Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 172 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 12 Sie 2025 13:16 

Tak, hotele z wyżywieniem były wybrane przez Przewodnika. Oczywiście można tez dogadać inne. Wyszło ok 60$ na os/dzień.
W tym transport/nocleg z wyżywieniem i opieka Buddhiki, ktory jest uuprawnionym Przewodnikiem.
 Profil Relacje PM off  

Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎 Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎
Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN
#162 PostWysłany: 13 Sie 2025 22:41 

A możesz podać nazwę jednegoz hoteli ?
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 13 Sie 2025 23:10 

Np. Fresco Water Villa Sigriya.
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 13 Sie 2025 23:46 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
@Olga_El i placiliscie 60$ dziennie przewodnikowi za transfer i noclegi ?
Sam nocleg na booking.com to co podalas w Fresco Water Villa Sigriya kosztuje w listopadzie 70$ za dobe, na 2 osoby.
A gdzie tu jeszcze transport...
 Profil Relacje PM off
kbk lubi ten post.

#165 PostWysłany: 18 Sie 2025 10:08 

Zapłaciliśmy całość na początku. Myślę, że w tej kwestii można się dogadać z Przewodnikiem.
Odnośnie ceny... dlatego uważam, że warto wybierać usługę z kierowcą- oni mają inne ceny dla klientów niż te podane na bookingu. Być może we fresco water willa Buddi płacił za nas więcej, ale w innym miejscu mniej. Nie wnikałam za bardzo w to. Ważna była dla mnie cena końcowa ;-)
Napisz do Buddhiki i powołaj się na mnie.
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 19 Sie 2025 20:46 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Garmond napisał(a):
Ja z całego serca polecam znalezionego tutaj Gaviego (tel. +94 75 018 7093). […]

Pamiętasz może ile płaciliście i co było w cenie? On swoje noclegi sam ogarnia, a wy ogarnialiście swoje? Jak z jego wyżywieniem? Jecie razem w restauracjach
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 19 Sie 2025 20:49 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Płaciłem coś ok. 65 USD, ale ostatecznie z napiwkiem wyszło trochę więcej.
Nie interesowaly nas żadne jego noclegi ani posiłki.
Zaprosiliśmy go kilka razy na obiad, ale podziękował.
Dopiero ostatniego dnia "zmusiliśmy" go do wspólnego posiłku.
 Profil Relacje PM off
trocha lubi ten post.
trocha uważa post za pomocny.

#168 PostWysłany: 20 Sie 2025 11:08 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
trocha napisał(a):
Garmond napisał(a):
Ja z całego serca polecam znalezionego tutaj Gaviego (tel. +94 75 018 7093). […]

Pamiętasz może ile płaciliście i co było w cenie? On swoje noclegi sam ogarnia, a wy ogarnialiście swoje? Jak z jego wyżywieniem? Jecie razem w restauracjach

Ja mogę potwierdzić to co @Garmond - cieszy tylko, że nasi forumowicze uderzają do Gaviego, bo to naprawdę fajny i ciekawy świata gość :)
My go zaprosiliśmy 2 razy i ani razu nie zapłaciliśmy za jego jedzenie, bo w knajpie zerowali rachunek za niego - płaciliśmy tylko za Liona ostatniego dnia :D
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
trocha uważa post za pomocny.

#169 PostWysłany: 26 Sie 2025 07:57 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 232
Kilometry: 494 251
Garmond napisał(a):
Ja z całego serca polecam znalezionego tutaj Gaviego (tel. +94 75 018 7093).

Spędziłem z Gavim kilka dni i mam mieszane uczucia, ale mimo wszystko raczej bym go polecił i wyobrażam sobie, że z innym kierowcą mogłoby być gorzej. Z plusów, to powierdzam, że:
- nie wozi po żadnych zaprzyjaźnionych sklepikach
- ma sprawdzonego kierowcę na Yalę co jest istotne, bo tylko 3-4 pierwsze auta w kolejce do parku miały ten przywilej, aby przez dłuższą chwilę oglądać budzącego się lamparta. Ten gość od Gaviego załatwia sprawy wjazdowe online, dzień wcześniej, i dojazd ogarnał tak, że rzeczywiście byliśmy pierwszym autem na wjeździe.
- można było na niego liczyć, jak trzeba było załatwić coś na szybko (typu drybag na telefon na kajaki i temu podobne misje gdy pojawiała się potrzeba a byliśmy akurat pośrodku nieczego).
- ogólnie jest fajnym człowiekiem

Z minusów, to o ile sprzedaje fajne miejsca w okolicach, w których czuje się dobrze, typu gdzie przy drodze siedzą hulamy albo "tu jest fajny wodospad w którym można pływać", to południe wyspy zna raczej słabo i w parę miejsc gdzie chciałem żeby nas zabrał, widział pierwszy raz w życiu na oczy (ale podobały mu się 🙂). Największy minus, to że uchwyt na telefon w samochodzie nie dotrał jeszcze do świata Gaviego i czeka na wynalezienie, więc tam gdzie nie zna dróg, nawiguje z telefonem w ręce, albo na kolanie, kompletnie rozproszony i blisko dzwona było zdecyowanie za często, zwłaszcza na powrocie w Kolombo. I to chyba głównie moj zarzut i te wspomniane mieszane uczucia. Głupie to i niebezpieczne.

Ogólnie to jestem @Garmond wdzięczny za polcenie. Fajny chłopak a z uchwytem na telefon byłby w ogóle super : ) Gavi to dobry wybór na centraną Sri Lankę, jednak na południu nie można wykluczyć że znalazłby się ktoś lepiej rozeznany.

p.
4 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#170 PostWysłany: 17 Wrz 2025 18:43 

Byliśmy na Sri Lance w 5 osob przez 11 dni i mielismy przewodnika Siroshana, ktory wszedzie nas wozil i ogarnial hotele. Gosc zajmuje sie branza juz 20 lat i widac doswiadczenie, zawsze pokazywal najwazniejsze i najfajniejsze rzeczy, pomagal robic zakupy i rozmieniac walute (bo bialy zazwyczaj ma gorsze ceny i kursy niz lokalny), bardzo uczciwy czlowiek. W czasie podrozy zawsze potrafil znalezc jakies miejsce z tradycyjnym, tanim i bardzo pysznym jedzeniem lub rękodziełem, pokazywal takze super miejscówki z niesamowitym widokiem i przyrodą, co podrozojac na wlasna ręke byłoby niemozliwe do zobaczenia. Wyjazd byl polaczeniem zwiedziania i odkrywania Sri Lanki, jednak nie zabraklo czasu na relaks. Ma komfortowego vana z klima dzieki czemu podroze nawet kilkugodzinne nie sprawialy problemow. Siro ma swietne poczucie humoru i posluguje sie prostym językiem angielskim, dzięki czemu nawet moja mama, ktora angielski miala tylko przez chwile na studiach potrafiła go zrozumiec i się dogadac. Siro wprowadza pozytywna atmosfere, zawsze chetny do pomocy i byl przez caly czas trwania wycieczki z nami. Mimo to czasami chodzilismy sami po miescie czy na degustacjach lokalnych dań, więc Siro ma wyczucie i daje prywatnosci gdy tego potrzebujemy. Zapewniał nam transport, byl naszym przewodnikiem, ogarnial tez hotele a to wszystko za bardzo fajne pieniądze. Kontakt z Siroshanem pozostal i pewnie jeszcze go kiedys odwiedzimy, bo pokazał nam piękno Sri Lanki. Genialny przewodnik i cudowny, uczciwy człowiek. Podaje namiary jakby był ktoś zainteresowany:

Siroshan Silva
siroshan77@gmail.com
siroshan@hotmail.com
WhatsApp
0094(0)763334198
 Profil Relacje PM off
tom971 uważa post za pomocny.

#171 PostWysłany: 17 Wrz 2025 19:55 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dopowiem: kolejny jednopostowiec...
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 21 Wrz 2025 19:53 

niebieski
Strona https://srilankadriverguide.com/ kojarzy turystów z kierowcami.
Tłumaczenie na polski online.
Ceny głównie zależą od wielkości samochodu:
55$ do 3 osób
75$ VAN 6 pax
90$ powyżej 6 osób
W tej samej cenie jest
- standardowy kierowca
- Licensed Tourist Driver
- Private Chauffeur Guide
Być może bezpośrednio jest ciut taniej. W każdym razie posty z cenami bez podania liczby pasażerów mogą być mylące.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 172 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości