że tak, czy inaczej rezerwacja będzie skasowana, bo znalazłem korzystniejsze połączenie za aviosy, no ale gdyby się dało anulować bez opłaty 50 EUR byłoby miło :)

Aktualizacja:
1) na polskiej infolinii - zgodnie z tym, co pisał @sko1czek - odesłali mnie (z uwagi na walutę zapłaty za podatki) do DE,
2) drugie połączenie z DE (ponownie, raczej Indie lub Filipiny) zakończone sukcesem. Nie wiem, czy to pomogło, ale zamiast dopytywać (jak przy pierwszej rozmowie), od razu stwierdziłem, że wprowadzone zmiany burzą mi plan podróży (i wytłumaczyłem, dlaczego). Pani nie próbowała dyskutować, tylko potwierdziła, że anulowanie będzie bezpłatne.

Reasumując, choć może to nic odkrywczego, w aktualnych uwarunkowaniach, zmiany "kwadransowe" dają szansę na anulowanie bez kosztu 50 EUR.
 Profil Relacje PM off
Sudoku lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9173 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 454, 455, 456, 457, 458, 459  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości