Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 76 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Uzbeckie krajówki
#61 PostWysłany: 29 Cze 2025 17:24 
Awatar użytkownika

srebrny
Silk Avia, to też takie miglance odwołujące loty kilka dni przed podróżą.

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
#62 PostWysłany: 25 Lip 2025 09:15 
Awatar użytkownika

platynowy
Czy ktos sie moze orientuje, czy da się zarezerwowac bilety na loty Fergana-Sokh wczesniej? Wiem, ze tam sie wpisuje na liste pasazerow dzien/2 przed w kasie na lotnisku w Ferganie (i placi za bilet w dniu lotu) - czy ktos moze probowal załatwienia tego wpisu przez jakas agencje turystyczna wczesniej, nawet za doplata? Tak zeby sie nie okazalo, ze biletow na ten dzien juz nie ma (a niestety, raczej nie bede w stanie przyjechac do Fergany 2 dni wczesniej :( )

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 20 Sie 2025 17:41 
Awatar użytkownika

Loty: 500
Kilometry: 780 802
platynowy
heide_berg napisał(a):
Niestety anulowali nam bilety na lot Urgencz-Samarkanda linią Centrum Air czy jest jeszcze jakaś lokalna linia lotnicza, która robi tę trasę?

Mnie także odwołali lot na trasie w drugą stronę.
Próbowałeś z nimi zmianę terminu ?

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 20 Sie 2025 19:22 

Loty: 259
Kilometry: 344 651
niebieski
@Tomo14 Mnie inne daty nie interesowały, więc zleciłem im przez Telegram zwrot na kartę; zdalnie najlepiej napisać do nich po angielsku/rosyjsku przez Telegram powinni odpowiedzieć w przeciągu kilku godzin; myślę, że da się to zrobić, jeśli to będzie ich linią;
Tomo14 lubi ten post.
Tomo14 uważa post za pomocny.

#65 PostWysłany: 24 Sie 2025 19:55 

niebieski
wtak napisał(a):

Jak dostałeś zwrot? Bo w mailu o odwołaniu nie ma nic.
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 24 Sie 2025 20:38 
Awatar użytkownika

srebrny
Też Cię ustrzelili? Może tako model biznesowy mają?
Coś próbowałem, ale piętrzyli trudności, a płacił mi za to znajomy Uzbek, z tym, że nie mój tylko znajomy żony znajomego.
Dałem za wygraną, bilet był za jakieś 10€.
heide_berg lubi ten post.

#67 PostWysłany: 03 Wrz 2025 21:53 
Awatar użytkownika

platynowy
@heide_berg - do kogo na Telegramie pisałeś ?
Bo zainstalowałem Telegram, ale jak piszę na numer z SMS/maila +998 55 518-88-88 to nikt nie odpisuje
Bot na kanale Centrum Air też nie odpisuje

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 03 Wrz 2025 23:02 

@Tomo14 mnie odwołali lot z Urgench do Bukhary, od kilku tygodni pisałem do nich na maila, na whatsupa i na Telegram - po angielsku, żadnej odpowiedzi.
1 września napisałem po rosyjsku na Telegram - dziś się odezwali ( oczywiście po rosyjsku ) - pierwsza wiadomość, że bez problemu przebookują na inny dzień - podziękowałem i poprosiłem o pełny zwrot.

link do Telegrama (mam nadzieję że można wkleić? ) : https://t.me/Centrum_Air_Support_bot

Zwrot kasy mam dostać dopiero 30 września - po rozmowie na czacie dostałem potwierdzenia na maila
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
Tomo14 uważa post za pomocny.

#69 PostWysłany: 04 Wrz 2025 21:13 

niebieski
@wtak - mnie są winni stówę, podesłali link do strony, gdzie można się ubiegać o refund (https://www.silk-avia.com/en/cancel/) Problem polega na tym, że ktoś z Uzbekistanu mi kupował — z kim nie mam kontaktu — a zwrot tylko na jego kartę. Coś czuję, że skasują mi też powrót, więc 200 zł już będzie szkoda.

Mnie odpisali po dniu, jak się poskarżyłem tutaj: claim@uzairways.com

@tomazs - a jaka była Twoja metoda płatności? Uzbecka karta?
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 04 Wrz 2025 22:06 

@elpatafiano - płaciłem swoją kredytową Visa przez ich stronę internetową: centrum-air.com

Na Telegramie dostałem zrzut ekranu kiedy zostanie mi zwrócona kwota ( u mnie $41 ) i po rosyjsku ze " sdelali vam vozvrat sredstv " - oprócz tego przyszły dwa maile ze bilet "cancelled" co dziwo w języku angielskim.
 Profil Relacje PM off
Szymon2020 lubi ten post.

#71 PostWysłany: 04 Wrz 2025 22:08 

niebieski
Nie zatrybiłem;) W innej linii ubiegałeś się o zwrot;))))
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 04 Wrz 2025 22:16 

@elpatafiano Mój odwołany lot był z Urgench do Bukhary liniami Air-Centrum, tak odpisywałem na post @Tomo14
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 06 Wrz 2025 17:37 
Awatar użytkownika

platynowy
wtak napisał(a):

Mnie tez skasowali Nukus<->Mujnak :/ informacja byla mailowo, dostalem opcje przebukowania albo zwrotu (20$). Zwrot na revoluta przeszedl bezproblemowo, w ciagu 2 tyg mialem kase na karcie z powrotem. (btw co do uzbeckich kart - jak chodzi o Silk Avie, to jak sie placi w dolarach, to przyjmuje tez nasze karty)

Profil Relacje PM off
heide_berg lubi ten post.

#74 PostWysłany: 10 Wrz 2025 15:27 
Awatar użytkownika

platynowy
Do mnie Centrum Air nie odpisuje na Telegramie.
Pisałem do nich po rosyjsku.

Zastanawiam się jak od nich wyrwać pieniądze - chyba trzeba będzie chargeback uruchomić.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 10 Wrz 2025 20:54 

Loty: 259
Kilometry: 344 651
niebieski
@Tomo14 odpisują zazwyczaj po kilku dniach; ja otrzymałem od nich bezproblemowo zwrot. Ich kontakt na Telegramie: https://t.me/centrumair - zresztą z e-mailu o odwołaniu lotu/lotów chyba są jakieś informacje, co trzeba zrobić;

#76 PostWysłany: 12 Wrz 2025 06:20 
Awatar użytkownika

platynowy
Jesli ktos bylby chetny przeleciec sie An-2 z Fergany do Suchu (Sokh) - to jedyny dostepny sposob dla obcokrajowcow zeby sie dostac do tej enklawy, trzeba zapisac sie na lot w budynku lotniska (po przejsciu rentgenow, po lewej stronie jest biuro szefa - taki boks). Zapisuje sie w zeszycie recznie, jak za krola Cwieczka :lol: a placi sie w dniu lotu

Niestety zeby sie to udalo, to trzeba przyjechac do Fergany najlepiej 2 dni wczesniej - zapisalem sie wczoraj o 14 (lot byl dzisiaj o 8) jako 14. osoba (samolot miesci tylko 12) i nie udalo mi sie poleciec. Plus z tego co zrozumialem - chyba da sie kupic bilet tylko w jedna strone, a nie powrotny, wiec jesli ktos ma napiety harmonogram, to moze sie nie udac wrocic tego samego dnia. Koszt ok. 12$ w jedna strone

Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 76 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości